28. avg 2008 8:39
Nola, žal nisem imuna na napake pri pisanju. Še zdaleč ne. S kovanjem slovnične mižerije, kot si se slikovito izrazila, pa res nimam nič. Sem s popolnoma drugega področja. mimika
28. avg 2008 8:39
Nola, žal nisem imuna na napake pri pisanju. Še zdaleč ne. S kovanjem slovnične mižerije, kot si se slikovito izrazila, pa res nimam nič. Sem s popolnoma drugega področja. mimika
28. avg 2008 8:42
Ko smo ravno pri slovničnih vprašanjih. Kako bi rekli polje za igranje golfa: golf polje ali golfsko polje? mimika
28. avg 2008 20:48
mimika meni se zdi najbolj primerno golf igrišče, če pa bi že morala izbirati med zgoraj navedenima primeroma pa bi se odločila za golf polje. Bo še katera napisala svoje mnenje. špelči
31. avg 2008 21:34
... pri golfu poznamo (med drugim) golfsko igrišče in luknje, ki predstavljajo pač posamezne dele igre...golf field pač prevajamo kot golfsko igrišče. lp jana2
31. avg 2008 21:37
Izumljam novo besedo: golfišče. tumpika
31. avg 2008 21:49
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj Kako ti je pa tako hitro uspelo besedo v slovar spravit?
1. sep 2008 9:55
Ne gre zgolj za igrišče in luknje. Golf Lipica se bo z dosedanjih 9 razširil na 18 polj. Gre za med seboj ločene površine, za katere težko rečemo, da so luknje. Največje polje (št. 16) bo veliko kar dobrih 23 ha. mimika
1. sep 2008 12:19
Še eno vprašanje: "kako pogosto" – "koliko pogosto" Ali je oboje prav? Kakšna je pomenska razlika?
1. sep 2008 13:26
Kako je vprašalnica za način, koliko pa za količino. Če rečeš "koliko pogosto", imaš v vprašanju dvakrat omenjeno količino - kar je v bistvu enkrat preveč. Jaz bi se tudi vprašanju "kako pogosto" izognila in ga nadomestila z "kolikokrat". Vendelina jr.
1. sep 2008 13:33
Samo meni se hecno sliši, da bi bila kako pogosto vprašalnica za način. Kakšen bi bil potem odgovor? Zdaj se spomnim edino zelo pogosto, pa še to se mi hecno sliši... ZačetnicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Lečin curry s kruhovimi cmoki