Samec -čivava

giglio  

član od: 25.4.2008

sporočila: 15

29. apr 2008 8:41

Pravzaprav se popolnoma strinjam s teboj. Vi imate svoj forum, mi svojega... zato mi ni povsem jasno zakaj se taksne teme, ki nimajo nikakrsne, ampak res nikakrsne veze s kulinariko, ne izbrisejo. Nikomur nisem pridigala, sem le podala mnenje glede oglasa "pasje zenitne ponudbe za produciranje mesancev", ki je bila odprta in je nihce ni izbrisal, kar bi na nasem forumu ze davno naredili, ce tema ne bi ustrezala podrocju, ki ga pokriva nasa spletna stran. Ne vem kaj ti je hecno... pac nisem nek kulinaricni guru in o teh receh samo berem, si sirim obzorja in sem toliko samokriticna, da mi na misel ne pride, da bi s tem neznanjem, ki ga na podrocju kulinarike premorem, tukaj kogarkoli davila. Sicer pa ste carice (brez dlake na jeziku)... zadeve tako dobro in podrobno obrazlozite, da mi kuharski podvigi kar uspejo brez dodatnih vprasanj. Pac to stran prebiram in ce nic ne napisem, se ne pomeni, da o meni ni ne duha ne sluha :o) Nimam pa namena smetiti tega foruma z odpiranjem kinoloskih tem, ker sem enostavno ne sodijo. giglio

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

29. apr 2008 8:58

Se strinjam s teboj Nasha. mišika

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

29. apr 2008 8:59

giglio je napisal/a:
Nimam pa namena smetiti tega foruma z odpiranjem kinoloskih tem, ker sem enostavno ne sodijo. giglio
Na tem forumu je ogromno nekulinaričnih tem, pa se nihče ne razburja. Debatiralo se je o sanremskem festivalu, o zmagovalki letošnje Eme, o filmu Tudi konje streljajo, mar ne?, celo o tisti (oprostite izrazu) štajerski sraki Damjanu Murku, o Big Brotherju... Nek Wran51 je imel celo to čast, da je cel teden odpiral teme, ki jih je bilo potrebno potem vse po vrsti zaklepati. Na te teme sem se pač spomnila. Tudi fehtalo se je že za vse živo, tako da ne vem, zakaj je problematičen ravno Jašin post? Lahko pa bi Jaši lepo razložili in ji kaj svetovali glede parjenja psov, ne pa da je že v prvem odgovoru padel ne ravno spoštovanja vredni "Imam samčka, čivavo. In niti v sanjah ga ne bi spustila blizu ljudem, kot si ti." Mamba

mišika  

29. apr 2008 9:03

Mamba.....saj so pokazali svoj karakter s tem..... mišika

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

29. apr 2008 9:05

mambica je napisal/a:
Lahko pa bi Jaši lepo razložili in ji kaj svetovali glede parjenja psov, ne pa da je že v prvem odgovoru padel ne ravno spoštovanja vredni "Imam samčka, čivavo. In niti v sanjah ga ne bi spustila blizu ljudem, kot si ti." Mamba
Tak kot si rekla. Začetnica

giglio  

29. apr 2008 10:35

hm... kaj zdaj, eni mi govorite, naj spokam, ker nakladam o receh, ki niso vezane na osnovno tematiko spletne strani, drugi govorite drugace. Dala sem zelo obsirno POJASNILO in nisem nikomur prala mozganov. A jasno mi je samo eno, da niti prebrale niste kaj je bilo napisano, niti niste poskusale razumeti kaj vam zelim povedati, ampak samo gonite svoje... brez kakrsnegakoli konkretnega protiargumenta. Bottom line mojega pisanja je pravzaprav zelo preprost: ce zeli nekdo vzrejat, naj bo vsaj toliko frajer in se o tej zadevi dobro pouci in ugotovi kaj pomeni spraviti na svet mladice, kaksno odgovornost nosi do pasme in do konca zivljenja vsakega od teh mladicev in naj si posteno odgovori kaj je z mladici, ki jih je spravil na svet, naredil dobrega za pasmo. ja tudi meni gre na bruhanje... in sicer zaradi vsega tega pljuvanja po rodovnikih in rodovniskih psih in kricanju kako vam je vseeno ali je pes rodovniski ali ne. Zakaj potem ne vzamete kaksnega kastriranega psa iz zavetisca? Zakaj v zavetiscu skoraj telefon pregori, ko je tam znajde pes, ki je podoben neki pasme, tapravi mesanci (po videzu) pa kar cakajo in cakajo na novega lastnika? In ce so rodovniski psi tako brez veze in rodovniki tako bljak, bi resnicno rada izvedela v cem je skrivnost, da se taisti ljudje, ki pljuvajo po rodovnikih in rodovniskih psih, tako radi sirokoustijo in hvalijo katere pasme je njihov nerodovniski pes? Pasme je ustvaril clovek, a zal je vedno vec je taksnih, ki iscejo samca preko alla kulinaricnega foruma in s tem zelo lepo skrbijo, da bodo pasme zelo kmalu povsem unicene, ce ne zaradi zdravstvenih tezav pa zaradi videza, ki ne bo vec imel cisto nic skupnega s konkretno pasmo. Me prav zanima s cim se bodo potem hvalili? Pasje razstave... ze davno sem ugotovila, da se ljudje bojimo vsega, cesar ne poznamo ali ne razumemo. Le malo je tistih, ki bodo drzali jezik za zobmi dokler zadeve dobro ne spoznajo in sele potem podajo svoje mnenje. Pa brez zamere za malce ostrejsi ton. giglio

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

29. apr 2008 11:11

Torej-predvidevala sem, da si se kar tako oglasila oz. se včlanila samo zato, da boš lahko podala svoje mnenje v tej temi. Veš tudi to se dogaja, da se jih oglasi par, ki so tukaj samo zato, da ene par članov malo razburijo (mene ne-nisem razburljive sorte), potem pa ni o njih ne duha ne sluha. Lepo, da si pojasnila, da ta forum spremljaš že od prej in upam, da se boš kaj oglasila in pokomentirala tudi kulinarične teme, pa tudi nekulinarične, zatorej dobrodošla. Začetnica

mišika  

29. apr 2008 11:18

Giglio, po mojem še moraš enkrat prebrat kar si napisala in koga si napadala in to ni bilo samo POJASNILO. Tukaj smo včlanjene zato, da si pomagamo, si delimo nasvete in ne da se pljuvamo. mišika

giglio  

29. apr 2008 11:37

misika, se ti opravicujem za napad, ceprav stojim za trditvijo, da so te posteno potegnili na nos, kar se tice rodovnika. Bom celo zadevo postavila drugace... Prosim, da mi s konkretnimi dejstvi razlozis svojo trditev, da mora psica imeti vsaj 1x leglo. Ce je to izjava veterinarja, mi prosim razlozi kaksne argumente je navedel za to trditev. giglio

mišika  

29. apr 2008 11:55

Vedno sem si želela Yorkshirskega terierja in ker so nerodovniški dosti cenejši, sem si ga kupila, ker enostavno nisem imela toliko finanćnih sredstev. Redno hodim k veterinarju in je zelo lepa psička, živahna, nikoli bolna. Slišala sem iz več strani, tudi od veterinarja, da bi naj imela vsaj enkrat mladiče, zaradi zdravstvenih razlogov. Npr. članek na Mojpes.net: "Veterinarska stroka si ni enotna kdaj je najbolje, pred prvo gonitvijo ali po njej. Pred gonitvijo pravijo, da je bolje zato, ker se ne sprožijo hormonske spremembe in je možnost kasnejših obolenj manjša. Nekateri zagovarjajo, da je bolje, da ima enkrat mladiče, ker tako psica res odraste v vseh pogledih (tudi materinski nagon). Tudi glede odstranitve jajčnikov in maternice si niso enotni, vendar vsaj kar sem se jaz pogovarjala z njimi (teh pa ni malo, enega imam doma) je bolje, da se odstrani vse, ker maternica nima nobene funkcije več in je manj možnosti za nastanek tumorjev, ki pa so v veliki večini rakasti. Veterinarji in kinologi pa vam lahko potrdijo, da se vedenje psice ali samca zaradi samega posega ne spremeni. Prej bi iz lastnih izkušenj rekla, da so se napadalni samci po kastraciji umirili. Edin probelm je telesna teža, ki se lahko ob nekontrolirani prehrani poveča. Zato se svetuje, da se pse in mačke manj hrani." In ker si moja prijateljica želi takšnega kužka, sem pač mislila, da bi jo enkrat dala v naskok in bi mladiček imel lepo prihodnost. mišika Sporočilo je spremenil(a) mišika dne 29. apr 2008 11:55:54

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti