Kaj danes delamo?

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8845

10. okt 2012 22:12

Preživela sem dva zelo lepa dneva... Včeraj sva s hčerko premeščale rože in trajnice. Zlomila sem štil od ene lopate, vile so počile pod mojimi rokami. Bemtiduš, še dobro, da tega ne opravljam velikokrat, bi bili ob orodje  

Prevažala sem mulčke - iz šole, vozila na treninge. Ko sem rekla, da bom pri njih prespala, kmalu se bi skregali pri komu v sobi bom spala              . 

Danes naju je dež zmotil v nadaljevnju dela v "cvetličnjaku", nič hudega, zato sva se naklepetale do nezavesti.    Potem spet prevoz...   - "Babi, a boš ti prišla po mene? Konec pouka imam ob 12." "Jaz ob 13." "Jaz pa ob 13.30."         Deklica se takoj pohvalila, da je dobila petko pri gospodinjstvu, potem je stekel pogovor, kaj kdo najraje je... bilo je vsega: močnik, palačinke, rižota, ričet, pasulj, zrezki v omaki... Tako, da sem jim obljubila, da bom jutri skuhala velik lonec ričeta ter jim po "hitri pošti" poslala 

In na koncu druženja sem drugi družinici predlagala, če lahko "ukradem" borčka   , da se malo pocrkljava... Seveda lahko, sta rekla. In tako sva se z  odpeljala domov v deževno   Ljubljano, kjer je naju nestrpno čakal  dedi. Kako je lepo slišati malčka, ko po hodniku zavpije "Didiiii".  

 

Pozdavček!

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. okt 2012 4:28

Zelo lepo. Malo ti pa zavida babica na daljavo!

 

 

 

naor

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

11. okt 2012 14:12

Me veseli, da je tu spet ena zlooo fajna tema

Meni je uspelo to noč spati in se zbudim ob 5h spočita in že začnem z jutranjo telovadbo

Ob pol6h zbudim dragega, skupaj pozajtrkujeva in se v  službo. Vsak ima zelo naporno delo tako da se ob 3h dobiva pri avtku, ter oddrviva domovČe bo lepo vreme se bo on odpravil na kolo, jaz pa peš po nakupih, da malo zmanjšam obseg na riti sem bila tako pridna od pomladi, da mi je uspelo naložiti 5 kilogramčov in sem čist slabe volje Potem pa spet lepo domov, malo pospravim, peljem še likalnik na sprehod, zvečer me čaka še 1h učenja in veselo v sladke sanje.

marec

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

11. okt 2012 14:31

Zjutraj počasno vstajanje, ob četrt na devet sem že bila na jutranji kavi z delom stalne ekipe. Ob devetih proti službi, začetek koordiniranja dela za današnji dan, potem izdelava planov in predaja drugim v roke, da opravijo svoj del posla. Okoli poldneva kava in prijeten klepet s prijateljico, vmes nekaj nujnih službenih klicev (v takih priemrih je mobitel odlična zadeva), pred kavo in po njej pregled opravljenega dela in priprava za naprej.

Po 14. uri kontrola opravljenega in spet premiki naprej, okoli 17. ure predvidoma konec, odhod domov, popoldan pa po kuhinjo, ki jo bomo samo zložili v garažo, sestavljali pa kdaj kasneje, ko bo več časa.

Jutri pa dopust, je treba za zvečer nekaj pripravit, pa bo cel dan kaj za delat. Zmerno in počasi, brez panike, da bo potem bolj prijetno.

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15364

11. okt 2012 14:40

Jaz pa sem šla danes z sinčkom na sprehod, našla sva 7 jurčkov, lisičke in 2 mareli. Zdaj začnem kuhat, popoldne pa še čaka likanje.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

12. okt 2012 14:50

Tako lepo domače vas je brati,Kljub temu, da marsikatera nima službe se vidi, da imamo ženske vedno dovolj dela, meni se je vedno zdelo čudno, da sem vse to zmogla poleg redne zaposlitve.Sedaj ko uživam penzion se mi zdi, da samo kuham in pospravljam, zopet kuham in zopet pospravljam.. Upam, da se bom v naslednjem življenju rodila kot moški.

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

12. okt 2012 16:50

vikica, boljše je biti ženska, samo poglej, kako znamo čvekati.

Jaz sem tudi penzionistka, pa se mi je, ko sem še hodila v službo, zdelo nemogoče, da penzionisti nimajo nobenega časa.

Zdaj pa... komaj vstanem, malo pospravim, malo vrtnarim, grem po vnuke v vrtec in šolo, skuham, pa je že večer.

Danes sem bila 2 uri v gozdu, 2 uri na vrtu, potem sem začela pripravljati za kosilo, šibala v vrtec in šolo. zdaj pa so že vsi odšli, jaz pa za računalnik, na štedilniku pa se kuha bučna marmelada.

 

rosie

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

12. okt 2012 17:32

Pred dobro uro smo pojedli kosilo. Ribe v soli, petkova klasika. Otroka sta dobila obisk, sosedovega fantka. V sobi se igrajo, vse je tiho kot da nimam treh otrok v stanovanju!  Mož je šel na paznovanje ob upokojitvi sodelavca, jaz mrtvo utrujena prebiram to temo, misli mi švigajo.

Zjutraj se je dan začel drugače, ker je mož peljal otroka v vrtec. Ko se dan tako začne, se zdi, da je praznik. Čas imam samo zase, narišem, si črto z eyelinerjem na veki, izberem viola bavro in si celo našminkam ustnice. V ogledau vidim, da so lasje potrebni pranja in se tolažim, da je petek. Ni mi treba preganjati otrok, da vstanejo, se umijejo in oblečejo. Dom zapustim sama. Vsedem se v avto, prižgem avto. Čaka me polurna vožnja do Ljubljane. Šaltam med radijskimi postajami, Radio Ena,Radio Hit, Val 202. Odločim se, da me Avdič najbolj zabave. Pol ure miru, pol ure brez skrbi.

Prdem v službo, tu pa kot da delamo zadnji dan, nervoza, planiranje, sestanki, iso, ni da ni. Vmes celo uspem napisati prispevek na kulinarko po dolgem času.  Ob pol treh končam s službo. Zadovoljna. Naredila sem več kot sem planirala. Spet polurna vožnja do doma. Sama v avtu, tokrat mi popoldne kratkočasi Andrej Karoli na Valu 202. Zabava me in sprašujem se, kako to da prav vsi poslušalci razumejo njegove štose?

Zdaj je ponzo popoldne. Kosilo je za nami, otroci se igrajo. Mi paše, da lahko sedim za računalnikom in prebiram kulinariko. Še malo, potem pa priprava večerje za otroke, umivanje, branje knjigic in spanje.Potem me čaka gostilna in po njej bom verjetno takoj zaspala, podobno kot vse dni v tem tednu. Ampak čisto zares si želim odklopa. Razmišljam, da bi poklicala K. Ampak ona uživa nekje na obali in se zabava. Fovš sem ji, včeraj mi je poslala MMS - pije šampanjc, pred tem je bila v savni. Jaz bi tudi!

Druga prijateljica je ne vem kje. Verjetno še bolj crknjena kot jaz. Pa še dežuje. Mož je zunaj. Itak je jasno kot na dlani, da bom ostala doma in da me odneslo v mižule že malo po deveti. Nič hudega. Bom vsaj spočita.

 

 

Vilma

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

12. okt 2012 23:34

Res fletna tema,pa ve punce, ki pišete tudi, ker čakam, da se bo najstnik nažural in ga bom šla lahko iskat, bom še tukaj mal napisala.

Včeraj smo s punacami( no, tako jim rečem-pa saj smo res še mlade, no) preživele prijetno popoldne -mal kolesarjenja, velik čvekanja, , pa se je turobno vreme takoj malo izboljšalo.

Danes dop. služba kot ponvadi, potem smo v troje v gozdu nalagali veje, tako da se doma naš kup za sekance lepo veča ( ti bodo za naslednje leto),

potem sem še pospravila  z oken, pa je bila tema, kolk imam  rada tele dolge večere, da je še čas za branje, pa crkljanje na kavču z našima .

Bodite v cvetju.

tabu

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

13. okt 2012 0:33

Danes sem si vzela ena dan dopusta, a zjutraj vseeno šla z ekipo na kavo. Potem nakup za nocojšno večerjo. Šest žensk se nas vsake toliko dobi pri eni, ta pripravi večerjo z vsaj štirimi hodi, danes sem bila jaz na vrsti. Pred dobre pol ure sva s svakinjo pospravili še zadnjje reči, pomivalni stroj že drugič pere, nekaj je bilo treba oprati tudiaan roko.

Taka prijetna utrujenost je ta današnja, čeprav sem od poldneva dale kuhala. A ni bilo hujšega, vse je šlo lepo počasi in zanesljivo, na koncu je še dpbro izpadlo.

Lep petek je bil, ni kaj.

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti