Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

15. mar 2004 11:10

Živijo! Tako bom rekla: nekje in nekako je treba začeti.Itak smo s hrano obremenjeni, sploh mi, ki imamo precej preveč kil.Pa še družina, vsake toliko si kdo izmisli kaj bi jedel. In praktično stojiš ves dan v kuhinji in samo nekaj kuhaš in pripravljaš, miksaš...Normalno, da večino stvari tudi probaš! Vsaj jaz.In ko sem se kooomaaaj odločila, da moram precej dol uzeti, sem najprej izločila diete, pri katerih stradaš.Torej me je tale kar navdušila in poizkušam biti manj v kuhinji, ker pripravim kosilo v katerem je veliko zelenjave, zraven pa samo dodajam (beljakovine,škrob,oh).Sadja sicer uživam več kot je predpisano.In danes je tri tedne in sem se tehtala(sicer na vagi z "tehničnim" motnjam) in sem izgubila 2 kg.Ni veliko, ampak počasi in vztrajno. V bazi vsake toliko najdem kakšen recept, ki mi je všeč ali pa ga malo prilagodim svojim razmeram. Zato nas ne obtožujte, ker pač nimamo vsi trdnega karakterja in se kdaj pa kdaj malo pregrešimo.Skušamo zraven tudi zdravo živet, zato uporabljamo olivca. Bo pa verjetno nekaj časa trajalo, da bomo nehale misliti, kaj bomo pojedle ko bomo prišle domov.Prej smo naredile tisto, kar je bilo pri roki in nismo veliko o tem razmišljale, sedaj pa malo premisliš, kaj boš v pisker vrgu.No, tako mislim jaz. Kaj pa druge? LP Rmeli

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

15. mar 2004 11:24

Jaz mislim pa da je na temu forumu debata o ločevalni dieti in je čisto prav, da se razmišlja o jedilnikih...več glav več idej. Pač na začetku diete je čisto normalno, da razmišljaš o tem in se prepričuješ da ti bo ratalo....pa četudi razmišljaš o hrani.....to je naraven proces čez katerega je potrebno it. Packa očitno nimaš problemov s preveliko težo in zato ne razumeš kako je težko ko veš da nekaj ne smeš jesti in se moraš prepričat. Sej vem, da nisi nič slabega mislila.....ampak je dobro slišat, da so tudi drugi, ki imajo iste probleme kot ti in da nisi edini "požeruh" na tem svetu. Opravičujem se vsem puncam za besedo "požeruh" nisem mislila nič slabega.....samo tiste ki imamo probleme s težo očitno to smo hehehe izuzeti so tisti, ki imajo zaradi določenih nepravilnosti v telesu preveliko težo. No malo sem se razkurila........ampak ČLOVEK, KI HUJŠA IN MU TO TUDI USPE JE KARAKTERNO ZEEEELOOOO MOČAN, ne glede na to kaj je razmišljal med tem ko je hujšal. Pridne bodte Natasa

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

15. mar 2004 11:44

Prav imate obe, tako Packa kot Rmeli. Packi dam prav, da dosti debatiramo o hrani. Res smo si morale verjetno vse najprej pošlihtat v glavi, v kaj se spuščamo in kako bi spremenile prehranjevalne navade. Smo pa še vedno gospodinje, ki kuhamo za družino. In tu nastane problem, kako zadovoljiti potrebe različnim članom družine. Sama poskušam čim manj komplicirat. Kuham pač tako, da kuhanje za družino prirejam tako, da lahko tudi jaz jem. Če ne vsega, pa vsaj del. Res imam srečo, da ni nihče zbirčen pri hiši, vendar aktivni otroci rabijo več kot jaz. Tu pa pride prav kdaj kakšna ideja o tem, kaj naj skuhamo. Seveda se pa tudi kdaj pregrešimo. Saj same kmalu ugotovimo davek na pregreho. Lisička

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

15. mar 2004 14:01

Packa, to je bila ena sama kritika. Ni nic pohval? Jst ne razmisljam cele dneve, kaj bom jedla. Sploh ne. Recimo nazadnje sem se na OH dan sele dopoldne spomnila, da imam zvecer tortice in sm morala skor samo zarad tega v trgovino. Res pa je, da debatiramo o hrani, ampak predvsem tukaj na forumu in se potem zdi, kot da ne znamo o nicemer drugem razmisljat. Ta tema je o dieti in zelo dobro funkcionira kot podpora in zato se o tem pogovarjamo vecino casa. Ce nimate cesa pozitivnega povedat, raje ne povejte nic. Hvala bogu, meni gre dobro. Le da se dobro pozdravimo, pa bomo sli na toplo vreme, noret za zogo. Sy Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 15. mar 2004 14:03:16

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

15. mar 2004 14:13

Prav maš Sy..........glede Packe..... Glede lepih dni ki so že prišli.....jst bom kar s kolesom v službo hodila, pa bo to kot rekreacija...pa še mal trebušnjakov pa bo gibanje popolno a ne? Papa Natasa

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

15. mar 2004 14:13

Ene trikrat sem se že lotila pisanja odgovora na Packin post, pa sem vsakič pobrisala, ker začnem preveč bluzit. Moje mnenje je, da smo na poti proti zdravemu prehranjevanju naredili že precej velik korak, ko smo (seveda če smo) opustili dunajske in pomfrije in majonezne prelive pa ocvirkove zabele, tako da zelenjava na žlici olivnega olja nikakor ne more biti vzrok debelosti, ampak lahko ne le oplemeniti okus naše hrane, temveč pripomore tudi k zdravju, saj kolikor vem, so nekateri vitamini topni v maščobah in le tako dajo organizmu izkoristek, ki ga zahteva. In o pregrehah se tukaj ne govori o vsakodnevni navadi, temveč izjemi! In tudi za redke izjeme močno dvomim, da bi lahko bile krive za debelost. Se mi zdi, kot da je danes ta forum zamrl. Upam, punce, da niste demoralizirane. TanjaG.

sinja  

član od: 24.8.2003

sporočila: 66

15. mar 2004 15:09

Ma, kaki, ni govora, da bi zaradi tega bila demoralizirana. Še vedno nas je kar nekaj, ki razmišljamo enako kot ti, Tanja. Tudi majhne pregrehe so potrebne, da gre naslednji dan lažje skozi. In prav nič se ne bo poznalo, če se potem nadaljuje po ustaljenem postopku diete. Punce, držte se še naprej. Pa kdaj morate tudi grešit-za dušo! LP Sinja

dzeljan  

član od: 4.1.2004

sporočila: 79

15. mar 2004 15:57

Majhne pregrehe so mogoče res uredu dokler to ostanejo. Bojim pa se, da se (vsaj pri meni) znajo sprevreči v navado pod izgovorom pregreh... Z vami se veselim vsakega izgubljenega kilograma in ves čas vem, da je bilo zanj potrebno potruditi. Osebno mi je ta dieta predvsem všeč zato, ker te enostavno prisili, da poješ veliko sadja in zelenjave, da se odpoveš sladici po kosilu... Mislim pa, da se je za dosego cilja udoblja in užitka bivanja s svojim telesom, potrebno delo in trud, saj ti tvoje telo vrača le tisto kar ti njemu daš.

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

15. mar 2004 20:03

Spet jaz. Pa da ne bo pomote, nisem vas kritizirala ampak opozorila. Mi vsi smo grešniki in grešimo. Kar se pa tiče mojih kilc pa takole: dvakrat sem rodila, imela težave s kilami, imam sina ki ima težave s ščitnico in ledvicami, drugi ima ob vseh OH takoj zelo povišan sladkor, sama imam težave s sladkorno, nizkim pritiskom.... Ja, pa vsak dan kuham. Pol življenja sem že na dieti. Drugo nosečnost sem pregurala čisto brez soli - so mi ledvice odpovedovale... Ja, drage moje, tudi jaz in moji smo samo ljudje, pa vendar si ne smemo privoščiti velikih grehov. Zelo dobro vem kako se je odpovedovati. Moj mlajši sin je v življenju pojedel največ deset čokolad, pa zelo, zelo malo sladoleda. Punce sedaj veste, da niste same, da vas zelo dobro razumem in vas želim z dobronamernimi opozorili samo zadržati na pravi poti. Pozdrav, PACKA

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

15. mar 2004 22:36

Zivjo, punce! kako zelo mi gre na zivce beseda greh, gresiti, pregresiti!!! Nismo gresniki, prosim lepo!!! Cerkev je celo kulturo prepricala, da smo krivi in da mormo za to placat. Brrrrrr!!! Ja, pac, mi pa kdaj ne rata drzat se sadnega dne in pojem en koscek "necesa" (beri: peciva). In zdej se morm pocutit krivo in se sama 10 po hrbtu udarit, da zmaham dol kile, ki bi drugace ostale? joj!!! Ospice dobim ob teh pojmih. Kaj sm hotla rect? TanjaG, men se tud zdi, da je zarad "kritike" cela morala padla na forumu in to sm v mojem prejsnjem postu ze napisala, potem pa zbrisala. Tista energija podpore je izpuhtela, ko imamo obcutek, da nas napadajo od zunaj. En fantasticen pregovor za konec: Ljudje so sprijeni in mislijo samo nase. Edini, ki misli name, sem jaz. Ne smemo pozabit za podporo. Zdi se mi, da jo vse zelo potrebujemo. Drzte se! Sycia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti