Katera rastlina je to?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

24. maj 2012 19:46

Tisto je pa zarodek ovce, da ne bo imel samo bombažen in lanen prt, ampak tud malo volnenega - verjetno je GS ovca.

lp

cervus

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. maj 2012 15:02

No, vidim, da se nekatere spoznate na rastline ( resda morate slikco videt, a si mislite kolk se na rastline spozna anaeva, ki ugane brez slikce ). Torej, vsem se zahvaljujem ( seveda posebej anaevi ), upam, da vas ne bom pozabil obveščat, kako moj nasad lana napreduje. Treba je tudi priznat, da je kozamurnikova imela prav. Mene le zanima, a bo moj nasad lana dovolj za en prt?

No, pri meni same uganke: a mi lahko kdo pove kaj je to:

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. maj 2012 15:27

Razvrat, ali pa vsaj tik pred njim..................

rimljanka

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

25. maj 2012 15:39

To sta sigurno dve začarani princesi kulinaričarki, ki sta se "zamaškarali" v žabi in zdaj čakata Ežojev poljubček

Jaz nisem ... danes sem doma

Mojca

Mygrace

sporočila: 6506

25. maj 2012 15:56

Ežoj

Mygrace

kozamurnik

sporočila: 2311

25. maj 2012 17:12

ežoj je napisal/a:

No, vidim, da se nekatere spoznate na rastline ( resda morate slikco videt, a si mislite kolk se na rastline spozna anaeva, ki ugane brez slikce ). Torej, vsem se zahvaljujem ( seveda posebej anaevi ), upam, da vas ne bom pozabil obveščat, kako moj nasad lana napreduje. Treba je tudi priznat, da je kozamurnikova imela prav. Mene le zanima, a bo moj nasad lana dovolj za en prt?

ežoj
Mislim, da ne bo dovolj. Predlagam, da si posadiš vsaj še eno ali dve murvi. Potem boš lahko gojil tudi sviloprejke. Te ti bodo pomagale do svile. Iz svile pa lahko narediš obrobo za prt. Le-to zagotovo z veseljem naredil naš receptor, ki je majstore za take posle, dragičko bo pa pobralo od jeze in zavisti, ker boš imel prt. . In to unikaten, ročno izdelan , iz " domače materie prime", beri šavja. Malo smo zašli,ampak je tako zabavno, da nam bo, upam, oproščeno. murnik

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

25. maj 2012 19:38

Ežoj jaz lan gojim že kar nekaj let.

Ponavadi ga imam kakšna dva kvadratna metra ali malo več.
Letošnji ima že kakšnih 20 cm in samo upam,da mi ga ne bodo .

Uporabljam pa ga ponavadi v suhih šopkih .Nekaj pa tudi v gospodinjstvu.

Seme gre že zelo dolgo iz roda v rod ,vse tja do moje Bloške prababice,ki pa ga je res imela celo njivo in tam ga je bilo ponavadi dovolj tudi za kakšen prt.

In ko smo že pri lanu.V soboto sem bila v Žalcu .Na njihovem zeliščnem vrtu(Hmeljarski I. ) imajo kar nekaj različnih vrst in sort.Prav lepo je bilo videti že cvetoče modre grme.

lp

ps;tisti žabi bi pa lahko meni za kakšen teden na počitnice poslal.Ribnik imam,debelih polžev za malico pa tudi v izobilju ;)

anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

25. maj 2012 20:05

Ežoj, to si ti in tvoj frend, preden vaju sta poljubili princezi

jovita

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

25. maj 2012 20:32

ežoj, a to je pred ali po lotosovem cvetu ?

lp

mzm

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. maj 2012 21:14

Meni se pa moč no dozdeva, da tile "žabi" kričita Bufo bufo - Bufo bufo..............................

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti