Kako se znebiš slovenceljna...

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jun 2008 21:59

Iz zelo razumljivih razlogov v nedeljo zvečer nisem utegnila pogledati oddaje, iz nerazumljivih pa tudi nisem pripravila snemanja. Zadevo sem si ogledala danes.

Sem navdušenec Ladove in Jurijeve produkcije in me vsaj enkrat v oddaji vrže s stola. Tokrat so bili gostje po moji meri. Svetlana je pokazala svoje igralske sposobnosti ( tisti Kosovir in škof sta ji bila na kožo pisana). Ne vem, od kod občutek, da ne mara otrok. V resnici ne mara frocev, to je tista pasma otrok, ki zagrenijo dan slehernega človeka, ne samo Makarovičeve. ( Vendy jih je slikovito opisala). Slovenceljni so tiste vrste Slovenci, ki jo je predstavljal Jurij v Kotičku za domače živali. Edino o tem bi se dalo dogovarjati, od česa je tak Slovecelj kufrast: od pira, od šmardonaja, ali pa ob vsega po malo.

Mlakar je itaq zvezda, ki sveti zase in je prav ganljivo, da je po 18 letih prinesel pokazat njeno pismo.

Glede glasbe, ob kateri se je orosilo oko, pa nas je vsaj nekaj enotnih. Tista Bela nedelja je pesem, ki so jo nekoč prepovedali igrati. Ljudje so namreč pri glasbenikih naročili, da zaigrajo to pesem, potem pa so si poslali kroglo v glavo. To zgodbo mi je  pred leti  pripovedoval mamin bratranec, ki jo je gledal na kaseti Kreslinovega koncerta, tudi sam glasbenik ( s slovensko žalostno dušo), iz Beograda. Zato je reakcija Ognjič tudi razumljiva....

Meni je bilo všeč, ko je msg. Rodetu zabrusila, da ne dovoli, da jo oslavlja s Svetlano, ker tudi ona njega ne kliče Franc.

Manj znano je, da ima dokončano srednjo vzgojiteljsko šolo in da prejema precej visoko pokojnino za zaslužne umetnike. Njena bibligrafija ima okrog 300 naslovov.

Še utrinek iz KAj Lepega povej,Ljubljana, 1993:

" Oprosti trdo mi besedo.

Saj ni izreklo je srce.

Zdaj vem, da te je zabolelo,

a glej, bilo je nehote." 

F r i n a

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

7. jun 2008 22:03

Yes, frina!!!

Ognjič

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

7. jun 2008 23:23

mislim,da ni rekla,da ne mara otrok,ampak da ne piše za otroke,ampak za preživetje,mislim,da je to enkrat govorila pri Hribarju,kjer je tudi razlagala,zakaj je zavrnila Prešernovo nagrado,zakaj se dolgo ni pojavljala v javnosti in zakaj je včasih vse bisere pometala stran. Pokojnino ,tisto precej visoko pa če res prejema,ne prejema prav dolgo,tudi to je nedolgo tega razlagala,saj ni imela urejenega statusa,...... Je pa bila davnega leta nazaj soseda moje sošolke v Jurkloštru in jo je bilo včasih kar grozno poslušat(sošolko namreč)saj je v tisti mali vasici niso razumeli,ne nje ne njenih umetniških navad,v nos so jim šle predvsem mačke in ker je živela v stolpu,so jo žalostno,toda resnično,Bogaboječi ljudje imeli za coprnico. Pri nas doma imamo vse Svetlanovčke,moji otroci jih radi berejo,če pa se v knjigo poglobiš,pa je še kako prikaz realnega življenja in okolice ter nas samih. anaeva

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. jun 2008 10:59

Je pa tudi res, da je taista Svetlana tam v Jurkloštru na spomeniško zavarovanem stolpu na lastno pest postavila okno, ...skratka, posegla nekam, kamor ne bi smela. In - bila je nekdo, ki je tja prišel, domačini pa so tam od vedno. Ne more se pričakovati, da bi se oni njej in njenim navadam prilagajali, kajne?

rimljanka - zasebno mnenje

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

8. jun 2008 13:06

Trikrat hura za Slovenclne.

"Hik, nedelja je pa res gospodov dan."

in  , vse je fino.

Matjaž

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

8. jun 2008 16:11

Matjaž, pozabil si pa senf. robida

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

8. jun 2008 17:17

matjaž je napisal/a:

Trikrat hura za Slovenclne.

"Hik, nedelja je pa res gospodov dan."

in , vse je fino.

Matjaž

To si napisal "v imenu" al "na račun"?

Ognjič

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 410

8. jun 2008 20:40

Frina, HVALA! Že nekaj časa se odločam ali bi kaj napisala in...iz moje duše pod tvoje pero... eta

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

8. jun 2008 20:45

Ma ja, mene tudi zanima, kaj hudega so ji v Jurkloštru naredili, ker poznam veliko ljudi od tam in se mi ne zdijo ravno "divjaške sorte". Je pa res malo posebna ona. Pa ne mislim nič slabega. Jelenckova

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

9. jun 2008 14:08

Skoraj neverjetno je,da je Svetlana ,ki je hodila na vzgojiteljsko šolo lahko rekla da otrok ne mara čudovito pa piše za otroke spet en paradoks .Kljub temu hvala saj smo v vrtczu njene pravljice oziroma zgodbice pridno prebirali . mark5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti