Kaj danes delamo?

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

13. okt 2012 8:58

Mamamia, lahko bi si prihranila delo v kuhinji, če bi poklicala HALO ŠEF, saj veš, da kuharski mojstri iz GOSTILNA IŠČE ŠEFA pridejo kuhati tudi na dom. Ja, celo valjale bi se od smeha, verjetno.

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

13. okt 2012 9:32

zeta, sam svoj šef v  lastni kuhinji, ni večjega heca, da o tistem pri mizi sploh ne govorim ...

No, tako smo začele ...

 

In tako se je kočalo:

 

Vmes pa ---- sledi blog

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

13. okt 2012 10:04

Kaj danes delamo... ta hip nič. Sicer se pa danes pere in pakira poletna garderoba, potem se bo malo pospravljalo in kuhalo, potem se bo šlo za par ur v službo, zvečer v fitnes, potem pa spat. Skratka, prezaposlena na celi črti 

Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

15. okt 2012 8:53

Danes sem malo poležala (do 8.30), potem skuhala kavico, trenutno sem na kulinariki, čaka pa me še obešanje perila in kuhanje, tuš in nato odhod v službo. Domov se bom vrnila proti večeru (okrog 6h-7h), sledi večerja, nato pa tuš in crkljanje pred tv-jem.

JJ

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

15. okt 2012 9:15

Jaz sem pa danes vstala precej zgodaj, ker mi komarji niso dali miru, kljub temu, da imam vključeno tisto vtičnico proti komarjem.

Benti, mi je šlo na živce. Sem se pokrila čez glavo, ampak ni nič pomagalo, okrog glave neprestano bzzzzzz, bzzzzzzzzzzz.

Vstanem, zaprem okno, prižgem luč, gledam, ne vidim nič, še vsa krmežljava, grem v kopalnico, se umijem in v napad!

Trije so bili, ne eden! Vzamem krpo, in jih potamanim, enega za drugim.

Posledica: stene so videti kot v klavnici. Grem v kuhinjo, rahlo zmočim krpo, obrišem in stena je spet kot sveže prepleskana.

Pridem v dnevno in zagledam luster, ves prašen. Odvijem vse steklene bučke, jih pomijem, privijem nazaj.

Pomijem še kopalnico, zdaj pa sedim za compom ob kavi in pišem oslarije.

 

rosie

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15364

15. okt 2012 10:08

Sinček je v vrtcu, hči je šla na faks, na kosilu bo pri babici, mož je v službi. Druga hči pri fantu...Jaz pa likam, pospravljam, šivam luknjice, gumbe..Posteljnino moram zamenjati....pa v fotokopirnico je treba, ob enih moram k pediatrinji. Sinčka že od julija izmenično boli za nekaj minut v očesu tako hudo, da joka. Včeraj zjutraj so več kot uro trajali napadi. Pri okulistki sva bila, ne kaže na težave z očmi. Čakava izvida brisa. Na sumu imam sinuse, jaz upam, da ga bo poslala na kak ct ali mr, ker me res skrbi. Je pa sicer živahen, ampak ko ga začne bolet je res grozno za videt. Pa toži, da ima vroč vrat zadaj......

Mož pa mora na kolonoskopijo po programu svit...Upam, da se tudi pri njemu kaj ne dogaja...

Nič dobrih novic. V gozd pa danes ne grem. Je bilo včeraj toliko gobarjev, da ni bilo prijetno. Bom šla proti koncu tedna, ko bo lepše vreme, pa še sonce bo svoje naredilo...Pa po bučo bo treba....

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

15. okt 2012 18:55

Danes sem imela veliko stvari v glavi pa se mi je v minuti sesulo. Hvalabogu, da sem že včeraj skuhala današnje kosilo, sicer bi imeli sendviče,,,

Bilo pa je tako. Po službi sem hotela še na en hiter sprehod v gozd - seveda, saj sem imela že kuhano - potem pa likanje, peka piškotov, kuhanje za jutri, knjiga, ..

Pred vzponom v hrib mi je spodrsnilo, lovila sem se na roke, padla na glavo. Posledica - zatečena desna dlan. Tako. In sedaj ležim pred TV, gledam kar nekaj in razmišljam o obisku zdravnika.

limonca26

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

16. okt 2012 20:27

limonca, upam, da ne bo hujšega je pa gotovo zoprno, ti želim da hitro spraviš roko v red, da boš spet lahko tako pridna,

mamamia sem prebrala vse tudi na blogu, mi je res všeč, fajn ideja tele vaše večerje,

kaj sem počela: kot vsak dan služba, kuhanje- aja vmes je bila ena prijetna  in čvek,

se pripravljam na bolj temeljito čiščenje kuhinje pa kar ne potegne, čakam navdih, al pa brco, kaj vem,

lepo bodite.

 

tabu

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

16. okt 2012 20:55

tburgar je napisal/a:

limonca, upam, da ne bo hujšega je pa gotovo zoprno, ti želim da hitro spraviš roko v red, da boš spet lahko tako pridna,

mamamia sem prebrala vse tudi na blogu, mi je res všeč, fajn ideja tele vaše večerje,

kaj sem počela: kot vsak dan služba, kuhanje- aja vmes je bila ena prijetna  in čvek,

se pripravljam na bolj temeljito čiščenje kuhinje pa kar ne potegne, čakam navdih, al pa brco, kaj vem,

lepo bodite.

 



tabu

 

Joj, ta zadnji stavek me je spomnil na  eno opravilo ....enako kot tebe me čaka, bljak. Tisto s vrha elementov čistit, kaj praviš, prava zoprnija ... samo gre pa lepo, če najprej poškropiš s kakim razmaščevalcem, potem pa s tisto žiletko za steklokeramiko potegneš in  gre super vsa svinjarija proč. >Samo to je že tema kaj bomo delali v prihodnjih dneh.

 

 

mamamia

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

17. okt 2012 9:29

V petek proti večeru dobila napad pridnosti in spucala umivalnik (nagravžen do amena, je pa res, da se vse stokrat bolj vidi, ker je bel) ter ploščice po steni v kopalnici (sramotno priznavam, da je bil na nekaterih še ostanek beljenja - od lani ), po tem pa na hitro spekla še marmorni kolač. Kdaj bo naslednji tak napad, ne vem, bi bilo dobro, da čimprej, ker me še čaka več kot pol oken za spucat.

V soboto sva šla v šoping za nedeljski golaž piknik, k tašči na kosilo in po posodo za golaž, zvečer pa sva zunaj kuhala golaž. Malo je bilo mrzlo, ampak prav fino, v bajti ni nič smrdelo. Prvič in še kdaj.

 

V nedeljo sta že pred poldnevom prišli obe fantovi sestri in nečak. Fanta sta seveda imela svoj biznis, me smo šle po kostanj. Potem smo dokončali golaž, pridružila sta se še tast in tašča, po kosilu smo pekli kostanj in igrali scrabble. Luštna nedelja. Prekratek vikend.

 

Ponedeljek služba, po kosilu sem razrezala paradižnik in papriko za omakce in dala zmrznit. Vmes uspela ujet kratko obdobje brez dežja in pohitela na vrt posejat špinačo in potrgat dobesedno tistih 5 sadik motovilca.

 

Včeraj prišla iz službe malo pozneje, tekla na pilates, zvečer gledala eno od nadaljevank, ki jih spremljam.

 

Danes po službi greva pomagat k tašči, ker dobijo nov kavč, pa je treba še starega razstavit in odpeljat in novega prinest gor.

 

Jutri po službi grem na obisk k našim, zvečer pa s kolegicami samoiniciativno packanje z glino (ki naj bi bilo tedensko, a meni ne znese), zraven seveda obvezen čvek.

 

Evo, pa bo teden naokrog.

 

 

rag_doll

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti