13. okt 2008 12:41
Brihta je napisal/a: |
Lepo, zaslužiš si počitek.Sedaj naj ti nekaj dni mož pazi na otročka, sama pa si vzemi čas zase in se malo razvajaj. Zanima pa me zakaj si dala otroka krstit, če si ateistka.Pol se bodo pa spet fajmoštri na prsi trkal kolk je katoličanov. Brihta |
Hja, podobno je bilo pri nas. Tašča si je ob vseh nas ateistih zaželela, da bi bil otrok krščen, pa sem ustregla tej njeni želji. S to razliko, da s pripravami in z ničemer nisem imela nič, le zraven sem šla gledat, kako je to videti. Sem župniku pred tem morala povedati, da vem, da bo babica poskrbela za krst, on pa je bil toliko uvideven, da je šlo brez nekih vznesenih govorov in podobnih reči, ampak je krst opravil "via šnel kurz", kot mi temu rečemo. In je bil volk sit in koza cela. Tašča je srečna še danes (pa sploh ne hodi v cerkev, razen za veliko noč nese košarico na žegen), meni pa tudi ni krona z glave padla.
In s krstom se je cerkvena pot naših otrok tudi zaključila, nista kazala interesa za kak verouk in poodbno. Sta pa o religijah dobro poučena, ker nas to vse zanima, moža še prav posebej. In zdaj nihamo med budizmom in islamom....
Malo heca ne škodi.
Mamamia
mamamia