Kaj danes delamo?

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

24. feb 2013 7:21

Ja, tudi pri nas ga je zapadlo. Očitno sem edina, ki ji je to všeč.

Po zajtrku se bomo spravili ven in danes so, začuda, vsi doma. Obeta se nam dve uri zastonj fitnesa. Edini problem je, da zmanjkuje prostora, kam odmetavati. Še dobro, da za cesto teče manjši potok.

Kar se pa vrta tiče - za vse bo še čas. Jaz sem pred leti 8. februarja že jedla regrat z njive, letos pa ga še 8. marca verjetno ne bom.

So pa takile dnevi kot nalašč za branje, klepetanje in gledanje TV. Tako da je vsaka stvar za kaj dobra.

Želim vam prijetno nedeljo in veliko užitka na snegu.

limonca26

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

24. feb 2013 7:48

Mi ga spet kidamo..... Kot bi ga sami ne imeli dovolj, nam ga je še plug narinil s ceste. Za kazen, ker se nismo prej spravili ven. Zdaj ga je ob cesti skoraj 70 cm, takega zbitega, da lopate sploh ne moreš dvigniti. Pa fajn bi bilo, če bi jo imel kam stresti. Je povsod že polno.  Sem že kar  od vsega tega snega.

Če bi imeli oskrbovalci z vodo dovolj velika zajetja, ali kako se že temu reče, nam poleti nebi omejevali porabe vode (še bolj, kot še sami varčujemo z njo).

pirnica

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

24. feb 2013 8:13

kriznana je napisal/a:

No danes se je moj dan začel že ob treh, kaj češ, če pa ni spanca. Zunaj še kar sneži, sedaj je pa počasi že dosti tega snega. Jaz bi pomlad. Tako, bi si lahko vsaj še bolj zapolnila dneve, ki se nekateri kar vlečejo. Opažam, da nas je kar veliko takih, ki pridno spremljamo zaposlitvene portale. Tudi moji dnevi minevajo med kuhanjem, pospravljanjem ter pisanjem prošenj. Po treh letih bo treba ponovno v službo, šola se je zaključila sedaj pa upam, da se kaj najde. Čeprav so pa zdaj že leta tu, ampak upajmo na najboljše.

No pri meni se že veselo kuha juhica, tako da nekaj se že dogaja. Malo gledanja tv in pa novosti po netu, potem pa verjetno, da bo že kdo prišel iz spalnice.

 

Kvačkarica tebi pa čestitke za službo.



kriznana



OOO lepo, lepo. Nisem edini kateri vstaja ob 3eh. A niso takrat jutra najlepša? Prav nič ne pogrešam/me mika, da bi zapravljal noči po lokalih, se zapijal, ter prenašal hrupno glasbo. Raje kakšen dober film zvečer, ali deci rdečega v prijetnem lokalu ob klepetu, pol pa hitro ajat, pa občudovat zgodnja jutra.
Tudi meni se prične ob tej uri, z veliko šalco čaja in domačim piškotom, ter knjigo po izbiri (vedno 3 knjige v obdelavi), nato pa priprava in zajtrk.
 
Danes pa spet prijeten umirjen nedeljski dan ob knjigi, obveznih dveh delih moje naj naj serije iz 80tih, filma iz ZLATE DOBE HOLLYWOODA (tokrat ALEKSANDER VELIKI z RICHARD BURTONom=) ter velikem lavorju čaja
Zunaj pa zimska idila.
A veste, ne glede na to koliko že presneto sovražim toti letošnji sneg, so pa takšne nedelje, polne nostalgije, lenarjenja, počasnega razmišljanja in premikanja ter polne vročega čaja, zavijanja v kovter, ter poležavanja z dobro knjigo v roki, NEPRECENLJIVA!!! Spominja na čase naših non in nonotov....

Sedaj pa hitro v trgovino da obnovim zaloge sladkorja, maka v zrnju, jajčk ter jabolčnega kisa. 
Včerejšna makova torta, pa vam povem, LE GRANDE. 1,2,3,graciozna in kot iz kakšne chef slaščičarne oz. ekslkuzivne kofetarije. Brez moke, brez pecilnega. Nizka, okusna, cela makova zrna hrustajo. PERFEKTNA skratka!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

24. feb 2013 8:16

Tudi moj dan se je začel že okrog sedme ure   . Sem nekaj posode pospravila, ki je ostala od večerje, pripravila  sok pomaranč, limone in grenivke kar pripravljam  že odzačetka januarja. Takrat se je naš imunski

sistem nekaj začel rušiti in  smo en za drugim smrkali,kašljali in se na ta način poskušamo odganjati neprijazne

viruse   (to mi vzame kakšnih 15 min., da ga pripravim 5 kozarcev in to vsako jutro že skoraj dva  meseca). Moji gosti že pridno kidajo sneg, se slišala glasove pred hišo, pogledam v jutranji halji in glej , oni že navsezgodaj uživajo v .  Danes je za mene posebna nedelja (nimam izmene v apartmajih, kar je skoraj vsako nedeljo, pa hvala, sem da pridejo )včeraj smo imeli vse prihode, starejši sin gre k punci na kosilo, za nas   pa tri ta debele goveje popekla, pa to je to. Sedaj se bom uredila in šla s prijateljico na kavo,

potem v trgovino, ta mlajšega še v fitnesu odložila in tako začela nedeljo. Popoldne pa kakšen sprehod, potem pa

bom zaključila z metuljčkastim šalom za prijateljico. Me prijateljice kar ena za drugo gnjavijo, da delam, pa ob večerih kar nekaj mečkam in že sem pri koncu  . Prinesejo mi pa čuda teh voln, še dve isti nisem delala, se mi zdi, da je  kar izbira raznoraznih barvnih kombinacij.

Želim vam lep in dan, pa čim  več in .

sonce51

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

24. feb 2013 9:33

To, pa moram tašči poročat, ki ne razume zakaj že ob 4.zjutraj vstajam.Namreč, da nisem edina.Mož že ob 3. zjutraj odhaja na pluženje, ona pa ne razume, kako da ne morem spati, seveda,če sem že ob 8. v gnezdu,ker mora on sredi noči vstati. Bograč se že kuha, pa jabolčna pita bo zraven....brez kidanja tudi danes ne gre! Malo kvačkanja, ustvarjanja, likanja.....jutri pa nov šolski začetek.Sin je že ob 5. uri prilomastil v sobo-kakšna mama, takšen sin.Upam, da bo vedno jutranji tip! Ni ga lepšega, kot zimska idila-brez lopatanja! Pa leponedeljo vsem!

kvačkarica

emalisej  

član od: 16.1.2013

sporočila: 60

24. feb 2013 9:59

Joj, kako sem vam fouš. Pri nas na Goriškem ni snega, niti pikice. Pa imam doma dva fanta, ki nonstop gledata sneg na Trnovem. Dobro, da so šli na Črni vrh s šolo se sankat. Ker jaz ju z dojenčkom ne morem nikamor peljat.

Še danes sem sama s fanti, ker je moj na izobraževanju v tujini. Tako, da imam še en mamin delovni dan: kuhanje, pranje in previjanje. Lepo nedeljo vsem.

emalisej

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

24. feb 2013 10:37

Kar ne morem verjet, da nimate snega, mi smo do vratu zaviti vanj. Je pa lepo, končno spet bela Ljubljana.

 

naor

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

24. feb 2013 12:12

Pri nas smo pa danes malo dlje spali (do 9.30), potem smo, kor večina vas, počistili sneg okrog hiše (smo šli kar trije ven, tako da je bilo v eni uri opravljeno), sledil je zajtrk, zdaj še malo poležavanja in crkljanja, sledi pa kuhanje. Po kosilu pa še več crkljanja, čeprav bo očitno treba še enkrat prijeti lopate v roke, ampak verjetno že bolj proti večeru. Zvečer pa še zadnjič tečaj priprave na zakon. Mi je kar škoda, ker bo že konec, prav luštno se imamo.

JJ

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

24. feb 2013 12:44

JanisJoplin je napisal/a:

 Zvečer pa še zadnjič tečaj priprave na zakon. Mi je kar škoda, ker bo že konec, prav luštno se imamo.

JJ

Ne biksari, potem v zakonu bo še bolj luštno!!!

lp

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

24. feb 2013 12:46

Kidamo, kakopak, pa čeprav smo v blokovskem naselju. Parkirišče je pravi adrenalinski park. Čeprav je nedelja, vlada prava lopatna vojna kdo-bo-koga (zakidal), ker je snega pač toliko, da ga ni kam odmetavati, tako da si sploh ne predstavljam, kako bo to videti med tednom. In ravno zdaj, ko sem prinesla pete nazaj na suho in toplo, se je zunaj spet usulo, da je veselje. Očitno nam zabave v naslednjih dneh ne bo manjkalo.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti