Prepoved uvoza hrane na hrvasko

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

5. jun 2008 14:41

Žal, mamamia, to je sestrin vikend in komaj čaka, da pridemo k njej, da ni ves dopust sama. Potem pa kuhamo in se pogovarjamo, obujamo spomine. Včasih, ko smo hodili z otroci, nam je zelo prav prišel, sedaj, ko sva z možem sama, pa bi raje šla za tisti teden kam bolj južno v kak hotel. Tako pa sestra celo leto čaka na ta teden (še bolj vesela bi bila, da bi bila dva tedna!), ki ga preživimo skupaj. Saj smo tudi drugače veliko skupaj, ampak ta teden ji še posebej veliko pomeni . zvezdica55

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jun 2008 15:45

Če bi imela nepremičnino na kakšni odljudni lokaciji na Hrvaškem - sem že nekajkrat tehtala za tale projekt, pa sem si rekla, naka, nisi ti material za kaj takega - in bi bila ponudba v lokalni trgovini bolj tako tako (res je, ponudba v malom mijestu je po celi Kroejši bolj za razjokati se, pa tisto skakanje čez plastenke, pa to, kako je samo ena blagajna odpra....če tega ne vzameš kot surrealistični presežek, bolje, da letuješ v drugi državi) - potem bi storila naslednje: - kupila bi čolnič in bi se odpeljala v kakšno sosednjo uvalo, kjer je morebiti trgovina bolj korektna in ni vrag, da ne bi kakšne našla - vprašala bi domačine, kdaj pride frišna hrana in bi se ob udarcu na gong tam tudi znašla (velja za sadje, ribe, pecivo) - nasploh bi navezala izvrstne kontakte s sosedi, ker bi mi ti potem dali informacije, kje se kaj uporabnega in dobrega dobi. Če manevri iz gornjih alinej ne bi uspeli, bi si rekla, da mi letovanje na tisti lokaciji itak ni bilo namenjeno in zaprla to poglavje.... Definitivno pa ne bi nadlegovala ne sebe ne nikogar drugega s transportiranjem sarm, segedinov in ne vem še česa.... Tudi ne razumem, zakaj je hrana na dopustu takšen issue, pa saj je vrsta drugih kvalitetnih vsebin? Ni iskane paštete in salame v trgovinah in jo moramo tovoriti s sabo? Nihče ne bo umrl, če bo en tteden na drugi pašteti! Glej morje, poslušaj škržate, daj noge v vodo in najdi samega sebe, ker za to pa RES ne rabiš paštete. Pa tista silna skrb, a so otroci siti in kaj da so jedli? Hej, noben mulc ne bo nič na slabšem, če bo kakšen dan pojedel kakšno staro žemljo, ostalo pa pozabil. Morje in sonce zelo lepo povesta vsakomur in tudi otrokom, kdaj so res lačni in normalno razvitih in zdravih otrok ni treba pitati. Kdor ne verjame, naj vzame eno sezono robinskonskih počitnic in bo takoj videl, da hrana je pa v osnovi fabriciran problem. Ker materialna resnica je neredkokrat takšna, da potem najprej otroci, potem pa celo pleme začne kupovati hrano ob plaži ali hrano na stojnicah ob mestih (ker večina jih ne letuje na samotnih krajih), tisti segedini in staro ocvrto meso, ki so se peljali v eno smer, se pa potem peljejo tudi v drugo smer. Ali pa prej končajo na kakšni hrvaški kompostnici. In kje je tu prihranek? Vendelina jr.

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

5. jun 2008 17:03

Vendi, pod tole se pa takoj podpišem. Lani sem šla silom prilike sama z mulci na morje (8 let in 1,5 let), kar daleč. Navadno smo vedno kuhali, lani pa sem si rekla, itak ne bo šlo, ker imam pač samo dve roki, ahtat mulo in kuhat hkrati. Pa smo za zajtke mlatili vglavnem čokolino in substitute, na plaži (kjer smo bili od jutra do večera, popoldanski počitek je bil pa triurno spanje pod borovci - vseh treh) pojedli min. kilogram sadja dnevno, namesto kosila je bil sladoled, za večerjo smo šli pa na pizzo, špagete, rižotke in podobno v bližnji lokalček. Nobene posode, nobenega cirkusa in nobenega troganja hrane s seboj. In nas ni nič več koštalo, kot sicer. Ups, lažem, odkar vem zase, v eni ogromni pločevinasti škatli tovorimo na morje navadne mašinske kekse - včasih jih je pekla mami, zdaj pa je to delo in tudi škatla, moj resor! Irena

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

5. jun 2008 19:13

mojcca je napisal/a:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ipak-s-hranom- Evo linka, pa se ne boste sekirale več, ker za nas po novem ta pravilnik ne velja več, ker smo v EU. Se mi je zdelo, da zadeva ne bo obveljala. mojcca
Tako kot ze marsikatera njihova nova pogruntavscina v zadnjem casu ni obveljala. So se ustrasli, da ne bo Cehov in Slovakov, pa so najprej umaknil potrdila, zdaj pa se repoved uvoza hrane. vida70 Sporočilo je spremenil(a) vida70 dne 05. jun 2008 19:14:14

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti