Prepoved uvoza hrane na hrvasko

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

tema odprta - 3. jun 2008 15:17 | ogledi: 4.725 | odgovori: 45

zanima me kaksno je vase mnenje? Koliko hrane ponavadi peljete sabo , ko greste na dopust?

Mi ze dolga leta kampiramo s sotorom, tako da kaksne zaloge mlecnih izdelkov in mesnin nismo nikoli vozili sabo. Je bilo pa lustno vsaj za prvo silo kaj imet v hladilniku, no zdaj pa baje se tega ne bomo smeli imet. Upam, da za pijaco in zelenjavo ne bodo komplicirali. Kaj pa konzerve, razne pastete , omake, a to se lahko peljemo cez mejo? Bomo pa vec piva spili namesto mesa pojedli, pa bo ravno tako ok :)).

vida70

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

3. jun 2008 15:20

Zakaj bi pa jedli manj mesa? Saj na Hrvaškem ga tudi imajo. Mi nikoli ne vozimo česa zraven - vse kupimo na Hrvaškem. Tudi ko gremo na jadrnico, vse kupimo kar v trgovini v marini pred vkrcanjem. Pa nikoli nismo česa pogrešali. s0ncek*

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

3. jun 2008 15:22

seveda imajo na Hrvaskem tudi meso, ampak glede na slabe izkusnje ( povrhu vsega pa se drago), zaupam samo se ribicem, pri katerih kupim zjutraj sveze ulovljene ribe. vida70

barb*  

član od: 19.12.2005

sporočila: 157

3. jun 2008 15:22

Kvaliteta je na Hrvaškem baje slabša. Vsaj kar se mesa tiče. Tudi mi smo za prvo silo imeli zraven meso in kakšen jogurt za otroke. Na Hrvaškem je bilo vse dražje. barby

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

3. jun 2008 15:32

Mi ponavadi nesemo kar doisti hrane s sabo, še posebej če gremo v Istro. V Dalmaciji sem opazila, da cene niso tako visoke, so podobne našim. Prepovedali so samo meso in mlečne izdelke, ostalo po moje lahko imaš. Bom pač jedla njihove jogurte, če se mi bo že zluštalo mleka pa ne pogrešam, ker vedno nahecam mojega, da me zjutraj pelje kam na kavico. Je pa res, da imam v trgovinah na morju slabe izkušnje-prodajalke vedno slabe volje, vedno je gužva, slaba izbira, višje cene,.... Jelenckova

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

3. jun 2008 15:35

Med "baje" in "res je" je pa velika razlika in je brez veze nekaj v tri dni natolcevat. Dovoljen je vnos hrane, ki jo potrebujemo za po poti tisti dan. Ni pa dovoljen vnos mesa, mleka in mlečnih izdelkov za cel dopust. Kar je tudi prav, ker se da vse kupiti tudi pri njih. In ni res, da je tam vse tako nazarensko drago, edino, če znate zaviti le v trgovino v turističnem naselju. V raznih hipermarketih lahko nabavite vse, cene so pa primerljive z našimi. Menda ja ne mislite, da lahko Hrvati pa k nam tovorijo polne prtljažnike mesa? Ni čisto nobene potrebe po nestrpnosti, v tej smeri itak delujejo politiki. In morje je tudi še kje drugje, ne le na sosedovi obali.

Ognjič

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

3. jun 2008 16:14

Itak pa so ribe in zelenjava na morju najboljša izbira ;) s0ncek*

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

3. jun 2008 16:23

Jaz ne hodim na Hrvaško spljohk, tako da me niti najmanj ne gane, tudi če mejo hermetično zaprejo, dokler ni točno določena ...

Drejček

SUD3  

član od: 1.9.2007

sporočila: 62

3. jun 2008 17:36

Meni se osebno zdi da to temo vedno pogrevajo tik pred dopusti.Mi normalno nosimo hrano za štirinajest dni, nikoli nismo imeli problemov,moj mož bolj cvika ko se vračamo ker v prtljažniku so razo-razne rože ki jih robutam.Drugač, pa saj niso tolk butasti da nevejo da mamo hrano v avtu. yoli

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 702

3. jun 2008 18:06

Mi pa vedno vzamemo sabo meso in samo tiste stvari, ki jih tam ne dobim, se pravi ponavadi samo meso. Letos smo prakticirali, da smo tudi meso kupili na hrvaškem. Ampak so bili čevapčiči tako neokusni in trdi, da je blo za znort. Mi bomo še vedno vozili meso, ga bomo pa malo poskrili po avtu, ni druge. Kar se pa tiče mleka in mlečnih izdelkov: nam so mlečni izdelki okusnejši kot naši, mleko je pa tudi dobro. Jogurte že tako kupujemo tudi doma hrvaške.

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

3. jun 2008 18:12

jaz grem pa kar v hotel in nimam nobenih problemov lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti