Prepoved uvoza hrane na hrvasko

simOnetka  

član od: 22.2.2007

sporočila: 17

4. jun 2008 19:53

jogurti so definitivno boljši kakor slovenski tako da mi vedno mlečne izdelke kupujemo tam. Ribice so pa itak v Jadranskem morju, tako da ne rabimo uvažat mesa. Sonce sije zate (J. Joyce)

tejča  

član od: 25.3.2002

sporočila: 243

4. jun 2008 20:11

jaz ponavadi nesem s seboj stenstano meso in dam dol v zmrzovalnik, ker se mi ne da tam preveč kuhat. ostalo meso - piščančje, hrenovke... pa vedno kupim tam Glede mleka pa je tako - moj je zelo zbirčen in pije samo Lj. mlekarne 3,2 ki je na Hrvaškem kar občutno dražje kot pri nas. Pozdravček Mateja tejča

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

4. jun 2008 20:23

Trenutno nisem v sloveniji, tako da ne spremljam novic, in nevem točno za kaj se gre. Lahko pa povem, da sem  v srbijo pripotovala v petek - torej sm šla čez hrvaško in srbsko mejo, pa vam povem, brez problemov.

Glede na to da sva šla za vsaj 3 mesece, si lahko mislite kaj vse sem zvlekla s seboj :) čistila, želatino, tičino, najmanj 20 daril (ki vsebujejo gele za tuš, deodorante, kreme ....) najnovejše milka čokolade, haribo bombone ..... pa še in še bi lahko naštevala.

Na vseh mejah je bilo pred nama 10 avtomobilov in nobenega ni poregledal.

Dejstvo pa je tudi to, da še ni sezone, in da kasneje znajo poostriti nadzor.

p.s. prosim brez komentarjev kot so: kaj use vleče s sabo v srbijo, kot da tam tega ne prodajajo. Seveda prodajajo, sam ne nemške kvalitete in ne po tej ceni.

pa en lep pozdrav iz Vrnjačke Banje

lp

Pitončica

tejka77  

član od: 27.2.2007

sporočila: 544

4. jun 2008 22:32

Pitončica, sem ti kr malo ,,fauš,,.........lepo se imej na jugu !!!! tejka77

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

4. jun 2008 22:39

Pitončica, če ni odveč - potrebujem še dve škati. Sporoči na ZP. Lepo se imej - pozdravček!

žabica21  

član od: 23.5.2007

sporočila: 261

5. jun 2008 13:24

mi vzamemo s seboj veliko hrane, meso pa itak ker imamo domače meso in se ga nam ne splača kupovati. me ne zanima kaj oni prepovejo in mislim d je takih še veliko:) žabica21

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

5. jun 2008 13:39

Kot tudi drugih ne zanima, kaj Slovenija prepoveduje (približno enako kot južni sosedje), potem se pa čudijo, ko naletijo na tečne carinike.

Sama spoštujem zakone države, v katero grem, pa če so še tako čudni, kot tudi pričakujem od tujcev, da bodo enako ravnali pri nas.

Sicer pa jaz hodim na dopust dopustovat, ne pa se pretežno prehranjevat z od doma prinešeno robo.

Še samo zamrznjen segedin manjka v zamrzovalni torbi, da njegov, pozimi sicer prijeten vonj, premaga poletni vonj po ribah.

Sicer pa, kakor komu drago, vsak od nas zase najbolje ve, kaj mu je v užitek.

Mamamia

mamamia

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

5. jun 2008 13:50

žabica21 je napisal/a:
me ne zanima kaj oni prepovejo in mislim d je takih še veliko:)žabica21

No, to je pa zelo otročje napisano. V bistvu je enakega pomena, kot npr. vozit skozi naselje 80 km/uro in te nič ne briga, če je to prepovedano z zakonom.

In so potem polna usta negodovanja, če carinik ne pusti prenesti kartona mleka skoz mejo oz. policaj napiše cegelc za plačilo kazni...

Ognjič

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

5. jun 2008 14:11

Mi gremo vsako leto na en vikend na otok, kjer je ena sama trgovina za ogromno naselje, pa še izredno slaba izbira, pri mesu, zelenjavi in sadju ni popolnoma nič za izbirat. Cene pa vsaj za 30 % višje kot pri nas. Še ribe, če jih hočemo jest, moramo prinesti s seboj. Restavracija je tudi samo ena v bližini, v njej pa astronomske cene, kvaliteta pa bolj tako, tako. V trgovino hodimo samo po kruh in kaj nujnega, če slučajno zmanjka. Do kakšne večje trgovine je kakšnih 30 km, se pa na dopustu ne vozimo z avtom, ker gremo samo za slab teden dni in ga hočemo maksimalno izkoristit za kopanje. Zato zmeraj vse tovorimo s seboj, letos pa ne vem kako bo . Če ne bi imeli tega vikenda na razpolago, sploh ne bi šli na hrvaško morje . zvezdica55

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

5. jun 2008 14:28

Pol pa vikend prodat pa kupit kaj kje drugje. Čeprav to ni lahko, vsak od nas je navezan na nekaj.

Ali pa, če boste imeli na meji težave, se ustavit kje po poti proti otoku in nakupit pri njih.

Sicer v takih razmerah zastopim, da vzameš s seboj več stvari, da bi pa jaz, ki imam v vasi štiri trgovine, dve mesnici, eno ribarnico, ribiče na pomolu in 12 km stran Pulo z Mercatorjem, Plodinami in Getrojem vred kaj sabo nosila, to pa ne. mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti