Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

ZdenkaG  

član od: 27.1.2003

sporočila: 33

5. apr 2004 14:12

Hoj, nisem imela preveč kil. Prej je bilo 59kg pri 163cm in konfekciji 38. Zdaj je pa dve kili manj in konfekcija 36. V bistvu sem hotela samo zajeziti trend naraščanja teže. Glavnino sem zgubila že v lanski rundi, ki je bila meni grozna. Po mesecu in pol sem bila brez energije, sitna, slabo mi je bilo, ...bljek. Letos pa nobenih težav. Bil pa je greh - jutranji čaj sem vedno pila z malo mleka, kar lani nisem. lp, Zdenka ZdenkaG

ZdenkaG  

član od: 27.1.2003

sporočila: 33

5. apr 2004 14:12

Hoj, nisem imela preveč kil. Prej je bilo 59kg pri 163cm in konfekciji 38. Zdaj je pa dve kili manj in konfekcija 36. V bistvu sem hotela samo zajeziti trend naraščanja teže. Glavnino sem zgubila že v lanski rundi, ki je bila meni grozna. Po mesecu in pol sem bila brez energije, sitna, slabo mi je bilo, ...bljek. Letos pa nobenih težav. Bil pa je greh - jutranji čaj sem vedno pila z malo mleka, kar lani nisem. lp, Zdenka ZdenkaG

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

5. apr 2004 14:33

Za take kile in mere bi jaz ubijala!!! sasa

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

5. apr 2004 14:34

Jaz tud.... Natasa

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 142

5. apr 2004 15:03

Coco chanel, tudi jaz sem naročila tako pizo, vrjetno ne tam kot ti. Bila je tako zanič, da se mi je zameril oh dan v nulo, tudi sladica ni mogla popraviti vtisa. Piza, ki so jo pripeljali je bila mlačna, neslana, kisla, komaj si videl, da je gor paradižnikova omaka. Le kisla artičoka polna bodic in gobe- kriza, takih gob še videla nisem , gotovo jih kupijo v hoboku. blek, res. Cena: 1200 sit. Bolje je ko sem kupovala testo in si pripravila sama pizo, a še vedno mi ni bilo všeč. Zdaj pa sem še testo naredila sama. In končno razumem tiste ženske, ki pravijo, da je taka piza dobra- ker bila je res, res odlična!!!! Na testo sem dala omako Bolonese z baziliko, pa malce svežega osoljenega paradižnika, na malce čebule popečene sveže šampinjone s česnom, pa popečene bučke, tri olive (sploh ne vem, če so dovoljene) in po vrhu malo polila z vodo, v katero sem stisnila malo česna in jo malo solila. Lep pozdrav, pa še tole: Sy, prav prijazno, da vodiš evidenco- je lepo, če te ima nekdo "zabeleženo".

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

5. apr 2004 15:22

Hmmm, olive.....res....so dovoljene in kdaj? TanjaG.

STELLINA  

član od: 26.3.2004

sporočila: 19

5. apr 2004 15:37

Veš Nnatalija jaz pa mislim, da nebi smela dati na pizzo omako bolognese, ker to je namreč omaka z mletim mesom, mesa pa na oh dan ne smemo!!! Zdenka g. pa res nisi imela preveč kg, zato je 2 kg kar veliko. si se držala strogo diete??? lp.

BRANKI  

član od: 21.8.2002

sporočila: 74

5. apr 2004 20:14

Dame haj Naj vam povem kakšno pizzo sem si pripravila v soboto.Testo sem pripravila sama,pomazala sem ga z paradižnikovo omak,nanjo sem naložila narezan paradižnik,naribano zeleno bučko,čes potresla šampinjone,malo začimb za pizzo in povrhu dodala še malo rukule.Res je bila zelo ,zelo dobra. Lp BRANKA

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

6. apr 2004 8:12

Dobro jutro! Jaz imam danes šele prvi škrobni dan! In seveda goro vprašanj! No, naj začnem. Ali je smetana res nevtralno živilo (kisla ali sladka)? Ali moram nujno jesti dva ista obroka na dan? Ker pridem iz službe šele po peti uri, sem jaz namreč malo prilagodila prehranjevanje - v službi recimo pojem manj obilno malico (kruh z zelenjavo in sirom, kadar je dovoljen), solato, ... doma pa bi si pripravla bolj obilno kosilo (meso, riž, krompir,....) Ali se to sme? Zanima me še, če lahko jem za malico sir, za kosilo pa recimo jajca s tuno? Verjetno ne, ker so to različna živila. Ali sojo in koruzo ter fižol lahko jem na škrobni in OH dan? Lepo lepo prosim, če mi malo pomagate na začetku, da se vsaj malo navadim, kaj kam paše. LP

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

6. apr 2004 8:38

Coco-chanel: vegetarijanci ne jemo neslano. Ali so se v piceriji zmotli in niso solili ali pa imajo filozofijo, da če hočeš slano, si boš že še dosolil. Res pa je, da so vege-pice zanič, tle pa ni kej. In to zato, ker gor naložijo kr surovo zelenjavo, ne da bi jo prej vsaj malo pokuhali v slanici, da bi dobila kakšen okus. Enkrat sem jo naročila in nikoli več. Zato jaz delam za oh dan pico z gobami, ki jih posebej potenstam v ponvi. Njam. (recept v drugi temi). Sy Nnatalija: me je že bilo strah, da bo katera proti "evidenci", da bi raje bila anonimna itd. Razmišljala sem, če bi temu dodali še kraj (da bi poleti lažje izbrali kraj srečanja) in mogoče leta (da lahko komuniciramo s svojimi vrstniki- po 30. letu se baje ful težje shujša). Ne vem. Anomis: ja, zaradi službe si vse malo prilagajajo jedilnike (poznam nekatere, ki jedo le 1x na dan, ker jim ne znese drugače, v službi jedo samo sadje). Pazi, da na beljakovinski dan ne mešaš mesa in jajc (ne vem, pod kaj bi morali šteti ribe). Sicer je res, da bi naj jedli enako za kosilo in enako za večerjo, le pol manj (če se le da - so preverjeno boljši rezultati), če pa ne gre, si pač malo prilagodiš. Soja, koruza, fižol, krompir, riž so na škrobni dan (za mene tudi danes). Če se ti ne zdi prepusto, jej le eno živilo ob gori solate (recimo: pražen fižol + solata + kos kruha <-- spet boljši rezultati). Če imaš kdaj čas, si odpri kakšno stran od prej na tej temi in jo preberi. Na njih je gooooora nasvetov. LP, Sy Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 06. apr 2004 08:47:38 Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 06. apr 2004 08:49:46

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti