6. apr 2004 8:38
Coco-chanel: vegetarijanci ne jemo neslano. Ali so se v piceriji zmotli in niso solili ali pa imajo filozofijo, da če hočeš slano, si boš že še dosolil.
Res pa je, da so vege-pice zanič, tle pa ni kej. In to zato, ker gor naložijo kr surovo zelenjavo, ne da bi jo prej vsaj malo pokuhali v slanici, da bi dobila kakšen okus. Enkrat sem jo naročila in nikoli več.
Zato jaz delam za oh dan pico z gobami, ki jih posebej potenstam v ponvi. Njam. (recept v drugi temi). Sy
Nnatalija: me je že bilo strah, da bo katera proti "evidenci", da bi raje bila anonimna itd. Razmišljala sem, če bi temu dodali še kraj (da bi poleti lažje izbrali kraj srečanja) in mogoče leta (da lahko komuniciramo s svojimi vrstniki- po 30. letu se baje ful težje shujša). Ne vem.
Anomis: ja, zaradi službe si vse malo prilagajajo jedilnike (poznam nekatere, ki jedo le 1x na dan, ker jim ne znese drugače, v službi jedo samo sadje). Pazi, da na beljakovinski dan ne mešaš mesa in jajc (ne vem, pod kaj bi morali šteti ribe). Sicer je res, da bi naj jedli enako za kosilo in enako za večerjo, le pol manj (če se le da - so preverjeno boljši rezultati), če pa ne gre, si pač malo prilagodiš.
Soja, koruza, fižol, krompir, riž so na škrobni dan (za mene tudi danes). Če se ti ne zdi prepusto, jej le eno živilo ob gori solate (recimo: pražen fižol + solata + kos kruha <-- spet boljši rezultati).
Če imaš kdaj čas, si odpri kakšno stran od prej na tej temi in jo preberi. Na njih je gooooora nasvetov.
LP, Sy
Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 06. apr 2004 08:47:38
Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 06. apr 2004 08:49:46