Grčija

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

12. mar 2008 23:34

Tudi jaz sem največ komarjev videla (in občutila, haha) na Krfu. Električni odganjalci pa kakor da bi jih še privabljali, mogoče imam pa tako sladko kri. Bili sva namreč s sestro v isti sobi, pa so mene čisto popikali-sem imela eno piko poleg druge po obrazu...nje pa ne!?! Ponavadi sva sredi noči, ko nama je prekipelo od brenčanja začeli "pokol"... dopust je bil vseeno čudovit-no ja mene so pa klicali piki :( mala zelena

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

13. mar 2008 3:57

Na Rodosu mi nismo imeli težav s komarji, ker so vsak tretji dan špricali, bilo pa je tudi malo vetrovno in to čez vse dni v tednu. Tako, da tam tega problema ni bilo.

Sin je bil na Krfu in hči na Lesvosu lani, pa jih je bilo povsod za joj!

Kyara

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

13. mar 2008 7:45

Ojla! Lansko leto v juliju, ko smo bili na Rodosu, nismo imeli nikakršnih težav s komarji. Pošpricali se nismo niti enkrat, tako da smo bili res prijetno presenečeni. leny

iversonka  

član od: 3.7.2006

sporočila: 163

15. jul 2008 19:46

evo, da ne bom odpirala nove teme.. izbrala sva Zakintos.. letiva v ponedeljek. nastanjena sva v hotelu Plaza, ki naj bi bil v mirnejšem delu (nisem vedala, da to tudi obstaja:) Laganasa. Zanima me kaj točno se splača pogledat, kako naj pridema do tega, pozna mogoče kdo kakšno dobro popotniško knjigo? uglavnem, vsak nasvet je dobrodošel:) iversonka

ariella_3  

sporočila: 664

15. jul 2008 21:16

naslednje leto bi šli tudi mi v grčijo na dopust, pa me zanima vse v zvezi s tem- seveda izkušnje, ne samo rekla-kazala: cene, nastanitve, kaj se splača pogledati, plaže, katere agencije priporočate. sedaj je ravno pravi čas, da vas to vprašam, saj boste imeli še vsi sveže spomine iz letošnjega dopusta. Mi smo bili letos še na Hrvaški, naslednje leto pa res ne bi šla več rada tja. Domačini pri katerih smo bili so bili zelo zelo prijazni in ustrežljivi. ko pa prideš v trgovino, te pa gledajo kot da si iz vesolja, pa bog ne daj po slovensko reči smetana- oni ne vejo kaj je to, pa so tam že nekaj let same slovenske tablice. Bomo denar nesli tam kjer se bomo počutili bolj zaželjene ariella

elba  

član od: 7.2.2007

sporočila: 178

15. jul 2008 21:17

Zakyntos je čudovit in zelo primeren za otroke. Otroci kot nori iščejo caretta caretta želve, ki živijo na tem otoku. V zalivu Leganas je organiziran ogled s čolni in kaj bi bilo lepšega za otroke. kot to, da vidijo želvo, ki plava mimo njih.To so počitnice v znamenju želvic, saj so povsod - na brisačah, na kanglicah, figurice ...Je tudi plaža, ki je nacionalni park, kjer želve odlagajo jajca. Vsako gnezdo je označeno, kopalcem je odmerjen obalni pas, povsod drugod pa je hoja prepovedana. Vstop na plažo se plača, vendar je vredno ogleda. Avto na otoku je obvezen, saj so plaže zelo lepe in je super, da menjaš lokacije. V samem centru Laganasa ali Kalamakija je tako kot v Portorožu v petek zvečer, zato upam, da ste res v mirnejšem delu tega kraja. Mi smo bili v Argasiju, je mirno in družinsko vzdušje, majhna vasica s hoteli in restavracijami. Blizu je Zakyntos, glavno mesto, kamor smo hodili zvečer. Opozarjam te, da v Zakyntosu trgovine in restavracije niso ob obali, ampak v notranjosti mesta. Ni rive, kot smo jo najajeni iz Dalmacije. Z avtom pojdite na grad, zvečer je prečudovit razgled na zaliv in mesto. Splača se videti modre jame, zaliv tihotapcev z nasedlo ladjo - to je definitivno najlepši zaliv! http://www.zakynthos-net.gr/ Če se ne boste odločili in najeli avtomobila, pojdite z ladjo okrog otoka, ki se ustavi res povsod kjer je kaj lepega. Nam je bilo zelo všeč, bi ponovili. elba elba

ariella_3  

sporočila: 664

15. jul 2008 21:25

mi bi šli v hotel - polni penzion ali pa polpenzion. Kakšne so cene? ariella

elba  

15. jul 2008 21:35

Mi smo imeli nočitev z zajtrkom, kar se nam je pokazalo za najboljše, saj si le tako prost za izlete po otoku. Čez dan smo jedli tzatziki,sadje - lubenice, melone in njihov jogurt z medom, pa še kakšna kava in to je bilo povsem dovolj. Zvečer pa imaš nešteto tavern in gostilnic z njihovo hrano - meni so bile posebej všeč musake in polnjene melancane, moški del plemena je večinoma ostajal pri žar variantah - kozlički, piščanci, ražnjiči... Cene hrane niso pretirane, ješ pa res tisto pravo grško hrano, ki ti je hoteli ne dajo. elba

iversonka  

sporočila: 163

15. jul 2008 22:11

mi2 mama nočitev z zajtrkom. v mislih sva imela najem skuterčka, ker noben od naju še ni star 21, da bi lahko rentala avto.. sicer se mi pa skuterček zdi tko bol na izi. veter v laseh, pa to:) mogoče kakšna priporočena kafana? al je tam use dober? hehe iversonka

elba  

16. jul 2008 8:36

Iversonka, če še nista stara 21 let bosta v Laganasu uživala, saj je tam veliko mladih, verjetno se ne bosta premaknila od tam, saj je stalno žur. S skuterjem pa imata 3 km do Zakyntosa - na koncu obalne ceste - tam so parkirane tudi male kočije za turiste - je trg, ki se v notranjosti nadaljuje v glavno ulico s trgovinami in lokali. Trgovine se zaprejo ob 10h, lokali obratujejo pozno v noč. Vendar je vsa nočna zabava prav v Laganasu. Za kakšno prav posebno taverno ne vem, ker smo bili vsak dan v drugi - vse so dobre. elba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti