Dopust

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

14. avg 2008 7:48

Ezoj, mi je kar zal, da je tvojega popotovanja konec in ne bom vec brala tvojih postov ... Ampak, srcno upam, da si vsaj prt uspel nabaviti Pa da ne bos kaksnega dekolteja s sabo pripeljal!!! lp Nena Nena-morje

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

14. avg 2008 8:04

Ežoj, sam te imam na sumu, da vlačiš kak čoln za napihnit v tistih 106 kg prtljage, ki jo baje vlačiš s sabo?

(al pa kakšno likalno mizo in stojalo za srajce obesit...)    : )

lidka

Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 14. avg 2008 10:16:06

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

14. avg 2008 9:54

Lidka, po moje so še njega po pomoti zraven stehtali. Atina

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

14. avg 2008 15:38

Se opravicujem, da ste cakali, sem bil tukaj na posti pred dvema urama ( sem bil zmatran ) pa ni bilo prostega racunalnika. Jutar spet postanem уважаемы пасажир, voznj traja 26 ur. Se par besed o Jekaterinburgu, prej Sverdlovsk: ima veliko vojaske industrije in je dolgo bil zaprt za tujce. Po propadu Sov. zveze je odprto poslovno mesto, ki prodaja svoje ind. zmogljivosti. Nekje sem prebral, da tukaj lahko najdes taksista , ki je raketni strokovnjek, vrag si ga vedi kaj je res, v tem danasnjem svetu informacij, jaz skoraj nicemur vec ne verjamem. Videti je tudi vec ( za mene presenetljivo ) prosjakov, kot v drugih mestih. Mesto je tako kot druga mesta, ki sem jih videl, polno parkov, zelenic, dreves, " cvetlicnih aranzmajev ", ali kako se ze rece tistemu ko vrtnarji delajo iz rzlicne barve cvetocih roz v mestnih parkih, veliko klopic za sedet ( in zulit pir ), vendar to ni moja salica caja, kot bi rekla ena moja.........., sicer bi ona rekla drugace.....me ne preprica, meni vseen deluje hladno, kot kaksem Minhen ali Hanover. Hodil sem tudi mim mesta kje so pokoncali Romanove, pa nisem bil tam, ni v moji naravi, da bi se hodil naslajat tam, kjer so nekoga fentali ( glede mene, ce bi se kaksnega okronanega fentali zraven, bi ta svet verjetno bil boljsi kot je ). Glede trgovin je pa tako kot vsepovsod, vse se dobi ( razen prtov ), cene na trgu so precej visje kot v Irkutsku, ceprav sem danes bil na enem vecjem trgu, imajo vse, od zelenjave in sadja in so cene mal nizje kot prav v mestnih trgovinah, rekel bi, kot bi bil v Ljubljani. Tukaj imajo se na trgu zelo veliko ponudbo razlicnih solat ( od korenja, zelja, repe.........vsega kaj je zelenjadnega, zelo lepo za videt ). Seveda je ponudba posusene ribe izjemna, danes spet kupil dve vrste po enih petnaest dag ( matr, moram se vino nabavit, to jim edino zamerim, ne dobis ( pravzaprav zelo tezko ) belo suho vino, vsa so polsladka, pa se to italianska ali francoska namizna vina ( vino di tavola ), pakirana v buteljke. Za nase pojme cudno prodajajo meso, kar na trgu, kot ostalo ( seveda na zaprtem delu, skupaj s mlecnimi izdelki in ribo. Nena, pozanimal se bom pri rusinjah, kje nabavljajo dekolteje in jih nekaj pripeljem v Slo ( brez lastnic seveda ). Lidka, slabo sem zapisal: imel sem 6 kg prtljage vec kot je dovoljeno, ce je dovoljeno 100 kg, pol sem imel 106 kg. Za enkrat bodi dovolj, ponovno se oglasim........u ne vem kdaj, jutar grem, pojutrisnjem sem v Moskvi, pol se dan pozneje. V Moskvi me caka najtezja naloga: stopit v stik z Adrio, prej mi v treh dneh. ni uspelo, v pisarni na letaliscu ni bilo nikogar, na napisane telefone ( na vratih pisarne ) tudi se ni nihce oglasil. Lp iz Jekaterinburga ezoj

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

14. avg 2008 21:03

Ežoj, uživaj poslednje dneve in srečno pripotuj domov. Kyara

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

15. avg 2008 8:31

mi smo bili pa julija en teden na pagu v metajni in bilo je zelo, zelo lepo. Samo, sem pa slišala, da je bilo po televiziji, da je tam neki gostilničar slovenko pretepel pred kratkim. Je to kaj res oz. kaj je bilo sploh v resnici? Tudi naslednje leto bi šli tja, pa ne bi rada prišla med kake nacionaliste. Ne spada ravno sem to vprašanje in upam da mi tudi ne bo kdo zameril ampak ko imaš zraven otroke, imaš res rad občutek varnosti in sprejetosti. ariella

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

15. avg 2008 8:55

Sicer nimam pojma, če je res bil kak "frker" na Pagu, bi pa rekla, da je potrebno na dopustu pustiti politiko pri miru, še posebno na območjih, kjer imajo še v svežem spominu raznorazne vojne packarije. Ponavadi lepa beseda lepo mesto najde.

Ognjič

lidka  

15. avg 2008 22:02

Ja, Jože, jaz sem zvečer pred spanjem razmišljala o tistih 106 kilah, pa mi nikakor ni šlo v račun...

Pazi, da ne dobiš kakšen žulj na riti v tistih 26 urah, sicer pa tudi jaz držim pesti, da se srečno vrneš. Veš, sem bila danes pri eni dobri kolegici, naši članici, pa sem se nekih famoznih sladkarij, rezinic, pit in nevemčesa vse najedla, me vse tišči. (je rekla, da če se znova poročim, mi bo pekla za poroko, ampak, hudiča, nimam pojma, zakaj bi se še enkrat možila... ).

Pozdravček od tukaj, saj veš, je vse po starem...

lidka

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

15. avg 2008 23:48

Danes sem si vzela čas in prebrala vse od začetka do konca...

Res se je splačalo. Ežoj oz ezoj me je s svojo "kolumno" res navdšil.

Upam, da se kmalu spet oglasi in nam poroča o obliki in barvi (vzorcu) prta za njegovo prijateljico in še o čem.

Drugače pa sem bila 6 tednov na Pagu. Uživala sem do konca in še čez...

... Pažanini pa niso tako radodarni z internetom kot rusi... žalostno.

Ribe smo jedli skoraj vsak dan, pa nismo postali nič vegi - mogoče bi bilo dobro da bi - bi šla kaka pridobljana kila dol .

MM

lidka  

16. avg 2008 0:03

Morska medvedka, nič se sekirat, jaz sem danes sigurno dobila ene tri kile gor, sem pa zdajle dve uri na polno pospravljala, upam, da sem zgubila vsaj 20 dek...

lidka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti