Kako se znebiš slovenceljna...

anemona  

član od: 9.5.2008

sporočila: 124

9. jun 2008 14:19

Svetlana piše za odrasle.V vseh njenih otroških knjigah so nauki za "velike",ki pa so napisani tako da jih lahko poslušajo tudi in predvsem otroci.Mislim pa ,da je njeno"ne maranje "otrok njen imiđ,ki si ga je ustvarila z leti-za nas "slovenceljne". anemona

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

10. jun 2008 10:19

elaphussss, a ne boš nič komentirala, al še vedno gledaš???

Ognjič

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jun 2008 18:11

za Svetlano Makarovič in Iztoka Mlakarja, seveda.

LP

cervus

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. jun 2008 20:23

Kot strastna kadilka se kar malo sramujem, da sem šele danes dobila v roke Svetlanine "Preklete kadilce". Padeš dol! Priporočam vsem, kadilcem in nekadilcem, ki se znamo zafrkavati na svoj, včasih slovenceljski, račun! In se tudi strinjam z eno od predhodnic, ki pravi, da so nekatere Svetlanine "fore" igra za nas Slovenceljčke. Saj je res, gospa ve, da toliko ljudi rabi vedno nove kosti za glodat, pa nam jih lično zapakira. In mi jih zagrabimo....in glodamo... mamaF - Mojca

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

23. jul 2008 8:39

Svetlana,je nekaj svojega v ustvarjanju in mišlenju v končni fazi je pa zelo realistična včasih kar malo utopična.Njen dela naj si bodo za otroke ali odrasle imajo globoke misli,vredno jih je večkrat prebrati potem jih bolje razumeš,vsa dela imajo eno sporočilo. mark5

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

24. jul 2008 11:16

Kriteriji za slovenceljna so dovolj široko postavljeni, da me čudi kako ste (smo) preživeli ogled oddaje, saj bi v te okvire spravil večino slovenske populacije. Pošaliti se na svoj račun ali na račun dela naroda (Štajerci, Dolenjci, Prleki, Gorenjci, močvirniki ...) je ena stvar, izumiti in v medije lansirati univerzalno žaljivko za cel narod, pa je vse kaj drugega. Pri tem se lahko vprašamo, če ni ta provokativna žaljivka konstrukt njenih političnih nagibov. Morda je pa njena globoka in večini prikrita misel moralna podpora ciganom, čefurjem, izbrisanim... skratka vsem, ki niso slovenci - slovenceljni. Nikar ne primerjajte gospe Makarovič z komiki, saj komedija ni njen slog pisanja. Njen umotvor je norčevanje in ne komedija. V Angliji je bil učni primer za vse, ki si bi hoteli kaj več dovoliti na področju šal čez njihov narod Beny Hill. Čez noč so ga odrezali, ker je hodil preblizu črte, ki bi lahko ranila njihov nacionalni ponos, vrhu vsega pa niti ni bil "pravi" anglež, temveč Škot. Mr. Fižolček se večinoma ukvarja s svojim medvedkom ali kakimi drugimi, včasih kubističnimi, temami in se zelo previdno loteva ali pa sploh ne, tematik na račun Angležev. Vsi, ki govorite o globokih mislih, ki jih pisci vpredajo v svoja dela, pa tega niste sprevideli in tisti, ki jim je ta žaljivka našega naroda simpatična in všečna ste pa morda res čisto pravi slovenceljni. ati zlati

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. jul 2008 13:08

Vselej sem bila prepričana, seveda tudi po ogledu te oddaje, da izraz Slovencelj, izraz za nperijetnega, sitnega, vsiljivega, neotesanega, neumnega Slovenca. V našem jeziku imamo veliko poimenovanj za tako "posebno"stanje Slovenca, kakršen v načelu nihče ne bi hotel biti. In Slovencelj opiše prav to.

Tudi Jurij je slovensko tečnobo dobro odigral, da ni dvoma, kakšen je Slovencelj. Poprečen in večinski že ne !

Tudi neprijetnega otroka, kakšinh ne mara Svetlana ( pa jih sploh kdo?), so v oddaji dobro prikazali.

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 24. jul 2008 13:09:32

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti