19. mar 2004 8:02
Jaz si tudi nosim pomarančni ali grenivkin sok s seboj v službo, napolnjen v flaško, pa tudi ne vedno do vrha. Imam ga v pisarni in ga mešam z vodo šele v kozarcu. Do sedaj ni bilo problemov. Lp Irena
19. mar 2004 8:02
Jaz si tudi nosim pomarančni ali grenivkin sok s seboj v službo, napolnjen v flaško, pa tudi ne vedno do vrha. Imam ga v pisarni in ga mešam z vodo šele v kozarcu. Do sedaj ni bilo problemov. Lp Irena
19. mar 2004 8:56
Zdravo,punce! Kako je krasen dan zunaj, me pa v službi. Mene pa ful jezi, da mi teža v enem tednu ni tud mrdnila dol. Kaj je zdaj to? Ne grešim, gibljem se, pijem dosti vode, res pa ne pijem juhe po kosilu. Je mogoče to narobe? Pijem pa vodo. Poooooomagajte! Lisička
19. mar 2004 9:51
Dobro jutro, dober dan! Ej Asja, dej se prosm malo bolj razpiš kam spadajo katera živila - če ti ni odveč. Saj imam tudi jaz nekje eno tabelco z beljakovinami, nevtralnimi in škrobnimi živili, ampak je zelo skopa. Hvala Anita
19. mar 2004 10:01
Lisička, vztrajaj!!!!!! Ne meni se za vago- meni se dogaja isto. Kot da me hoče speljati na misel, da je brez veze. Bo pa čez en teden bolje. Kateri dan pa imaš? Jaz 23.
19. mar 2004 10:13
ŠE nekaj: Bonanza, poglej na tem forumu (sem poiskala) stran 20 je Irena zelo natančno in lepo napisala , kam spada katero živilo.lp!
19. mar 2004 10:20
Danes je zame 10. dan. Odločila sem se, da se bom tehtala na vsak beljakovinski dan, torej po koncu 4-dnevnega ciklusa. Po dveh ciklusih me je manj za 2,5 kg. Kar prehitro je šlo. Ker sem se namenila izgubiti kake 3 kilce, sem se odločila, da bom na sadni dan pojedla tudi kako solatko, da me res ne pobere več kot toliko, ker že tako nisem ravno pre-okrogla. Sem pa opazila, da tudi količinsko več kot toliko sploh ne morem pojest. Ej, včeraj nisem mogla pojest ene same majhne piščančje nogice, ki je končala na krožniku mojega dragega, res pa sem pojedla solato in stročji fižol. Počutim pa se kar dobro in -mission impossible - uredila se mi je prebava!!!! TanjaG.
19. mar 2004 10:29
Evo, že pišem. Škrobna živila niso posebej definirana. BELJAKOVINSKA ŽIVILA: - meso in mesni izdelki kuhano ali pečeno mišično meso in vsa drobovina telet, govedi, prašičev, jagnjeti, konj, zajcev, kuncev, srnjadi, jelenjadi, divjih prašičev: tudi tatarski biftek, pusta šunka in vsi kuhani ali pečeni mesni izdelki (jetra, ledvica in svinina, če je le mogoče, samo od živali iz ustrezne reje). - perutnina golobi, gosi, pegatke, piščanci oz. kokoši, prepelice, purani, race, izdelki iz perutnine in vsa pernata divjad, npr. divje race, fazani, jerebice - ribe vse kuhane ali pečene in neprekajene sladkovodne in morske ribe (ne bom naštevala, se ve katere), tudi kaviar. - izdelki iz soje tofu in vsi izdelki iz sojinih zrn, npr. namazi za kruh, sojina moka - jajca vsa cela jajca, npr. kokošja, gosja, račja, galebja, jajčni beljak - mleko posneto in delno posneto mleko - sir vse mehke in poltrde vrste z manj kot 45% maščobe v suhi snovi, npr. camembert (30%), edamec (30%) limburžan (20%), masleni sir (30%), romadur (20 ali 30%), westlight (30%). - sadje belo in črno grozdje; pečkato sadje, npr. jabolka, (razen sladkih krhkih jabolk), hruške, kutine; vse koščičasto sadje, npr. breskve, češnje, marelice, mirabele, reklode, slive vse jagodičevje (razen borovnic, ki spadajo v nevtralno skupino), npr. jagode, kosmulje, maline, ribez, robidnice vsi divji sadeži, npr. brusince, črni bezeg, rakitovec, šipek, trnulje vsi citrusi, npr. grenivke, klementine, kumkvati, limone, mandarine, pomarance vse eksotično sadje (razen banan),npr. ananas, čerimoja, granatna jabolka, gvava, kaki, karambola, kivi, liči, mando, melone, naši, opuncija, papaja, pasijonka, perujska volčja jabolka - poleg tega sejtan (pšenična beljakovina), kis in limonin sok za okisanje - pijače belo vino, jabolčnik, penina, rdeče vino in šampanjec ŽIVILA Z OGLJIKOVIMI HIDRATI: - žita ajda, bulgur, divji riž, ječmen, ješprenj, koruza, kuskus, kvinoa (perujski riž), oves, pira, proso, pšenica, riž, rž, sladka koruza, ščir, zdrob, zelena pira - kruh vse vrste kruha in krušnega peciva brez dodatka beljakovin - pecivo vse vrste, če je le mogoče iz polnovredne moke ali sveže zmletega žita, pečeno brez dodatka beljakovin - testenine vse testenine brez jajc oz. jajčnega beljaka, npr. ajdovi, durini, riževi, stekleni rezanci - krompir krompir in sladki krompir - sadje sladka krhka jabolka, banane, sveži ali suhi datlji in smokve, nežveplano suho sadje - sladila koncentriran jabolčni in hruškov sok, javovov sirup, med, trsni sladkor ter neprečiščen trsni sladkor - poleg tega citronat, kostanj (maroni), krompirjev škrob, oranžet, pecilni prašek, prašek za puding, rižev papir, rožičeva moka, tapiokin škrob, topinambur - pijače pivo, 1 -2 kozarčka aromatičnega vina Nevtralna živila napišem kasneje! Lp, Asja
19. mar 2004 10:35
ASJA! GLAVNA SI, mislim da boš s tem seznamom še marsikateri veliko olajšala zadevo. Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa MILIJONKRAT!!! Anita Anita
19. mar 2004 10:55
Nataska, veseli me, da sem lahko pomagala. Zdi se mi pa, da bos tezko napolnila do vrha flasko 0,5 litra s cistim sokom. Najbrz bi za to rabila kaksen kilogram grenivk. Zdi se mi, da bi se morale dobiti tudi manjse steklenicke... recimo od Fructalovih sokov al pa kej takega (al pa od soka rdece pese, ki je 0,2 l). Lisicka, meni tudi ne gredo kile vec nikamor. Pravijo, da se to slej ko prej zgodi pri tej dieti. Pa imam obcutek, da se mi zadnjih par dneh voda zadrzuje v telesu, tko da je to mogoce kej pogojeno z luno. Pa moj oce tud tko pravi (tud on je na tej dieti), tako da je nekaj na tem. Jst se vagam in merim na vsak beljakovinski dan in upam, da bo vsaj meter kej pokazal, ce tehtnica ne. Zanimivo pa mi je, da jih veliko pise, da se jim je prebava uredila. Meni se je pa zastopala!!! Grrrrr! Ze par let nisem mela taksnih problemov z njo!!! Ful mi je vsec, da ste odprle novo temo za receptke! Res bravo za dobro idejo! LP, Sycia
19. mar 2004 11:09
Natalija,hvala za podporo. Danes je 19 dan in imam OH dan. Upam da bo bolje. Saj ni drugega, samo papiš pri hrani, pa nič. Je pa res, da se dosti bolje počutim, pa tudi na krožniku marsikdaj kaj pustim. LisičkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne kremšnite
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči