Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

5. mar 2004 11:44

Živijo punce ! Sem zasledila , da imaš Sinja tudi sadni dan. Pravkar se "sladkam" z pomarančo, sem pa včeraj zvečer pojedla dve rebri čokolade ( prejšnjič je nisem) in mi je hotelo biti malo slabo. Če pomislim, da sem med nosečnostjo pojedla vsak dan eno, kar ne morem verjeti. Ampak, če so tako rekli, da mora biti, bomo že zdržale, a ne ?Sneg se počasi topi, kmalu bo pomlad in nato poletje...pa kopalke, pa nove za nekaj številk manjše cunjice...Upam, da bom zdržala. Lp Rmeli P.S.: Jaz se tehtam vsak ponedeljek(ker sem na ponedeljek začela) in nimam ravno natančne vage, tako da bo moralo iti kar nekal dol, da bo kaj vredno besed.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

5. mar 2004 12:27

Zivjo! Se enkrat sm prebrala cel forum (uh!) in videla, da je bilo govora o trebusnih misicah. Ena kolegica, ki je studirala sport, mi je razlagala, da je treba za raven trebuh delati vaje za trebusne misice, da jih z njimi okrepis in povecas (imajo vecjo porabo energije), potem pa SE kolesariti ali teci, da se s tem mascoba nad misicami stopi. Zanima me pa se nekaj. Lepo prosim, ce mi lahko katera to pove. Pod kateri dan spada jesprenj? Kaj pa prosena kasa? (prosena kasa, kuhana na vodi, z majhnim dodatkom sladkorja in soli + kokosovi kosmici, ce bi slo) To bo najbrz pod skrob, a? Pa lepo prosim za kaksen namig za jedilnik, ko boste dobile tiste knjigice. So ze na vidiku? Drzte se! Sycia Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 05. mar 2004 12:30:48

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

5. mar 2004 12:37

O knjigicah ne duha ne sluha. Ampak ko bodo prišle boste vsi obveščeni in tudi recepti vam bojo na voljo. Si bomo vse delile. Ja po moje tud spada ješprenj pod škrob. Jaz imam danes veliko dela v službi, tako da se zato ne oglašam veliko. Bo pa v ponedljek kaj več časa in bomo klepetale. Zelo sem vesela, da nas je že toliko in si lahko pomagamo med sabo. Fantastično! Kar vztrajat! Aiwa

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

5. mar 2004 13:06

Živjo! Na med.over.net sem mekaj napisala v pomoč, pa mislim, da lahko tudi tukaj.No, pa začnimo; ŽIVILA, KI SODIJA V BELJAKOVINSKI OBROK: -ananas, breskve, češnje, črni ribez, granatno jabolko, kislo grozdje, jabolka, jagode, kivi, klementine, kosmulje, limone, maline, mandarine, mango, marelice, nektarine, papaja, pomaranča, rabarbara, robide, slive -jogurt, mleko, skuta, sir (mehki in trdi), -jajca, meso, perutnina -ribe, školjke, raki -paradižnik, vendar kuhan ali konzerviran ŽIVILA, KI SODIJO V ŠKROBNI OBROK: -banane, dateljni, fige, sladke hruške, sladka jabolka, -arašidi, , kostanj -čičerika, fižol v zrnju, suh grah, ječmen (to je ričet), koruza, leča, oves, proso, -krompir, kruh, riž, tofu NEVTRALNA ŽIVILA: artičoke, avokado, bambusovi vršički, beluši, bob, brazilski orehi, brokoli, bučke, bučno seme, cvetača, čebula, česen, zelena solata, stročji fižol, gobe, svež grah, jajčevci, kaljena semena, koleraba, korenje, kreša, kumare, lešniki, mandeljni, maslo, mlada koruza, ohrovt, olive, orehi, otrobi, paprika, svež paradižnik, pesa, pinjole, pistacije, por, redkvica, repa, rozine, rumenjak, sezamova semena, smetanov sir, smetana, špinača, zelje, zelena. Po podatkih, ki jih imam, je avtor tega dr. Čelan in mi precej pomaga pri jedilnikih. No, pa se še pišemo. Danes sem 15-ti dan in se počutim super in uživam. Čao Irena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

5. mar 2004 13:46

Naaajlepsa hvala. Delam si zbir vseh moznih zivil in mi je tole zelo dobrodoslo. Ravnokar sem se napokala makaronov z omako iz paradiznika in veliko zacimb. A se vam kdaj zgodi, da za kosilo ne morete vsega pojest? Jst sm recimo ob 11-112h zelo lacna in ko enkrat to prezivim, mi ni vec toliko za hrano. Potem je pa kosilo. Prva dva dneva sem nekaj pustila, ker nisem mogla pojest, danes sem se pa pomatrala, ker imam OH zelo rada (in zarad tega prekomerna teza). Izgleda, da bom morala na med.ove.net, ce je tam napisanega kaj vec! LP, Sycia

akurin  

član od: 11.4.2003

sporočila: 153

5. mar 2004 13:53

Tudi meni je težko pojesti toliko (dva zrezka ali tri jajca!!) za beljakovinski dan. zato bom danes raje ribo z zelenjavo. Lp

sinja  

član od: 24.8.2003

sporočila: 66

5. mar 2004 14:10

Po podatkih gospe na Rini, bodo knjižice pri nas nekje okoli srede marca in takrat bo lažje. Mislim pa, da je bilo zelo veliko naročil, pa ne "sfolgajo". Sicer sem se pa jaz tudi včeraj napokala makaronov in paradižnikove omake, da me je vse bolelo. Vendar nisem hotela pustiti!

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

5. mar 2004 14:16

Irena, hvala. Po treh mesecih bomo že vedle, kaj jesti na kateri dan. Tudi meni je težko pojesti takšne porcije. V službi ne hodim na kosilo, pa pojem eno polnozrnato štručko, potem pa doma samo en kos mesa ali pa še raje ribo s solato. Za večerjo pa kos sira ali pa jajčko. Saj ne vem, če je to v redu.Vidim pa, da banane ne smem jesti dopoldne, razen škrobnega dne. Kaj pa sadni dan? Lep vikend vsem! Minca

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

5. mar 2004 14:52

Irena hvala. Ta seznam mi bo prisel prav. Sy, pravis da za kosilo ne mores vsega pojesti. Tudi jaz imam podobne izkusnje. Danes imam sadni dan. Prejle, ko sem prisla iz sihta, sem bila tako lacna, da sem mislila, da ne bom zdrzala in da si bom kar takoj naredila en sendvic, pa sem potem pojedla banano in spila 3dl vode in imam zdajle neverjeten obcutek sitosti.Kar zdi se mi, da mi bo tale sadni dan postal vsec.Ceprav moram priznati, da sem se ga kar malo bala. Sinja, kako ti gre? Hema

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

5. mar 2004 14:53

Danes sem zmenjena s prijateljico takoj po službi,(moj dela popoldan) in sem sklenila, da si bom kOooooooončno privoščila pico. Kar pogrešala sem jo. Zraven solatko in po sprehodu bo za večerjo še tortica. Če bom še v BTC bom šla v slaščarno Orehek. Tam imajo odlične. No, dekleta. Saj gre, a ne? Pa, pa. Irena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti