4. jun 2008 17:45
drejcek je napisal/a: |
Javljam se drugi predstavnik nežnejšega spola, ki občasno zajadra čez tele forume[ prismojeno]Drejček |
4. jun 2008 17:45
drejcek je napisal/a: |
Javljam se drugi predstavnik nežnejšega spola, ki občasno zajadra čez tele forume[ prismojeno]Drejček |
4. jun 2008 17:58
naj dodam še jast svoj piskrček:stara sem bila 14.let ko sem se zaljubila,do ušes in naprej.......... Pri nas je bila spolna vzgoja tabu,mama je bila stara 39 let ko sem se rodila,imela sem strogo vzgojo,tako da so bili "ljubezenski" utrinki skrivnost in to strogo prepovedana (a najslajša).Kljub nenehnemu nadzoru se je zgodilo tisto kar se ne bi smelo,sem namreč mnogo premlada zanosila.Mama mi je takoj objasnila ,da bo varuška samo za nujne primere!!!!!Fant je šel mesec dni pred porodom v vojsko,verjemite da ni bilo luštno.Mama mi je res varovala sina le v času službe.Kako bi rada šla po popoldanskemu šihtu na pijačo s kolegicami,a me je doma čakal sin in poln škaf plenic.....Vendar sem mami hvaležna za vso komando ki jo je imela nad mano,verjemite mi da sem bila pri osemnajstih in pol pripravljena na samostojno življenje-zahvaljujoč strogi mami.Imam dva polnoletna sinova ,krasnega moža in sem zadovoljna,čeprav sem morala na hitro odrasti.Glede seksa pri 14.ne bom komentirala,če pa že "pride" do tega naj bo prej na "sporedu" kontracepcija,mladost je res samo ENA pa naj bo ta lepa in brezzskrbna,saj seks ni vse, tudi tisto muckanje pri 14.je neponovljivo jampina
4. jun 2008 18:41
ycrna, ja, jaz trdim da nežnejšega.
Drejček
4. jun 2008 18:53
Drejček, potem se pa opravičujem ycrna
4. jun 2008 19:15
Tudi pri nas se o seksu, odnosih, fantih doma nismo pogovarjali. Tabu tema. Za to sem imela vedno prijateljice. Nedolžnost sem izgubila pri 18ih letih. Sem vesela da tako pozno. Prej nisem čutila da sem dovolj odrasla za seks in posledice, ki jih ta prinaša. Ne vem, po eni strani mi je žal, da se s starši, predvsem z mami nisem mogla pogovarjat o teh stvareh, po drugi strani pa sem bila zaradi tega toliko bolj odvisna sama od sebe, sama sem si poiskala ginekologa, se posvetovala o kontracepciji, se soočala z ljubezenskimi težavami in s pomočjo prijateljev iz študentskega doma prebolevala propadle zveze. Učila sem se na lastnih napakah in na napakah mojih prijateljev, s katerimi smo si pomagali, se med sabo spodbujali, se skupaj učili, žurali in si nastavljali rame, ko smo jih potrebovali. Zase vem, da me je bolj kot družina oblikovalo življenje v študentu, kjer sem imela možnost spoznat ogromno različnih ljudi in različnih življenjskih zgodb. To je bila pač malo drugačna, večja družina, ampak vsi smo bili vrženi v isto situacijo in smo si med sabo pomagali kakor smo si pač znali. Smo se pa vsi iz tega veliko naučili in pridobili ogromno življenjskih izkušenj. Seks pri 14ih? Za moje pojme prezgodaj. Ampak se mi ne zdi nič čudnega da otroci razmišljajo o tem, če pa so z vseh koncev bombardirani s seksom. Zadnjič sem brala neko mladinsko/otroško revijo in je bilo več kot pol revije namenjene temu kako se obleči in našminkati, da ga boš očarala in zapeljala. Zraven pa še nekaj strani o spolnosti in kontracepciji...vredu, če že napeljujejo na seks je vsaj vredu, da opišejo tudi posledice seksa in načine kako se zaščititi. Moja najstniška revija je bila sestavljena iz nekaj strani o popularnih skupinah, posterja, križanke in kotička tete Justi, ki je odgovarjala na vprašanja v stilu: všeč mi je sošolec, pa ne vem kako naj mu to pokažem.... Časi se pač spreminjajo. saš
4. jun 2008 22:21
Pogovor, pogovor, pogovor ... ne pridiga, ... pogovor. In to na tak način, da otroku dopoveš, da spolnost ni samo užitek, ampak tudi odgovornost, ki jo moraš vzeti v zakup, pa naj bo to pri 14, ali dvajsetih.
Meni je moja mama podala samo eno poslanico : " Svojo glavo uporabljaj, ne mojo. Moje ne moreš ... Zato se zavedaj, da za vse kar počneš, nosiš odgovornost sama." Jaz ti lahko le stojim ob strani ...
Še nekaj. Za spremembo svoje poberteknike namesto, da jim pridigate, raje vprašajte za kak nasvet, čeprav sami veste kaj je najbolje. Tako se bodo počutili enakovredne in odgovorne. Občutek bodo imeli, da niste vsemogočni bogovi in medsebojno zaupanje bo steklo spontano.
Takrat se prav gotovo ne boste spraševali ali je pri 14 letih normalno imeti fanta oz. dekle.
Čez moje roke je šlo nič koliko najstnikov in ne boste verjeli, da je sex (beri skrb) bolj v glavah staršev, kot otrok in jih velikokrat sami potisnete v odnos, saj jih že v naprej obtožujete (pretirano skrbite) za nekaj, kar niso storili.
ps.Vendy, včasih ti zavidam pismenost ()
kobra 1
4. jun 2008 22:51
Če se spominjam svojih 14-ih, je bilo na osnovni šoli kar nekaj parčkov, tudi kakšna tesnejša prijateljica je imela fanta, pa kaj več kot držanja za roke in poljubljanja ni bilo. Se mi zdi da je veliko odvisno tudi od osebnosti, jaz sem namreč takrat čakala na "princa na belem konju", seveda ga nisem našla, (oziroma sem ga pa se je izkazalo da ni noben princ) in tako šele zdaj spoznavam kaj sploh pomeni biti v neki "zdravi" zvezi. Sama sem se dosti zrelo za spolnost počutila med 16. in 17. letom, takrat sem tudi imela resnega fanta. Doma pa moram reči da smo se lahko pogovarjali odkrito, ampak pa nisem dobivala raznih nasvetov... H ginekologu sva pri 18-ih šle skupaj s sošolko. Doma so vedeli za to, ni pa se nobeden vtikal. Pri tri leta mlajši sestri je bilo drugače- jo je mami naročila in šla tudi z njo. Meni se torej fant pri 14-ih ne zdi nič nenormalnega, ker sem s tem odraščala in vem, kako je bilo pri nas pri tej starosti. Koliko pa se je v teh letih spremenilo pa nevem. *Alisha*
5. jun 2008 10:08
Moja hči je pri 4 letih čisto šokirala tasta in taščo, ki sta ji rekla, da se otroci kupijo v trgovini ali pa jih prinesejo štorklje, jima je lepo povedala, da so otročki v maminem trebuščku in se rodijo. Meni pa je rekla a veš mami, ata pa mama sploh ne vesta kako pridejo dojenčki na svet, sem jima morala jaz razložit...
jade
5. jun 2008 10:17
jade je napisal/a: |
jade |
jade, kot vedno, direktno med roge
mamamia
mamamia
5. jun 2008 10:23
Bravo, little miss jade... Like mother like daughter. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 05. jun 2008 10:24:06Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rezanci Barilla s slanino in gobami
Angleški kolač