Prepoved uvoza hrane na hrvasko

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. jun 2008 18:54

gogad je napisal/a:
jaz grem pa kar v hotel in nimam nobenih problemovlp goga

Ti ne verjamemne vem no, jaz nikoli ne vzamem nič s sabo, saj tam kjer gremo so trgovine, grem pa tam pri Delfinu, sej veste kje je ne?

Anamarija

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

3. jun 2008 20:54

anamarija1 je napisal/a:

gogad je napisal/a:
jaz grem pa kar v hotel in nimam nobenih problemovlp goga

Ti ne verjamemne vem no, jaz nikoli ne vzamem nič s sabo, saj tam kjer gremo so trgovine, grem pa tam pri Delfinu, sej veste kje je ne?

Anamarija

seveda, ti nič ne vzameš s seboj, un tvoj revež je pa upognjen do kolen, ko nosi hladilno torbo, flaškon, senčnik, cajtenge, kastrolo z ajmohtom...

Ognjič

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. jun 2008 21:17

Na Hravško, ko že gremo, ali pa kamorkoli drugam, vzamem s seboj le tisto, kar bi se sicer v hladilniku pokvarilo, če bi pustili doma.  Torej ostanke hrane. Vse drugo kupujemo spodaj, res pa je tudi, da nam je vse na dosegu roke. Nad mesom nimam pripomb, naš mesar v vasi je prva liga in tudi sočen rostbif na primer ima (skoraj) vedno na zalogi, da o perutnini, junetini in drugem sploh ne govorim. Vaška tržnica je pred nosom, v 10 kmoddaljenem mestu pa prava, velika tržnica z ribarnico.

In v vsako državo je prepovedan uvoz sveže hrane, rastlin in podobnega, ne samo k našim južnim sosedom.

Le kako bi mi Slovenci (slovenceljni) gledali, če bi imeli turistov kot na Hrvaškem, pa bi vsi vse vedno pritovorili s seboj? Saj ne rečem za kakšne posebnosti in najnujnejše, ampak tovoriti s seboj hrano za teden ali 14 dni? Meni to ne znese, sploh ker se, kamorkoli grem, skušam hraniti pretežno kot domačini, ne pa kot jemo čez leto na celini.

Mamamia

mamamia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

3. jun 2008 23:33

Ognjič je napisal/a:

anamarija1 je napisal/a:

gogad je napisal/a:
jaz grem pa kar v hotel in nimam nobenih problemov[jezik][klepetulja]lp goga

Ti ne verjamem[jezik]ne vem no, jaz nikoli ne vzamem nič s sabo, saj tam kjer gremo so trgovine, grem pa tam pri Delfinu, sej veste kje je ne?

Anamarija [srecen]

[joj]seveda, ti nič ne vzameš s seboj, un tvoj revež je pa upognjen do kolen, ko nosi hladilno torbo, flaškon, senčnik, cajtenge, kastrolo z ajmohtom...[grin][jezik][zmesan][zdravje-z]

Ognjič [vrtnica]
Tole je pa tako dobro napisano ... pa kar živo si predstavljam: Anamarija lepo šetka s senčnikom, za njo pa eno deset metrov "un revež upognjen", najboljši je pa ajmoht Sem dobila idejo: JAZ letos ne vzamem nič s seboj! Hihihi ... Imam pa še eno idejo: letos vsi kulinariki vzamemo s sabo nevidno telečjo rolado. Pa kaj nam morejo! Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 03. jun 2008 23:34:03

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. jun 2008 5:56

Ognjič je napisal/a:

Med "baje" in "res je" je pa velika razlika in je brez veze nekaj v tri dni natolcevat. Dovoljen je vnos hrane, ki jo potrebujemo za po poti tisti dan. Ni pa dovoljen vnos mesa, mleka in mlečnih izdelkov za cel dopust. Kar je tudi prav, ker se da vse kupiti tudi pri njih. In ni res, da je tam vse tako nazarensko drago, edino, če znate zaviti le v trgovino v turističnem naselju. V raznih hipermarketih lahko nabavite vse, cene so pa primerljive z našimi. Menda ja ne mislite, da lahko Hrvati pa k nam tovorijo polne prtljažnike mesa? Ni čisto nobene potrebe po nestrpnosti, v tej smeri itak delujejo politiki. In morje je tudi še kje drugje, ne le na sosedovi obali.

Ognjič

ežoj

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

4. jun 2008 7:22

Ker vsako leto letujemo na otokih, ponavadi vzamemo zraven meso, ker je tamkajšnja ponudba slaba in še zasoljena cena. Vse drugo pa je primerljivo z našimi cenami in kvalitetno. mišika

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

4. jun 2008 7:30

Punce, kaj res taka zgledam? Kot gospa?, Da bi me ve vidle, ko gremo z jahto na morje, kako sem opremeljena, na eni roki imam hladilno torbo s hrano, v drugi pa torbo z orodji, če slučajno ostanemo sredi morja,  brez sraufcigrov ne gre, bom rekla možu, da me slika, pa si bom odprla moj album. boste vidle.

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 04. jun 2008 07:32:32

neznan uporabnik

4. jun 2008 7:31

mi ponavadi tudi hodimo na otok na morje, pa si vedno vzamemo meso ter mlečne izdelke z sabo... tega je pa toliko, da lahko daš v zmrzovalno skrinjo za na pot. lovebeyba

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

4. jun 2008 7:52

Najbolj smešno je, da si sami hodijo po nakupe v Slovenijo in Avstrijo, mi dopustniki pa si vzamemo samo nekaj malega enkrat letno ko letujemo pri njih..... mišika

mojcca  

član od: 20.9.2007

sporočila: 117

4. jun 2008 8:27

Mi s sabo ne vzamejo skoraj nič od hrane, razen kaj iz hladilnika (domačega), kar bi se drugače pokvarilo ali je že načeto. Meni se ne zdi nič bistveno dražje kot pri nas, je pa res, da je treba kupovati njihove izdelke, ne pa npr. slovenskih ,ki so ponavadi dražji. Tudi meso imajo OK, da o mlečnih izdelkih sploh ne govorim. Se mi zdi, da so nekateri Slovenci res postali takšni, kakršni so bili ponavadi Čehi, iz katerih smo se včasih norca delali, da tudi kruha ne kupijo na dopustu, da imajo vse s sabo:(( Imajo tudi oni hipermarkete, malo večje markete (ala Konzum ali Plodine, ...) in tam so cene čisto primerljive našim. mojcca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti