Grčija

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

tema odprta - 28. feb 2008 11:40 | ogledi: 3.640 | odgovori: 52

živjo!

včeraj sem imela malo časa in sem brskala po internetu za letošnji dopust. v mislih imam grčijo, ampak ne poležavanje na plaži, nažiranje v hotelu... v mislih sem mela, da dobima hotel nekje 3* v dobri izhodiščni točki za izlete. da si vsak dan najamema skuterček in odkrivama otok, rajske plaže, jema pri domačinih. kater grški otoko bi bil za naju potemtakem najbolj primeren? ima že kdo s takim načinom počitnikovanja izkušnje? najlepša hvala za vašo pomoč:)

p.s.: vem da je še daaaaaaaaleč do poletja, ampak nekatere agencije imajo popust za prijave do 29.2. zato tako hitim:)

iversonka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. feb 2008 11:57

Poslušaj, grških otokov je ogromno in tudi naše agencije imajo kar precej ponudbe. Lahko tudi kombiniraš tako, da si bukiraš hotel, z agencijo pa potem urediš prevoz - da se pelješ v čarterskem poletu, ker je na vsakem poletu še nekaj prostih mest. V tem primeru je dobro, da bukiraš prebivališče na www.greeka.com Ni druge, kot da si za nekaj let vnaprej definiraš Grčijo in greš vsako leto na drug otok. Če je človek navajen reliefov in pejsažev lepega modrega Jadrana, potem je ob prihodu na grški otok malo šokiran, ker tista pokrajina tam je čisto lepa, ampak za "po tleh pasti" pa ravno ni (če bi lahko, bi Grki zgradili otok tipo Hvar, pa ne morejo....). Pa mirno uvalo je treba tudi iskati, ampak se jo najde. Ker deficit v naravi Grki obilno in izdatno nadomeščajo z neverjetno prijaznostjo in simpatičnostjo, vse vecejke so ultimativno čiste...in rentiranje avtomobilov je zelo profi in relativno zelo poceni in na koncu dobi človek občutek, kako vse na izi in ležerno se vse dogaja, pa je čisto vse tudi narejeno. Npr: je bil v kopalnici zamašen odtok iz umivalnika, smo zjutraj to prijavili na recepciji (v upanju, da bo to tekom dneva nekdo popravil), šli na zajtrk in po povratku z zajtrka je bila soba odklenjena (?!) in notri že vodovodar in snažilka, ki sta se opravičevala, da motita....(mi pa v totalnem šoku, ker do tedaj niti v hotelih s petimi zvezdicami nismo bili deležni tako hitre odzivnosti) Mi smo lani odkrivali Kreto (priporočam), letos je na vrsti Santorini. Je pa najboljša metoda za izbiro grškega otoka preprosto ta, da začneš z an-ban-pet-podgan in tako izbereš začetni otok. Ker nekako je treba začeti, a ne. Vendelina jr.

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

28. feb 2008 12:13

Absolutno čudovite izkušnje z Zakyntosom in Santorinijem... Letos pa če bo sreča kakšen Kos ali Samos :) Bi pa priporočala za prve dni kakšen organiziran izlet (denimo z ladjico, na Santoriniju je vsekakor vreden ogleda delujoči vulkan), da se pridobi malo informacij o otoku in se potem res cilja na tiste točke, ki jih je najbolj vredno videti. Sva pa oba otoka dala skozi s skuterjem - sva pa bikerja samo na dopustu ;) KetyP

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

28. feb 2008 12:34

Iversonka, se strinjam z že povedanim, v Grčiji sem bila štirikrat in sem si praktično ogledala "najpomembnejše" destinacije. Mogoče svetujem Kreto za 14 dni, dosti časa za raznolik dopust, tako naravo kot kulturo - in vmes - malo poležavanja. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

iversonka  

28. feb 2008 13:49

potem mi bolj priporočate da grem z agencijo ali v lastni režiji? iversonka

Vendelina jr.  

28. feb 2008 14:14

V vsakem primeru moraš imeti kontakt za agencijo zaradi kart. Vendelina jr.

iversonka  

28. feb 2008 17:12

s katero agencijo pa ste šli vi? iversonka

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

28. feb 2008 17:42

Najlepši so najmanjši otočki, ki niso tako zelo turistični... meni je v nepozabnem spominu ostala Koufunissija... tam se najdejo tudi privat uvale in zalivčki ;) sploh, ker so to destinacije za domačine, ki so navajeni na plažo prit popoldne, za kakšno urico-zato ni gužve. Res pa je, da tam ni prav veliko možnosti za oglede... je pa zanimivo videt za spremembo namesto avta osla "parkiranega" pred kamnito hiško. Sicer pa se strinjam, da je Santorini res primeren za aktiven dopust, pa lepe plaže z redečo in črno mivko, pa vse to... samo tisti kilometri ležalnikov, no ja če te to ne moti. Vsekakor se ti splača it v srednji sezoni, ker ko navalijo Italijani, je res polno ;) mala zelena

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

28. feb 2008 18:35

Jaz si želim iti na Lefkas. Sta bila ena dva prijatelja že dosti po Grčiji, pa se mi je otok še najbolj dopadel. Na žalost pa še nisem tako daleč, da bi kaj raziskovala v tej smeri. Jelenckova

Vendelina jr.  

3. mar 2008 11:54

Iversonka, vse agencije, ki ponujajo Grčijo, ponujajo tudi avionske karte... Glede agencije - baje pri Zvezi potrošnikov obstaja neke vrste "črna lista" agencij, na katere leti največ pripomb, ergo to je ena informacija. Čeprav so moje izkušnje take: če grem s pozitivo v načrtovanje dopusta, potem se vse skupaj nekako zloži v eno užitno celoto. Na primer: lani sem šla po mestu, zavila v prvo agencijo, vprašala za Kreto, so rekli, da nekaj imajo, sesm pogledala slikico, rekla, to je okej, telefonirala junaku, da sem bukirala dopust, je rekel okej, popelgalal kartico, si na poti do avta kupila še nekaj garderobe in potem sva na lokaciji ugotovila, da imav genijalni hotel in v hotelu so rekli, a veste, če pa doplačate še 5 EUR na dan dobite pa superior sobo in je čisto ob morju....in sva iz atrija šla 5 metrov po travici in sva bila na mivki in gledala lepo modro egejsko morje. Smo pa tudi že po ne vem kakšnem za ziher in dobrimi priporočili dobili kako plovilo, ki je bilo daleč od priporočil. Pa recimo ne najbolj poceni hotel je po širini, dolžini in višini smrdel po stari masti. Pa bazen v Hiltonu je na sliki mnogo lepše izgledal kot je bil v resnici (pa tisti grdi zavaljeni Angleži ob bazenu tudi niso bili apetitlih).....My point is, manj ko človek pri dopustu premišlja in bolj kot se spontano odloči, več je verjetnosti, da se bodo stvari bolje zložile. Vendelina jr.

juma  

član od: 15.6.2007

sporočila: 235

3. mar 2008 13:28

Vendelina, če ni skrivnost, bi te vprašala za ime hotela, kjer si bila tako zadovoljna. Pa kakšno storitev si vzela, in ali misliš, da je konec septembra še za it na Kreto. Hvala juma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti