22. sep 2008 20:07
Niso vsi enaki. Eni so bolj demokrati, drugi avtokrati. In iz tega izhajajo določena ravnanja, razvrščanja, delitve in kar je še podobnega, zaradi česar se znajo spreti zgolj volilci, ki itak vedno vse račune plačajo, medtem ko oblastniki eden o drugem preveč vedo, da bi jo kdo drugemu res pošteno zakuhal. Njihovi prepiri pred kamerami oziroma v javnosti so le pesek v oči volilcem.
Programi so seveda vsi enaki. A upa kdo zapisat v program, da je cilj njihove stranke pridobiti čim več dobrih položajev za svoje privržence, sesuti državno podjetje, da lahko koncesionar na istem območju začne delati s svojim podjetjem, ker je pač v pravi stranki in jo bo tudi financiral, pa da se bodo potrudili, se čim bolje napojijo iz državnega korita? Seveda ne. Zato nam mečejo cukrčke in praline, mi pa ugriznemo za najslajšega, potem se pa čudimo, da nam gre na bruhanje, ko se preobjemo sladkarij...
Jaz volitve jemljem resno. Ker imam vsaj tisto zadovoljstvo, da si rečem "jaz jih vsaj volila nisem, če že delajo bedarije" ali pa se nasmehnem in rečem "tudi jaz sem jih volila", če so dobri.
Za presojo, komu dam glas, imam veliko izkušenj iz prve roke. Pa barva sploh ni pomembna, gre za načela.
Kdor dela, tudi greši, in velja za vse, celo za politike. A gre zato, kako nekdo gleda na svojo napako: ali jio prizna ali ne, jo skuša popraviti, se iz pripomb kaj naučiti ali pa se že ob dvomu v pravilnost neke odločitve, kaj šele ob kritiki, postavi na zadnje noge in začne užaljeno mahati z repom? In če mu ne damo prav, smo že proti njemu, kar zame ne pomeni nič drugega, kot da mi sporoča, da neznam misliti s svojo glavo. Da sem torej ovca. Kar seveda nočem biti.
Že raje vidim, da mi dear Vendy reče, da sem kokoška....
Mamamia
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 22. sep 2008 20:07:47
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 22. sep 2008 20:08:17