2. jun 2008 17:36
nike ne samo tebi..tudi meni ne ycrna
2. jun 2008 17:36
nike ne samo tebi..tudi meni ne ycrna
2. jun 2008 18:06
elaphus je napisal/a: |
Nike, meni ga tudi ne, že celo popoldne se mečem na zobe, da imam že čisto razbite, in butam z glavo ob steno, da sem zamudila Makarovič in Mlakarja - ali je res, da so ob sobotah ponovitve???? Kdaj??? LP cervus |
2. jun 2008 18:42
Ko za temnimi gorami
sončece zaide
k tvoji beli postelji
veveriček pride;
in ti čisto na uho
tiho zašepeče
mnogo, malo bitjece,
mnogo, mnogo sreče.
Tudi če je pisala samo za preživetje, nekdo, v katerem ni niti malo otroka več, tega ne more tako zelo napisati...
Meno je Makarovičeva res asica, že zato, ker se ne spreneveda in pove vsakomur, kar mu gre. Tudi njene kolumne v nekaterih časopisih imajo toliko soli, da si kar predstavljam, kako zaskeli tistega, ki mu je namenjena. In brez trohice sovraštva. Mojstrica.
Mamamia
mamamia
2. jun 2008 19:05
No, resnici povedano mi je mal odbita. Na eni strani fantastična dela za otroke - tudi jaz sem slišala, da ona pa že ne piše za otroke; me zanima ali jih zato ne mara, ker jih pač ne mara ali je to neke vrste obramba, ker jih ne more imeti - se iskreno oproščam, če jih ima. Njena besedila so fantastično dobra in enostavno ne verjamem, da ne mara otrok - no, takšen kaliber kot je bil včeraj prikazan ali takšne, kot jih opisuje Vendelina jr. tudi jaz ne maram - resnično ne maram, ampak je še vendar cel kup nežnih dušic, ki ti sežejo v srce in takrat se tudi jaz vsedem v fotelj in napišem pesmico za otroke. lp, vanjatajnsek
2. jun 2008 19:16
Svetlana je živa legenda, in Ona je živ dokaz, da se za odličnim konjem dviga veliko prahu.
Njena zadnja knjiga je špica, ampak meni je ne bi hotela podpisati, ker sem nekadilec ...
Drejček
2. jun 2008 20:17
Ona je res legenda. Žal sem včeraj zamudila več kot pol oddaje, ne vem kako se mi je moglo zgoditi, da sem pozabila na to. Bom pa v soboto pogledala. Svetlanine stvari smo začeli brati, ko so bili otroci majhni. Že takrat je govorila, da ne mara otrok in ne piše zanje. Vendar jaz tega ne verjamem. Se mi zdi, da skriva svojo ljubezen do teh malih bitij, ker bi se čisto raznežila, če bi to priznala. Sicer pa je name naredila velik vtis s knjigo S krempljem podčrtano - zbirka njenih kolumen, zdi se mi da je pisala za Sobotno prilogo Dela, dokler je tudi tam niso užalili do amena s svojim pišmeuhovskim odnosom do nje , nato pa je vse te kolumne izdala v knjigi. rosie
2. jun 2008 21:05
Meni je As ti tud not padu nasplošno super samo Svetlane pa nisem pokapirala... A te izjave o otrocih in vse to,je res ali je igrala?Ker sem do prebiranja te teme bila 100% da je vse te scenarije presneto dobro zagirala...sem pač živela v mislih da je neznanska ljubiteljica otrok. P.S:Ste videli Večernik in prispevek o Damjanu Murku Roncolino
2. jun 2008 21:19
Hvala, Fakin, v soboto ob pol petih sem prilepljena pred televizorjem .
Poznate poezijo Svetlane Makarovič za odrasle? Npr. Rožmarin. Za otroke take mile, nežne, ljubke pesmice, za odrasle pa take pretresljivke...
Lp
cervus
2. jun 2008 21:21
Punce, če želite, si oddajo lahko poiščete in v miru ogledate na strani http://24ur.com/bin/poptv/ malo je treba počakat, ne takoj obupat. ko se odpre kvadratek, izberete "oddaje" in nato poiščete "as ti tud not padu". LP RadaJem
2. jun 2008 22:09
Jaz bom tudi v soboto ob pol petih pred tv-jem in to le zaradi Makarovičeve. Res je carica, vključno z njenimi slovenceljni (sem mislila, da je to izum od Vesne Vuk Godina) in človekarji.
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Pohorska gibanica