10. avg 2004 8:37
Alja,
jaz sem knjižico kupila. Pa ne vem, če se še splača. Je že tukaj dosti receptov, pa še 3 jurje prišparaš. Mogoče zaradi boljšega občutka.
Sem na 15. dnevu diete, pa knjižice ne berem več, ker moram kuhati tudi za mojega dragega in sem ugotovila, da veliko jedi, ki sem jih jedla že prej, popolnoma ustreza tudi dieti, le da je treba ločevati živila.
Pa pojdimo po dnevih:
za B dan so recepti ok, ampak za ta dan je meni najlažje skuhat in ideje lahko dobiš tudi med "normalnimi" recepti na tej spletni strani.
Za Š dan so recepti tudi OK, lahko dobiš kakšno novo idejo. Ampak tukaj je dosti juhic ter rižot in raznih kašot in po mojem lahko dobiš ideje med "normalnimi" recepti na tej spletni strani, meso pa zamenjaš z zelenjavo
Za OH dan po mojem mnenju recepti že slabši - za vseh 90 dni se menjujejo pice (z različnimi nadevi), testenine (z različnimi omakami) ter pogače (=kruh z različnimi dodatki). Meni ni všeč. Za večerjo pa stalno tortice in sladoled.
Za vitaminski dan so recepti še manj uporabni, razen če imaš rada kakšno popečeno sadje.
Mogoče bi bilo bolje, da si za začetek pogledaš jedilnike na Rinini spletni strani in če kaj ne znaš pripraviti, vprašaj:
http://mojplanet.com/dieta/primer_jedilnika_dieta_
Vsekakor pa knjižice ne želim preveč skritizirati, saj mi je bila v prvih dneh, ko sem bila najbolj lačna, v precejšnjo tolažbo. Sem kar naprej brala te recepte in sanjala, kaj bom vse jedla. Čeprav včasih tudi malce pretiravajo. Primer: za vitaminski dan imaš enkrat za kosilo pol lubenice, enkrat drugič pa za malico 1 žlico bučnih semen. Halo? Rajši nič kot eno žlico, saj me samo zrajca.
Pa-pa
sissi