Volitve

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

22. sep 2008 18:12

Pa še moj prispevek o brezplačni malici v SŠ. Hčera obiskuje 4. letnik. v prvih treh letnikih so imeli na voljo samo hitro hrano, tako kot povsod drugod. Zdaj imajo toplo malico s katero so vsi zelo, zelo zadovoljni. Zadovoljni so z izborom , kvaliteto in količino hrane. lp valči

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

22. sep 2008 19:08

Lotti je napisal/a:
En sodelavec je danes zjutraj dejal, da so se svinje zamenjale, korito pa je ostalo isto. Tako da je popolnoma vseeno kdo je predsednik vlade in kdo so poslanci, ki imajo večino. In tako kot je napisala že ena pred menoj, ne bom obsojala nobene vlade vsi so naredili nekaj dobrega in nekaj manj dobrega, da ne rečem slabega, ne bom pa bodoče hvalila. Naj se dokaže, če je res tako dobra, kot so govorili in obljubljali. Potem pa bomo videli kje bomo čez štiri leta. In takrat bodo zopet volitve in zopet se bo na veliko obtoževalo, podtikalo in spletkarilo, tako kot se je do sedaj še pred vsemi volitvami. Pri vsem tem pa je najbolj žalostno to, da kratko vedno in zmeraj potegnemo mi volilci ne glede na vse... Lotti

S čisto vsem se strinjam. Najbolj pa s svinjami in koritom.

marelica

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

22. sep 2008 19:10

Vsak naj pred svojim pragom pomete, pridno dela, uporablja zdravo pamet, pa bo dobro živel!

Ni za vse naše probleme kriva vlada, še zdaleč ne. In jih tudi nikdar ne bo rešila.

jasna

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

22. sep 2008 19:38

@valči: imate srečo ali pa otroka, ki ima manjši apetit kot fantje v razredu mojega sina. Na roditeljskem sestanku je večina staršev imela pripombe na premajhne porcije, topla malica je le 2x tedensko (včasih le pol hrenovke in kos kruha, kar je "hot dog po naše"), 3x pa suhi obrok- pečjakov navihanček (zame je to sladica!), sirova štručka, jogurt... Predlagali smo tudi možnost doplačila za večje porcije, vendar organizacijsko zaenkrat baje ni izvedljivo. Res pa je, da so pripombe imeli starši fantov.

Težava je v tem, da so z uvedbo brezplačne malice ukinili možnost dodatne oskrbe (zahteva ponudnika tople malice po odstranitvi konkurence). Prej so si otroci lahko kupili sendvič (tudi topli), burek, pizzo ipd, sedaj pa so te kioske zaprli. Sicer sem že prej delala sendviče, tako da se s tem za mojega sina ni bistveno spremenilo, ne morem pa biti "neizmerno hvaležna" za nekaj, kar ni vredno imena "topla malica", ki naj bi omogočila dijakom bolj zdravo prehranjevanje, pa če je še tako brezplačna. Bi rade volje plačala za dobro kvaliteto in primerno količino.

Verjetno je težko tudi za izvajalca- dobijo 2,4€ za vsakega dijaka in od tega gre denar za nabavo hrane, najem prostorov, plačilo kuharic, potrebno pa je tudi poravnati stroške ureditve delilnice.

Sin se vozi z mano, ker nima druge možnosti - od 5.30 do 15.00 je zdoma, ker pač živimo v "brdovcih", kjer je avtobusni prevoz zaradi voznega reda ne pride v poštev. Ob skuticah, prepečencih in jogurtih bi se posušil; paše vmes kaj konkretnega. Dve leti smo zdržali brez tega blagoslova, menda bomo še dve. Ne glede na barvo vlade.

LP, V.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

22. sep 2008 19:39

jernej je napisal/a:

Pogrešam stranko, ki ima bolj socialen program, ki ni ne leva in ne desna, ki nima istih obrazov, ki sem jih gledal v drugih strankah in ki bi res prinesla spremembo... Oh ja. Jernej - zasebno mnenje

Oh ja. Se strinjam. Sicer je tudi ta sprememba boljša kot nič, ampak... a ni škoda, da vsakič izbiramo "manj slabe" namesto "boljših"?

Nasja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. sep 2008 20:07

Niso vsi enaki. Eni so bolj demokrati, drugi avtokrati. In iz tega izhajajo določena ravnanja, razvrščanja, delitve in kar je še podobnega, zaradi česar se znajo spreti zgolj volilci, ki itak vedno vse račune plačajo, medtem ko oblastniki eden o drugem preveč vedo, da bi jo kdo drugemu res pošteno zakuhal. Njihovi prepiri pred kamerami oziroma v javnosti so le pesek v oči volilcem.

Programi so seveda vsi enaki. A upa kdo zapisat v program, da je cilj njihove stranke pridobiti čim več dobrih položajev za svoje privržence, sesuti državno podjetje, da lahko koncesionar na istem območju začne delati s svojim podjetjem, ker je pač v pravi stranki in jo bo tudi financiral, pa da se bodo potrudili, se čim bolje napojijo iz državnega korita? Seveda ne. Zato nam mečejo cukrčke in praline, mi pa ugriznemo za najslajšega, potem se pa čudimo, da nam gre na bruhanje, ko se preobjemo sladkarij...

Jaz volitve jemljem resno. Ker imam vsaj tisto zadovoljstvo, da si rečem "jaz jih vsaj volila nisem, če že delajo bedarije" ali pa se nasmehnem in rečem "tudi jaz sem jih volila", če so dobri.

Za presojo, komu dam glas, imam veliko izkušenj iz prve roke. Pa barva sploh ni pomembna, gre za načela.

Kdor dela, tudi greši, in velja za vse, celo za politike. A gre zato, kako nekdo gleda na svojo napako: ali jio prizna ali ne, jo skuša popraviti, se iz pripomb kaj naučiti ali pa se že ob dvomu v pravilnost neke odločitve, kaj šele ob kritiki, postavi na zadnje noge in začne užaljeno mahati z repom? In če mu ne damo prav, smo že proti njemu, kar zame ne pomeni nič drugega, kot da mi sporoča, da neznam misliti s svojo glavo. Da sem torej ovca. Kar seveda nočem biti.

Že raje vidim, da mi dear Vendy reče, da sem kokoška....

Mamamia

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 22. sep 2008 20:07:47

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 22. sep 2008 20:08:17

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. sep 2008 20:48

Mene pa zelo zelo zanima, zakaj je vlada pred nekaj meseci ugotovila, da so tople malice tako nujne, prej pa 3,5 leta vladavine o tem ni tekla beseda in celo regresirano prehrano so le delno regresirali, ostalo so morali, s provizijo na položnici vred, plačati starši otrok. Da o tem, kolikšen % otrok na šoli - je bilo določeno - jo je lahko dobil, ne glede na potrebe.... Argument: ni denarja. No, letos se je našel. Se je res???

rimljanka - zasebno mnenje

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

22. sep 2008 21:17

[/citat]

Pogrešam stranko, ki ima bolj socialen program, ki ni ne leva in ne desna, ki nima istih obrazov, ki sem jih gledal v drugih strankah in ki bi res prinesla spremembo...

Jernej - zasebno mnenje[/citat] Tole je pa že iluzija, se mi zdi da previsoko upaš. Bodimo zadovoljni vsaj s kakšno spremembo in poglejmo, če lahko levo usmerjena vlada preseže tranzicijske težave, če lahko Pahor&co. poudari tisto socialno noto, predvsem pa me zanima, ali bo ta vlada, s komerkoli iz našega političnega prostora že se bo povezala, znala narediti red v javni upravi in gospodarstvu (kar se tiče plač, efektivnosti dela v prvem, nerazumljivih propadov podjetij - Liko Vrhnikia, Kli Logatec ...., tajkunizacije slo. gospodarstva, ...), predvsem pa - da ne bo na občine ali druge institucije prelagala obveznosti ne da bi zato našla namenila tudi kakšen evro (npr. brezlpačen vrtec, topla malica ... kot je v tej temi bilo že večkrat zapisano) Kot prebivalko ene manj razvitih regij v loveniji (Notranjsko-kraške) pa me tudi zanima, ali bo enakomeren razvoj kdaj postal resničnost ali pa bo sotal le politična foskula (tole zadnje je najbolj retorično). 5rusa

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

22. sep 2008 22:40

Ne bom komentirala volitev, ampak pisanje nekaterih o slabem gmotnem položaju. Govorite o pravi krizi in bijete plat zvona. Res me zanima, kje jo vidite? Gneča v nakupovalnih centrih, polni vozički, nove trgovine vsepovsod, neznanska gneča na Krvavcu (letos marca) sredi tedna, zida in obnavlja se kot že dolgo ne (mož in brat delata v gradbeništvu, kjer trenutno ni treba dajati popustov, ker je toliko dela; na litoželezni kamin višjega cenovnega razreda se čaka mesec in pol, ker imajo toliko naročil), pa še kaj. Seveda najnižji sloj težko živi, vendar na splošno živimo zelo zelo dobro. Ideja o slabem življenju se kot rdeča nit vleče v zadnjem mandatnem obdobju, v zadnjem letu pa se je zaradi podražitev še okrepila. Po mojem mnenju gre za prefinjen in do slednje podrobnosti načrtovan konstrukt tistih, ki so se včeraj zavihteli h koritu. Sicer so pa spremembe vedno dobrodošle in komaj čakam, da vidim, kako se bodo novi (stari frisi v novi preobleki) liderji spopadli s cenami. Zanima me še mnogo drugih stvari in močno upam, da bodo prijetno presenečenje (v kar pa glede ne dosedaj pokazano močno dvomim). mimika

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

23. sep 2008 6:11

Komaj čakam na pocenitve.

Mic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti