Dopust

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

16. avg 2008 20:07

ežojeve zgode in nezgode so pravo osvežilo na naši kulinariki. Všeč mi je njegov način pisanja, zato upam, da bo še kam potoval in nam spet posredoval svoje vtise. Če bo potrebno kaj primakniti sem takoj za to, takega reporterja je res škoda pustiti brez dela. Hvala ežoj in hvala kulinariki, da obstajata! Komaj čakam nadaljevanje! lp daga

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

16. avg 2008 21:00

Ja in ce mi ezoj ne bo uspel prinesti prta za zamenjavo,mu vseeno enega zrihtam.... mislim, da si ga zaradi tako prisrcnega porocanja resnicno zasluzi! Pa srecno ! Lp lucka

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

17. avg 2008 7:38

daga je napisal/a:
ežojeve zgode in nezgode so pravo osvežilo na naši kulinariki. Všeč mi je njegov način pisanja, zato upam, da bo še kam potoval in nam spet posredoval svoje vtise. Če bo potrebno kaj primakniti sem takoj za to, takega reporterja je res škoda pustiti brez dela. Hvala ežoj in hvala kulinariki, da obstajata! Komaj čakam nadaljevanje! lp[zvezda][zvezda][zvezda][zvezda][zvezda] daga
E *ebiga ( kot bi rekel.................. ) daga, jaz se ze dve leti na kulinariki reklamiram, da bom potoval v rusijo, pa sam, pa kako bi mi prav prisla druzba, ce nic drugega bi hoteli bili cenejsi, pa nobenega rezultata, pa sem mogel sam . Pa se enkrat *ebiga ( kot bi rekel........... ), vsega mi je ze zmanjkalo, nicesar cistega nimam vec, zadnji dan v Jekaterinburgu sem opral tri srajce, in za pot oblekel zadnje ciste gate in nogavice in spodnjo majco. Takoj ko sem prisel v Moskvo, sem se dal v pranje, gate, nogavice, majce, zlikal dve srajci ( ja, ja, s tistim popotovalnim likalnikom, ki ga bim posojal Ognjic ( kadar bo hotela na dopustu izkazovat jlubezen..... ). No, ce ze o tem govorim, na pot sem ponesel s sabo po sedem, gat, parov nogavic, spodnjih majic, srajc, ( pa se tri bele majice s kratkim rokavom, bolj za primer ce se shladi ), dvoje hlace, brezrokavnik, suknjic in en zelo topel polover ( dolge gate sem pa vseen spustil ), plus tisto na meni. Kadar je bila priloznost sem sproti kaj opral in zlikal ( sicer jaz likam edino srajce in sem ter tja hlace in nicesar vec, tudi doma. Pa pustimo to. Zadnji dan v Jekaterinburgu se odpravim se v eno trgovino/muzej v blizini hotela, ki prodaja izdelke iz kamna. Baje je Ural ( pa kje je ta Ural prav me zanima, jaz nikjer nobenih hribckov, kaj sele mocnega gorovja nisem videl ) zelo bogat z razlicnimi minerali in kamninami, in nekaj tega se da videti v omenjenem muzeju/trgovini prav v blizini hotela, potem se vrnem v hotel, poberem svoje stvari, narocim receptorki, da naj poklice taksi za вогзал, kako tukaj recejo postaji. Receptorka pravi, da taksi stane 260R, ce je prav, je, pol poklice, pa se opravici, da stane 350, ce je prav, je, pol pride en prijatelj od receptorke ( po moje ), nobene table taksi ali kaj podobnega in me odpelje na postajo. Do odhoda vlaka je se stiri ure, sam ruksak oddam v камеро хранения, pa se mal na potep. Vraga, na postaji so stiri mesta kamor vpustis prtljago, vse zasedeno, strasanska gneca, nekam se vsedem pojem чебуреки с мясом ( Proxima bo pojasnila kaj bi to bilo ), popijem pivo, in v strasanski vrocini ( se mi zdi, da je termometar na postaji kazal 29, meni se zdelo vec ), pocakam vlak, firmeni pravijo tukaj, КУЗБАСС po imenu, najdem vagon in zvem kaj je to плац карта. Ko sem kupoval karto, skoraj ni bilo vec mesta, in me vprasa ce lahko plac karta, pravim lahko, kaj pa cem, ne bom ostal v Jekaterinburgu, ceprav nisem tocno vedel kaj pa to je, je pa precej cenejsa, se mi zdi cca 50%. To je cel vagon ( seveda spalnik ) le da kupei niso zapri, cela tista stena, ki so na kupeih vrata, manjka. potem je hodnik, in na steni, nasprot kupea, so se dve postelji, ena nad drugo, v smeri voznje vlaka, in tako cel vagon. Sopotniki, nic pretresljivega, ena mamica s triletnim saso(to)m, ki je tudi imel vgrajeno vrtavko in lajno, podobno onem prejsnjem fanticu, ali podobno vsem triletnim fanticem na planetu, mal je tecnaril, ko je bilo treba spat, ( to pa pri triletnih fanticih treba, kot vam je ze znano, pogosteje kot pri odraslih ). V sosednem kupeu so bile pa tri puncke cca 4-6 let, fantic je skos tam rinil диевочкам, kot je rekel, pa je na ta racun tudi bilo veliko za povedat, fantic se ne govori crke "r", pa je bilo heca, une puncke so ga: reci to, pa uno..................... Po 28 ur voznje ( ne 26, kot sem prej zapisal ) pridemo v Moskvo, zadnje tri ure sem mislil, da me bo kap, tolk je bilo vroce, oddam prtljago, saj veste kje, na Яарославски вогзал, poiscem hotel, najdem, takoj trazim, da me spojijo na telefon ( se pavi vplacam nekaksno varscino ), poskusim dobit Adrio, brez uspeha, vrnem se na postajo po prtljago, poskusim dobit Adrio ( brez uspeha ) operem gate...........) poskusim dobiti Adrio...........Zlikam srajce. poskusim.............., koncno odneham s Adrio, poiscem vecerjo, kupim vino, dinje pivo ( v sobi imam hladilnik )................ Na vlaku so pravili, da ne pomnijo da bi avgusta bilo toliko vroce, pravzaprav so ugotovili, da je najbolj vroce ponoci, temperatura ne pade pod 18-20 stopinj, normalno bi bilo 8-10. Z Adrio ne poskusim vec, bom poskusil s Aeroflotom ( s katerim Adria aodeluje, jaz pa imam placano vozovnico iz Moskve, odprto, ni fiksiran datum vrnitve, mal mi voda tece v grlo, 20-ega mi potece viza ) lp ezoj

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

17. avg 2008 7:42

pouhek, vidim ta med prisotnim, si mi dolzan nekaj EUR za " protikomarno zascito ". ezoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

17. avg 2008 8:08

Za "ta najbolj firbčne, tole so чебуреки с мясом, če vas zanima kaj več, je na fotki tudi vir informacij. Aja, noter je meso...

Ok, Ok, če vas miče, da bi bili za kosilo dnaes. je tule še priprava in sploh ena fajn stran:

http://gotovim-doma.ru/view.php?r=391-recept

Bi lahko rekli, da je ežoj jedel mesni burek torej....

rimljanka - zasebno mnenje

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 17. avg 2008 08:10:28

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 17. avg 2008 20:18:52

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

17. avg 2008 20:14

Ežoj, prav čas povej, če je treba pote priti, da šajtrgo spucam... se mi nekak zdi, da bi bilo bolj ziher, kot tvoj avio prevoznik, ki ga ne moreš doklicat . Mimogrede: peglezna ne bom vozila, samo tebe in tištofe (če si jih seveda našel, nekako imam občutek, da za vsem drugim bolj letaš, kot za tištofi)...

Ognjič

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. avg 2008 22:27

Takole je bilo: hodim po znamenitem italjanskem mestu ( kjer je bilo videti še kaj drugega, no) in zagledam cel kup prtov, ki so naprodaj. V hipu sem umaknila oči od nove porcije granite, ki se mi je na potovanju sedla v srce in pomislim na Ežoja.  Takole sedejo v srce posebni sodelavci Kulinarike. Hvala, Ežoj !

F r i n a

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

18. avg 2008 8:23

ezoj je napisal/a:
pouhek, vidim ta med prisotnim, si mi dolzan nekaj EUR za " protikomarno zascito ".ezoj

Dest let nazaj sem dal enako maršuto skozi. S tem, da sem produžil še do Almaaty. To je tam, kjer te gledajo že s poševnimi očkami. Zdaj, pa te berem, da se vodka ne pije več na grame,pa tudi sojuzki komarji niso več kar so bili. Vidiš, to pa prinese kapitalizem, katerega si si tako želel.

Tistih 6kg prekomerne prtljage, je bila sigurno protikomarna zaščita. Bi se ti odolžil z Gameyem, pa sem žal imel trgatev( 100% na tleh)prejšni teden, namesto konec septembra.Za gnar, pa veš, da ni problem :)  ...samo, da bo zdravje.

Mej se ...

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. avg 2008 7:03

Evo,

koncno doma, prespal v lastni postelji, v čisti pižami ( resnici na ljubo, tam je bilo tako vroče, da pižame skoraj nisem oblačil, razen v Irkutsku ).

V nedeljo, me je prvič rahlo zajela panika: nikakor nisem mogel na telefon dobit, niti Adrie v Moskvi, niti Aeroflota ( telefoni zvonijo, nobeden se ne oglasi,  niti letalisča Šeremetjevo ( zmeraj zasedeno ). Meni viza poreče dvajsetega, kaj pa čem, če ne dobim prevoza za SLO ( pri teh rusih nikoli ne veš, aretirajo me, ker nimam urejenih dokumentov, zaprejo me v taborišče, recimo nekje v bližini Krasnojarska, in, ker vsi v taborišču morajo delat, meni dajo del primeran mojim kvalifikacijam: da si ogledujem čari deklet in dolocam velikost dekoltejev, niti taborišča niso kar so nekoč bila ).

Končno se ( že v rahli paniki ) odločim in pokličem Adrio v Ljubljani, avtomat mi prijazno pove da delajo od poneljka do petka, sobota in nedelje ne, pa za nujne primere mi sporoči eno številko na letališču v LJ. ( to kličem z lastnega telefona, hotelski ne nese tako daleč ). Pokličem, možakarju razložim položaj ( imam plačano vrnitev za Lj. odprto, rabim le rezervacijo) in sedaj sem tukaj ( nekam mrzlo imate, jaz sem vajen višjih temperatur ).

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. avg 2008 7:12

E, polhek *ebiga ( kot bi rekel............. ) tole z gemajem je pa res škoda. Glede kapitalizma se pa motiš, če verjameš, nekako sem vedel kaj se bo zgodilo, in jaz sem zadnji, ki si ga je želel ( večkrat sem potoval po kapitalističnih deželah in sem imel priložnost spoznati kapitalizem pobliže, od znotraj ), padem pa v skupno množico: kapitalizem smo si želeli, sedaj ga pa imamo ( z lačnimi in revnimi vred ).

Jade,

a vidiš, da se splača bit prijazen z administratorko. Uredila je pri šefu, da mi vrne vse izbrisane poste ( tudi neumne ) in vse časti ( strešico )

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti