Surova hrana

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

12. jun 2008 15:00

Vsak po svoje ptiček poje! Komur paše, naj, samo da otrok v to ne prepričuje ali sili... ker otroci ne morejo sintetizirat več aminokislin kot mi - mi potrebujemo 8 esencialnih aminokislin, oni pa od 12 do 20, odvisno od starosti. Vsekakor obstajajo skupnosti, ki jedo v gl. presno, ker drugega nimajo. Vsekakor pa pri njih preživi manj otrok kot pri nas... Jaz se po samo sadnem obroku počutim - lačna! Za malico je čisto ok, ampak sicer pa pač rabim več. Prebavo imam redno, tako kot se je pohvalila presnojedka;), nimam glavobolov ali kakih znakov "zastrupitve z nevemčim". Mogoče je pri nekaterih boleznih to res dobro, sploh če prištejemo še placebo efekt, ko je človek prepričan, da ga bo to pozdravilo. V tem primeru, naj uživajo, me prav nič ne moti;) Jaz mam presnojedce rada, ker vem, da morajo bolj pazit, kakšno zelenjavo in sadje kupujejo in lahko kupujem tam, kjer oni kupujejo na tržnici - je sigurno dobra zelenjava in tako mi ni treba vseh branjevk sprobavat;) Veri

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

16. jun 2008 17:25

Vedno in povsod tudi ni treba pretiravat meni se zdi da zelenjava in sadje,če je le mogoče jemo surovo vse pa je treba dopolnjevat in prilagajat svojemu okusu možnosti je veliko naša domišljija je pa tudi prav,če nam pride na pomoč. mark5

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

16. jun 2008 18:20

Bravo, Ligojna, dobra si. Pri tvojem albumu se tudi meni sline zelooo cedijo, vendar bi mi bilo brez žitaric v vseh oblikah zelo težko. Zame je idealna hrana pač sadje - zelenjava - oreščki - žita, potem pa ribe in vse ostale morske dobrote. Lepo je, da vsakdo najde hrano, po kateri se dobro počuti! mamaF - Mojca

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

16. jun 2008 18:39

Na začetku te nove poti mi je bilo najtežje iti mimo polic založenih s čokolado.Mislim da sem to odvisnost premagala,ker me ne zamika več.Sinova jo jesta poleg mene in me dražita,če bom še jaz malo. Vesna Leben

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

16. jun 2008 20:15

Ligonja. Jaz sem po 14 letih ZAPOPADLA vso hrano z vsemi strupi vred. Počutim se napihnjeno, počasnih misli - skratka zapacano. To nisem jaz!  Nekako se mora ponovno spraviti v red. Vsekakor samo presna krana ni za dolgi rok, do tega boš počasi prišla tudi sama. Jaz sem po treh letih, tam cca 70-80 % je OK.

kobra 1

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

16. jun 2008 20:33

Na srečo sem spoznala šarmantnega gospoda,ki se tako 100% prehranjuje že 15 let.On mi je še dodatna potrditev,da sem na pravi poti. Kdor v to ni prepričan in ne zmore,naj se ne sili. Vesna Leben

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

16. jun 2008 21:04

Oh, saj ni poanta v tem kaj zmoreš oz. v kaj si prepričan. Vsak je zase unikat. Ko imaš enkrat prečiščeno dušo in telo, ti samo pove kaj je najbolje.

Med mojih 20-30% je spadal probiotični jogurt, na žaru popečene malancane ali bučke (na piknikih), nezabeljen stročji fižil ali krompir (ne v velikih količinah) in občasno kaka riba, še kaj bi se našlo.

Brez energerskih ploščic oz. sadnega kruha(doma narejenega)  po ledenikih in 4 tisočasih ne gre, saj  banan, kot konkretne hrane za energijo ne moreš nositi na zalogo. 

Skrajni čas, da se ponovno spravim na post ...

kobra 1

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

17. jun 2008 11:10

Meni se pa zdi da post le ni najbolša izbira potem se mi zdi pa telo z vso silo zgrabi to za kar je bilo prej prikrajšano.Mislim daje prav da se držimo zmernosti tako pri uživanju surove hrane,slaščic in seveda mesnih jedi pa bo. mark5

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jun 2008 12:26

Mark5, pa imaš kakšno empirično izkušnjo s postom - v smislu izkušnjo na sebi? Ker,ne poznam nikogar, ki bi šel čez post (vključno z mojo malenkostjo), da bi potem izrekel takšno misel, kot je tvoja zgornja. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti