13. avg 2008 5:50
*ebiga, ( kot bi rekel en dober prijatelj od ene moje dobre prijateljice ),
ce jim je 3.300 R najbolj poceni soba, pocem so pol one drazje. No pa po vrsti.
V poldan se odjavim v hotelu v Irkutsku, ko sem prejsnji vecer trazil registracijo ( nekaksno potrdilo od policije, ko te je hotel prijavil da si pri njim, so neki kar jecljali. Sedaj treazim registracijo, po eni uri ugotovim, da od tega ne bo nic, vzamem vizitko hotela, prosim babnico da mi poklice taksi, in se odpravim na letalisce. Tile rusi so posvoje res hecni. Po eni strani vesoljska tehnologija ( saj veste, vesoljske postaje in podobno ), taksimetra se niso iznajdli. Vzames taksi, se peljes, on rece kolk to je, in to je to. Na letaliscu v Irkutsku mi taksist rece 200R ( prejsnji mi je za pol manjso razdaljo od zel. postaje racunal 300R). Na letaliscu si predstavljam, to je notranji let, nekaj kot da gres na avtobus. Vraga, sploh v letalisko zgradbo ne prides, takoj polozi prtljago na trak, vse iz zepov, preglada te, dokumente, OK sedaj naprej je enostavno. Do leta za Jekaterinburg je se nakaj casa, grem nekaj spit, morda pojest. Letalisko poslopje, za razliko od zelezniskih postaj, kot zelezniska postaja "v nasem malem mestu " vcasih, le da ni zakajena in seveda vecja, nekaksen blag vonj po nekem dezinfekcijskem sredstvu, ne recem, da je umazano, vendar ni nic kaj lepo. V bifeju nic pametnega, vzamem kavo in nekaksen mafin, pozneje se pivo in pocakam cekiranj za let. Na cekiranju, vagajo prtljago, in imam za 6 kg prevec prtljage ( torej 106 kg, drugic, ko bom kam sel, bom od Ognjic sposodil manjsi ruksak, ki ga ona uporablja za karpate, v njega gre max.50 kg, moj ruksak je prevelik
), grem nekam na blagajno placat ( 510 R), pol pa nazaj po dokument, potem na drug salter, pregleda potne liste ( tudi rusi ko potujejo morajo imeti potni list ), potem na naslednji salter, spet pregleda potni list in vozovnico, pol naprej v en prostor kje je rendgen, sleces cevlje, das v skatlo, pas iz hlac tudi ( jaz za potovanje nalasc kupil mal vecje hlace, da so mi bolj komot ), pol se ti gres skozi tisti okvir, ze mislim da je konec, ko me poklice nazaj, mi sname klobuk, ga pregleda ( sem se ze bal, da me bodo dobili, pa na sreco niso, saj veste, kako je najbolj varno, da potujes z letalom: neses s sabo bombo, ti ze ves, da je ne bos uporabil, zelo je pa majhna verjetnost, da bi bili bve bombi na letalu
). OK, se obujem, pas in pocakamo letalo. Letalo TU 134, v redu, pred polurnim postankom v Novosibirsku postrezejo kosilo ( ce bi oni iz Adrie Airways to videli, bi jih kap, tri menija, riba, piscanec, svinjina, kolicine pa za najmanj tri adriina kosila ). Let do Novosibirska 2 uri, pol urni postanek, posadka se zamenja. Letalisce tako kot povsod po svetu, spomnem se ene moje dobre prijateljice, pojem makovo torto ( OK ), in naprej let do Jekaterinburga. Spet ponudijo kosilo, tokrat vzamem piscanca, da preverim ce nisem postal vegetarianec, kot sumi ena moja prijateljica.
se se oglasim
ezoj