Film

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

26. jan 2011 8:31

Raje se malo umiri za tevejem in začni gledat filme po kakšnem drugem vzorcu, ne pa po popularnosti in po lestvicah. Vidim da te je zajela mrzlica in si moraš na hitro pogledat vse kar naj bi bilo dobro in kar se dobro bere na medmrežju.

To je pa slaba stran vsedostopnosti dandanes, ko je bilo za film treba plačat recimo današnjih 20€ ali vsaj izposojo v lokalni videoteki, kjer dobrih filmov tako ali tako niso imeli, je vsak veliko bolj premislil o filmu, kaj mu je všeč, kaj išče v filmu in se mu je izoblikoval po mojem mnenju veliko boljši filmski okus.

Sicer pa z veseljem preberem dobro filmsko kritiko soforumaša, le napiši jo zanimivo, zadnjih par postov samo naštevaš popularne filmske vsebine, in dodajaš kratke opise vsebine, kar mi ne pove nič..."curb your enthusiasm" bi bilo na mestu tu, pa še vrhunska serija je, če smo že pri filmskih ekranih.

Obstajajo filmi kjer je pač tudi vsebina pomembna, The "Usual suspects" in recimo "Secret Window", katerih se spomnim iz glave, kjer je doživetje filma uničeno s pripovedjo vsebine. Ali pa "From Dusk Till Dawn", tega sem gledal brez da bi karkoli vedel o njem, razen da je zraven Rodrigez in Tarantino, kar je bil tudi ralog za ogled, in samo zaradi te moje "nevednosti" mi ta film kotira zelo visoko, nisem si ogledal niti trailerja, in verjemi tudi vsebine nikoli ne preberem, na imdb je nisem niti enkrat, za ogled filma so mi pomembnejše druge stvari, tudi priporočila kolegov, zato draga tunna, sarkazem na stran in malo bolj premišljen opis in mnenje.

Tega filma si pa ne bom ogledal, me ne zanima, bom počakal na kak drug predlog.

Commis débarrasseur

brucella  

član od: 29.1.2008

sporočila: 67

26. jan 2011 9:27

Vilma je napisal/a:
... Menda so vsi filmi, ki jih je posnel s svojo ženo Monico Bellucci, izvrstni. Bom poročala, če je res tako...

Vilma
Jah, samo izogni se temu - irreversable. Mene še zdaj preganja. Zzak...Duo Rodriguez in Tarantino tudi mene vsakič prepriča. Če še nisi, si brž oglej sago Grindhouse (Tarantinov Death proof in Rodriguezov Planet terror). brucella

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

26. jan 2011 9:29

Vilma je napisal/a:

Mamamia, a to misliš na film Easteren promies?

http://www.imdb.com/title/tt0765443/

Nisem ga gledala, imam pa v planu.

Če ste se prej pgoovarjale o Colin Firthu kot o igralcu, ki ga je treba videti, je moj najnovejši jagodni izbor  Vincent Cassel, ki igra ravno v omenjenem filmu.

Igral pa je tudi v filmu Black Swan, naslednji ki ga imam namen pogledati je Dobermann. Menda so vsi filmi, ki jih je posnel s svojo ženo Monico Bellucci, izvrstni. Bom poročala, če je res tako.

Vilma

Ja, Eastern promises. Sev začela geldat po Tv, na Zg je bil prejšnji vikend, pa nisem odgledala do konca. Potem sem šla malo gledat, kaj za en film je, pa mi ga je hči snela in sem pogledala do konca. Brrrrr je vse, kar lahko rečem, saj je film zelo realističen.

Mamamia

mamamia

zzak1977  

26. jan 2011 9:47

brucella je napisal/a:

Zzak...Duo Rodriguez in Tarantino tudi mene vsakič prepriča. Če še nisi, si brž oglej sago Grindhouse (Tarantinov Death proof in Rodriguezov Planet terror).

brucella
Kar se tiče njiju in Stone-a pogledam vse takoj ko je na voljo.

Commis débarrasseur

tunna  

član od: 11.9.2010

sporočila: 288

26. jan 2011 9:53

zzak1977 je napisal/a:

Raje se malo umiri za tevejem in začni gledat filme po kakšnem drugem vzorcu, ne pa po popularnosti in po lestvicah. Vidim da te je zajela mrzlica in si moraš na hitro pogledat vse kar naj bi bilo dobro in kar se dobro bere na medmrežju. Commis débarrasseur

po kakšnem vzorcu si izbiram filme, je povsem moj problem in moja izbira. ti jih gledaš glede na to, kdo je režiser, jaz jih gledam glede na to, kdo igra, kateri film ima dobre kritike in ocene. in niti slučajno me ni zajela nikakršna mrzlica, filme gledam že kar nekaj časa in ne vsako leto samo v času podeljevanja nagrad. in gledam vse filme, ki se mi vsaj malo zdijo zanimivi, glede na to, kaj piše na imdbju. ker mi je škoda 2uri časa za film, ki mi potem niti ni všeč. itak ima pa vsak človek svoj okus tako da je ta tema za moje pojme povsem brezpredmetna, ker filma, samo na podlagi priporočila nekoga drugega, niti slučajno ne pogledam samo zaradi teh razlogov. in verjetno je tako tut v obratni smeri. tunna http://titabota.blogspot.com/

zzak1977  

26. jan 2011 10:05

Seveda lahko delaš kar hočeš, le preden kaj napišeš, razmisli kaj si napisala. Ker nevede nekomu uničiš ogled filma.

Ne spomnim se kdo, nek glasbenik kitarist je dejal, dober kitarist je tisti, ki ve kdaj NE igrat.

Commis débarrasseur

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

30. jan 2011 12:16

Pravkar sem si ogledala film Secretariat In zanimivo, kakšna debata je sedaj pri kavi padla z možem; namreč vsak je gledal popolnoma različne stvari; - meni je bila /kot zmeraj/ zelo simpatična, nežna, prepričljiva glavna igrala Dian Lane (Ko bom velika bi želela biti taka; bi rekla, če bi jih štela 5 let! - mož je opazil, da Malkovich ima v vsakem kadru nov, drugačen klobuk, čistost boksov in količino ovsa, ki jih poje konj - za spremembo nobenih intrig, negativizma, nepoštenosti, prešuštva, poljubov, erotike... - oba sva pozdravila odločitev režiserja, da prikaže konjske dirke brez palice In kaj sem potegnila iz filma? DA če hočeš in si prepričan v svoj prav, v svojo željo, potem - je uspeh tu. Morebiti slabost; kakšna scena mi je bila preveč podobna Australiji ali Šepetati konjem..., no morebiti pa to samo zato, ker so bili konji, ravna pokrajina, zahajajoče sonce... Miren lep film. Desanka

Amanda Angelic  

član od: 11.3.2010

sporočila: 172

31. jan 2011 11:41

A previous engagement (Zmenek) sem gledala včeraj. Meni je top! 

lp, aa

Amanda Angelic

Jutranja  

član od: 18.1.2011

sporočila: 30

9. feb 2011 10:41

Vedno znova si rada pogledam filme Pianist, Amadeus ali Prevzetnost in pristranost. Lp, Jutranja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

12. feb 2011 17:05

Slovenka, s podnapisi. Skoraj toliko preklinjanja kot v Die hard.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti