Samec -čivava

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

14. avg 2008 19:34

jasna1 to je še moja nežna plat ...to ni bil napad, sploh pa napad (ta pravi) na ljudi, ki jih ne vidim v oči?? a-a, ne jaz!... veš, dosti krat vidim, da pač nekateri ljudje nimajo pojma o kakšni stvari pa pametujejo da ni konca...kot, da bi šla jaz razpravljat tem kako se popravlja traktor ali o tem kako se pripravi suši itd...pač, lahko dam nasvet (ki je samo laično mnenje) in to je to...to ne leti na nobenega...zdaj malo posplošujem tudi jaz, ampak poudarjam NEKATERI ljudje, da ne bo kdo mene "napadel"... anja27 brez skrbi, dobro vem kaj se dogaja med nekaterimi "kinologi", sploh pri tistih, ki nimajo radi psov ampak denar...ampak, mogoče sem bila prehitra in predrzna in nisem dvakrat razmislila, ko sem prebrala se je meni zazdelo to napad na vse nas! tako je izpadlo,...in ni res da vsi naše pse brcamo in podobno. Obiskujem razstave že 10 let, bila sem mlada kinologinja leta, med najboljšimi junior handlerji v Sloveniji (prvič so se mi smejali vsi, ker sem "hendlala" nemškega lovskega terierja, ki naj bi po njihovem mnenju bil nevzgojen napadalen pes, krvoločne narave - KAR NI RES!!), med samimi lovci moškega spola sem pri 13 letih z odlično oceno opravila izpit za vodnika lovskih psov, moj pes je dosegel najvišje rezultate v lepotnih tekmovanjih (do sedaj ni bilo nobenega lovskega terierja s takimi priznanji, ne v Jugoslaviji in ne sedaj v Sloveniji), na to sem zelo zelo ponosna! mojega psa nisem nikoli s tem mučila! če mu ni bilo do tega pa nič...ampak je ponosen pes in se rad pokaže, kaj čmo ;) to imamo v familiji :P pes mi je vrnil voljo do življenja, saj sem zaradi hude nesreče in dveletne rehabilitacije komaj hodila in nisem in še sedaj ne smem športat, in sem z njim delala nekaj, kar mi je dajalo voljo do življenja...kinološke razstave niso za vse nas razstavljalce samo muha in želja po zmagi in denarju in prodaji mladičev...zame je moj pes odrešitelj! najboljši prijatelj in vem da mu ni bilo težko zame to naredit... ko pa slišim da vsi brcajo pse ("kaj počnejo s psi prepotencirani lastniki - rejci, ki bi seveda radi s svojimi psi dosegli kar največ, da bo njegova psica imel najmanj enko, preden jo bo sploh paril")?!?!?? meni se totalno zmeša!!! vem, da so taki, in se mi takii ljudje gravžijo, ker ne razumejo, da žival ni človek! človek pa zna bit prava žival!!! ampak ne vsi! o rodovnikih pa ne bom zgubljala besed, ker pač nekateri enostavno ne razumejo zakaj so tako pomembni! Se podpišem tudi pod zadnji post od mamamie. ycrna Sporočilo je spremenil(a) ycrna dne 14. avg 2008 19:35:43

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

14. avg 2008 21:51

Če se več pogovarjamo (ali pišemo), se na koncu vse lepo zmenimo, a ne!

jasna

pelikan  

član od: 24.8.2008

sporočila: 11

24. avg 2008 20:22

brez besed................................................................................................................................ pelikan

pelikan  

član od: 24.8.2008

sporočila: 11

24. avg 2008 20:23

veš kaj jasna1 več se pogovarjaš več sr,,.....lahko imaš tako da bolje biti tiho. pelikan

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

24. avg 2008 21:45

Gurenc je napisal/a:
Uf tole z rodovniki, pa mešančki itd........mi imamo čistokrvnega rodovniškega mešančka. Ga ne zamenjam z nobenim rodovniškim kužkom. Imam pa vprašanje za vse tiste goreče zagovornike rodovnikov: ali imate svoje življenske partnerje tudi izbrane na podlagi rodovnika? Izgleda prvi randi v stilu: pokaži mi rodovnik, pa me lahko pelješ na limonado? Gurenc
super da maš mešančka (tud js ga mam <3 ).. še vedno pa nisem za "kao čistokrvne" ko greš z nekom na zmenek, se pa ja ve s kom si sorodnik.. sj dobr veš kere sorodnike imaš in da se z njimi ne smeš "parit" .. pač večja možnost izraza določenih bolezni. in za moje pojme je rodovnik točn to.. nadzor nad parjenjem mišika. ti, ki imaš yorkija in dobermana.. zakaj pa pol nimaš mešančkov? očtino ti je še vedno do pasme! nisi pa tolk da bi dala za rodovnik.. bannanna

vesoljka  

član od: 14.4.2008

sporočila: 134

24. avg 2008 23:02

Sem videla že preveč žalostnih pasjih pogledov, vse njihove zgodbe so enake. Zato nikoli ne bi mogla plačati za tistega "veselega", pač samo zato, ker bi vedela, od kod izhaja - glede na to, da je pasje in mačje populacije itak preveč, ga parila itak ne bi. Za soseda imam pa raje takega, ki ima noro rad svojega rodovniškega psa, kot takega, ki nima rad prav nobenega. Saj so tudi meni blazno všeč določene pasme, le vest mi je ne dovoli. Pač "ne morem", podobno kot "ne morem" metati vseh odpadkov v isti koš, pa zaradi mene ne bo manj smeti. Nasprotno mislečih pa ne morem obsojati zaradi tega, navsezadnje je moje dojemanje nekakšno breme. Je pa večina "čistokrvnih mešančkov" tako posrečenih da... v lepoti ali ljubkosti prekašajo marsikatero pasmo. vesoljka

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

25. avg 2008 7:08

Bannanna...želela sem si Yorkija in žal sem ga morala tudi veliko plačat. Dobermana pa smo kupili s preverjenim rodovnikom, ker prodajajo že izrojene in pri tej pasmi to ni dobro. Nimam pa nič proti nobeni pasmi ali mešančkih, zame so vsi psi vredni spoštovanja. ti pa imaš očitno neki kompleks. mišika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti