23. maj 2012 9:06
jaz bi na tvojem mestu prilozila sliko tega "spestanega" cveta - vsaj meni slika pove veliko vec kot se tak opis.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
23. maj 2012 9:06
jaz bi na tvojem mestu prilozila sliko tega "spestanega" cveta - vsaj meni slika pove veliko vec kot se tak opis.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
23. maj 2012 10:28
Moj računalničar mi zaradi bolezni ne more naložiti slike, ki je sama ne znam. Sem pač pač bolj verbalni tip, računalnik mi šlihtajo drugi .
Priznam, da sem lahkomiselno takoj obljubila, da bomo rožo našli, ker sem bila prepričana, da je hibiskus, to pa je zelo enostavno.
Mygrace, se mi zdi, da bi rada bila žleht duhovita, pa ti je uspel le ne del pridevnika ? In se ne morem iznebiti asociacije na neprijetne ptice, ki se z višine trebijo na vse, kar je pod njimi in kar dosežejo in da so to edini sledovi, ki jih puščajo za sabo. Nekakšna Paloma Sera.
F r i n a
23. maj 2012 10:36
Tistim, ki so prijazni, namigujem, da si v trgovini Zelena Pika pridobite krasno revijo Zelene Pike, ki je brezplačna. V njej so čudovite fotografije vzorcev balkonskih zasaditev, imena rastlin, podatki o negi in primernosti, Meni je zaprlo sapo in sem včeraj dobila še eno.
Bom vesela, če bo kdo komentiral, kaj mu je všeč, ker se ne morem odločiti, kaj je lepše.
Revija pomaga pri iskanju rastlin, za katere zdaj vem imena.
Imajo novo rastlino z vijoličnimi cvetovi , ki ima take cvetove kot tista, ki jo iščem in si nisem zapomnila imena, je pa res lepa. Če bi bila pink, bi jo kupila, pa bi bil mir. Rastlina je za zunaj, pozimi pa jo je treba dati na toplo in je manjši grmiček. Vam ga privoščim.
F r i n a
23. maj 2012 10:50
frina je napisal/a: |
Imajo novo rastlino z vijoličnimi cvetovi , ki ima take cvetove kot tista, ki jo iščem in si nisem zapomnila imena, je pa res lepa. Če bi bila pink, bi jo kupila, pa bi bil mir. Rastlina je za zunaj, pozimi pa jo je treba dati na toplo in je manjši grmiček. Vam ga privoščim. |
Očitno nas torej vlečeš za nos in se tako rekoč norčuješ iz nas. Ker, če imata ENAKE cvetove, pripadata vsaj istemu rodu, če že ne vrsti in torej lahko poznaš tudi ime iskane rastline.
rimljanka
23. maj 2012 10:58
Rimljanka, nisi razumela. Raslina ima podobne cvetove in pink barva sploh ne obstaja. Popravljam: " zelo podobne cvetove" in ne enake. Bistvena razlika je v pestiču.
Sem napisala TAKE in ne ENAKE, kar je bistvena razlika, če smo tečni.
Sem se kdaj norčevala iz pomoči članov, da je to prva ideja, ki ti pride na pamet,
F r i n a
23. maj 2012 14:44
Frina, hvala za vzdrževanje napetosti.Če je to hote ali nehote, je tvoja odločitev.Ti pa uspeva, ane. Torej brez hude krvi, prosim. Od vseh. Nekateri se radi igrajo, če komu ni, pa naj dela kaj drugega.
Torej gremo dalje. Si prepričana, da ni katera od azalej ali rododendronov?So vseh barv in imajo močne pestiče?
http://www.omorika.si/sl/rododendroni_vrtnarija_vrt
jovita
23. maj 2012 14:52
Jovita: preden sem postavila vprašanje, sem pregledala vse razpoložljive azalaje in rododendrone, ponovila sem še včeraj. Žal niso. So pa azaleje res lepe. V Baumaxu imajo znižane rododendrone in azaleje. A je to reklama ?
F r i n aMygrace
sporočila: 6506
23. maj 2012 16:02
Jovita, prašniki, prašniki! Sej verjamem, da se rada igraš, no......če nimaš kej drucga delat? Ampak dotična je napisala, da pestiči niso vidni oz. da jih menda cvetovi niti nimajo? Ne ve točno. Itak. Pisala je pa o prašnikih. Prašnikih. Poznamo razliko?
No ja, tole bo na koncu koncev res vredno enega blogca, dvomim pa, da ga bo frina napisala, je preveč verbalen tip.
Drugač pa, draga moja soforumašica frina: jst sem v resnici Paloma, Nera, Bjanka, Sera, Sračka tačka...po trenutnerm navdihu, daj si duška! Tistega, kar iščeš, pa še dolgo dolgo ne boš niti izvedela niti našla.
Te pozdravlja visokoleteča
Mygrace
23. maj 2012 16:41
Mygrace: .Si bom zapomnila.Pa delat grem kaj bolj koristnega.Lep dan si naredi
jovita
23. maj 2012 17:42
ženskice, skulirajte se! Meni je veter malo prej z okna zabrisal korito s toplšnimi surfinijami, ki so bujno cvetele in se že povešale dol. Sem žalostna za zjokat!!!!
lp
P.s. Ja, vem, nima nobene zveze s temo - se bom poboljšala, oblubm!
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčna torta
Svaljki z žajbljem