19. avg 2008 7:03
Evo,
koncno doma, prespal v lastni postelji, v čisti pižami ( resnici na ljubo, tam je bilo tako vroče, da pižame skoraj nisem oblačil, razen v Irkutsku ).
V nedeljo, me je prvič rahlo zajela panika: nikakor nisem mogel na telefon dobit, niti Adrie v Moskvi, niti Aeroflota ( telefoni zvonijo, nobeden se ne oglasi, niti letalisča Šeremetjevo ( zmeraj zasedeno ). Meni viza poreče dvajsetega, kaj pa čem, če ne dobim prevoza za SLO ( pri teh rusih nikoli ne veš, aretirajo me, ker nimam urejenih dokumentov, zaprejo me v taborišče, recimo nekje v bližini Krasnojarska, in, ker vsi v taborišču morajo delat, meni dajo del primeran mojim kvalifikacijam: da si ogledujem čari deklet in dolocam velikost dekoltejev, niti taborišča niso kar so nekoč bila ).
Končno se ( že v rahli paniki ) odločim in pokličem Adrio v Ljubljani, avtomat mi prijazno pove da delajo od poneljka do petka, sobota in nedelje ne, pa za nujne primere mi sporoči eno številko na letališču v LJ. ( to kličem z lastnega telefona, hotelski ne nese tako daleč ). Pokličem, možakarju razložim položaj ( imam plačano vrnitev za Lj. odprto, rabim le rezervacijo) in sedaj sem tukaj ( nekam mrzlo imate, jaz sem vajen višjih temperatur ).
ežoj