Kako naj opišem dogodek, ki mi se zgodil pred pol urami? Sprašujem se, kam gre ta svet!?
Na tržnici sem kupila paprike, da bom za večerjo naredila pečene paprike prelite s kislo in sladko smetano... (Moram s tem začet, ker je le kulinarika...).
Pogledam v hladilnik, notri samo kisla smetana. Počasi se odpravim v 70-metrov stran v Mercator po sladko smetano.
Na poti do trgovine je trafika od Deloprodaje, tik ob avtobusni postaji. Ob trafiki stoji mlad fant, približno 15 let, na polici od trafike, ki je bila že zaprta, leži drugi mladenič, približno iste starosti, in z nožem rine med šipe (pleksiglas). Ker poznam prodajalo, ki dela notri, se ozrem in rečem: "Kaj pa to delaš?". On se zlecne name, češ: "Kaj te briga, stara". Pogledam ga presenečeno, žalostno in rečem: "Bom poklicala policijo...". On meni spet en kup psovk nazaj. Odkorakam do trgovine, kupim smetano in kornet ter ga počasi jem. Pridem spet do trafike, ko še vedno fant leži na polici in še vedno z nožem grebe po tistem oknu. Spet sem se oglasila: "Kaj pa delaš?, Kako se obnašaš... Kaj ti bi starši rekli, da vedo kaj delaš?" Beseda gor... beseda dol..., skočil proti meni... čisto blizu obraza... porinem ga z roko v prsa in rečem "Zgini, nesramnež..." On se enkrat dvakrat obrnil, naredil korak nazaj, naprej... in proti meni z nožem, ki ga je zvlekel iz žepa, z besedami: "Zgini, stara, jetra ti bom razparal!". V jezi sem rekla: "Daj, kar daj... če se upaš!"...
Obnemela sem! Nekaj ljudi je šlo mimo... mimo, ja... Še nekaj sem rekla... in počasi odkorakala s kornetom v roki, proti domu.
Sedaj pijem kavo, pišem tukaj gor in premišljujem - adijo pamet, adijo zdrav razum, adijo moja mirna Slovenija.
Pozdravček!