12. avg 2008 15:53
Pa kaj niste prej rekle za prte? Iz Irana sem jih prinesla, da preko teče, eden je tako velik, da ga bo za pol Kulslo dovolj, pa če Ežoju spodleti, bom pomagala... Mamamia
mamamia
12. avg 2008 15:53
Pa kaj niste prej rekle za prte? Iz Irana sem jih prinesla, da preko teče, eden je tako velik, da ga bo za pol Kulslo dovolj, pa če Ežoju spodleti, bom pomagala... Mamamia
mamamia
12. avg 2008 18:51
jade je napisal/a: | ||
Ja sleč se, če ti je vroče ne...
|
12. avg 2008 19:12
Jelenckova je napisal/a: | ||||
|
Se sprašujem komu je bilo potem še bolj vroče?
12. avg 2008 19:34
Ežoj se bo vrnil, jaz pa spet odjaham. Lepo ga sprejmite s prti vred. tumpika
12. avg 2008 21:30
Lep pozdravček! Pozno popoldan prispeli iz Postire na Braču... Na poti šlo "kot po maslu". Razvrstila sem perilo, sedaj se pere in prvo sem morala prebrati potopis našega Ežoja. Sem se že zbala, da ga ne bi Rusi mobilizirali, ker vidim, da spet zvenketa orožje tam po Gruziji. Komaj čakam spančkanje v moji postelji. Pozdravček!
13. avg 2008 5:50
*ebiga, ( kot bi rekel en dober prijatelj od ene moje dobre prijateljice ), ce jim je 3.300 R najbolj poceni soba, pocem so pol one drazje. No pa po vrsti. V poldan se odjavim v hotelu v Irkutsku, ko sem prejsnji vecer trazil registracijo ( nekaksno potrdilo od policije, ko te je hotel prijavil da si pri njim, so neki kar jecljali. Sedaj treazim registracijo, po eni uri ugotovim, da od tega ne bo nic, vzamem vizitko hotela, prosim babnico da mi poklice taksi, in se odpravim na letalisce. Tile rusi so posvoje res hecni. Po eni strani vesoljska tehnologija ( saj veste, vesoljske postaje in podobno ), taksimetra se niso iznajdli. Vzames taksi, se peljes, on rece kolk to je, in to je to. Na letaliscu v Irkutsku mi taksist rece 200R ( prejsnji mi je za pol manjso razdaljo od zel. postaje racunal 300R). Na letaliscu si predstavljam, to je notranji let, nekaj kot da gres na avtobus. Vraga, sploh v letalisko zgradbo ne prides, takoj polozi prtljago na trak, vse iz zepov, preglada te, dokumente, OK sedaj naprej je enostavno. Do leta za Jekaterinburg je se nakaj casa, grem nekaj spit, morda pojest. Letalisko poslopje, za razliko od zelezniskih postaj, kot zelezniska postaja "v nasem malem mestu " vcasih, le da ni zakajena in seveda vecja, nekaksen blag vonj po nekem dezinfekcijskem sredstvu, ne recem, da je umazano, vendar ni nic kaj lepo. V bifeju nic pametnega, vzamem kavo in nekaksen mafin, pozneje se pivo in pocakam cekiranj za let. Na cekiranju, vagajo prtljago, in imam za 6 kg prevec prtljage ( torej 106 kg, drugic, ko bom kam sel, bom od Ognjic sposodil manjsi ruksak, ki ga ona uporablja za karpate, v njega gre max.50 kg, moj ruksak je prevelik ), grem nekam na blagajno placat ( 510 R), pol pa nazaj po dokument, potem na drug salter, pregleda potne liste ( tudi rusi ko potujejo morajo imeti potni list ), potem na naslednji salter, spet pregleda potni list in vozovnico, pol naprej v en prostor kje je rendgen, sleces cevlje, das v skatlo, pas iz hlac tudi ( jaz za potovanje nalasc kupil mal vecje hlace, da so mi bolj komot ), pol se ti gres skozi tisti okvir, ze mislim da je konec, ko me poklice nazaj, mi sname klobuk, ga pregleda ( sem se ze bal, da me bodo dobili, pa na sreco niso, saj veste, kako je najbolj varno, da potujes z letalom: neses s sabo bombo, ti ze ves, da je ne bos uporabil, zelo je pa majhna verjetnost, da bi bili bve bombi na letalu ). OK, se obujem, pas in pocakamo letalo. Letalo TU 134, v redu, pred polurnim postankom v Novosibirsku postrezejo kosilo ( ce bi oni iz Adrie Airways to videli, bi jih kap, tri menija, riba, piscanec, svinjina, kolicine pa za najmanj tri adriina kosila ). Let do Novosibirska 2 uri, pol urni postanek, posadka se zamenja. Letalisce tako kot povsod po svetu, spomnem se ene moje dobre prijateljice, pojem makovo torto ( OK ), in naprej let do Jekaterinburga. Spet ponudijo kosilo, tokrat vzamem piscanca, da preverim ce nisem postal vegetarianec, kot sumi ena moja prijateljica. se se oglasim ezoj
13. avg 2008 6:18
Sosed v letalu dobro govori anglesko, pove mi za poceni hotel, on je iz jekaterinburga, dela za neko banko v Novosibirsku in pogosto potuje. Ko mu povem, da nisem v Rusiji videl pijancev, pravi da gato cudi, ocitno nisem bil na pravih krajih. Drugace je prepovedano pit na ulici in to policija res kaznuje, edino so tolerantni do piva. Vodka stane 1/4 l 40R, litra 120, dobi se brez problemov, res ne v vsakem kiosku kot pivo. A, ja, sedaj sem se spomnil, tukaj je vecina trgovin klasicnih, torej med kuopcem in blagom je pult, veliko je pa tudi samopostrezb. Izbira tako kot pri nam, Videl sol drge portoroz, ista skatla, le nadpisi v cirilici, juhe magi in knor, ob tamponi, skratka, globalizacija, vse ista roba kot pri nam. O.K. Let traja mal vec kot dve uri, pridemo nekje ob desetih po lokaklnem casu. Na letaliscu svarijo pred privatnimi taksisti, vzamem prtljago, izognem se tistim taksistom ki cakajo potnike in se ponujajo, grem na parking, in vzamem enga, z lepim natpisom. Hotel АВЕНЮ,1200R rece taksis, mene ni kap, sicer je letalisce res dalec, receptorka govori anglesko, " the chippest room" ( kot bi rekla ena moja druga prijateljica, pravzaprav bi ona rekle" the most expensive room , pa pustimo to ). 3.300R, rece receptorka, jaz nobenega denarja, sprejemajo kartice. Nimam kaj, pozna je ura, grem v sobo, kot v ameriskih filmih, ne znam prizgat luci, nazaj na recepcijo, mi pojasni, stusiram se in grem spat, klima ropota, stomak me zacel bole, klime ne znam ugasnit ( ura je ena po polnoc ), lezim, niti spim niti sem buden, ob stirih se dokoncno zbudim ( moja bioloska ura je po casu v Irkutsku), stomak me se kar boli, spijem nekaj pozirkov enega ruskega univerzalnega zdravila, se mal lezim, zdravilo deluje, se vstanem, pogruntam, kako se klima vgasne, preberem, da voda ni pitna, zvecer sem spil nekaj pozirkov s zdravilom ( ja, zdravila jemljem redno, razen kadar pozabim ), ne vem ali me stomak bolel od vode oli od prenaziranja. Zlikam si srajco ( v sparu sem enkrat kupil lep majhen likalnik za potovanja, bom ga posodil Ognjic, da lahko na dopustu uziva v likanju srajc za svojega dragega ), pocasi mi bo zmanjkalo preobleke, ceprav sem v Novosibirsku vse opral, za gate je enostavno, jih obrnem, za srajce ne vem ce bo to slo. Sedaj sem vam blize po casu, lokalni cas je 10in 20 min. lp ezoj Sporočilo je spremenil(a) ezoj dne 13. avg 2008 06:19:28
13. avg 2008 8:07
Ti zloba zlobna!!! Ampak ti moram povedat, da že kakšen mesec uživam...med počitnicami je nošenje srajc prepovedano .
Ognjič
13. avg 2008 9:16
Ežoj mani se zdi, da je ta tvoja prijatelca zelo pametna, same pametne stvari ti govori.
13. avg 2008 10:07
Ja, ja...to menda zato, ker je trenutno ni strah obiska štorklje (ki je menda na dopustu)
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdove palačinke s slivami in sladoledom
Indijska vegetarijanska skleda