Grčija

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

7. mar 2008 17:03

Pozdravljeni vsi! Vidim,da ste že kar globoko v dopustih,pa bi tudi jaz nekaj vprašala. Namen imam prečesat Makedonijo,šla bi na treking z agencijo,pa me trenutne razmere v Srbiji,kar malo nazaj držijo,drugače bi se že prijavila.Traja 11 dni in si ogledaš Makedonijo podolgem in počez,pa še hribe obereš zraven.Ali je mogoče že kdo od vas bil na takem dopustu,ali pa imate mogoče kakšnega znanca,ki kaj ve? V drugem planu imam Grčijo,Zakintos z ladjo,ampak za enkrat še zmaguje Makedonija.Bomo videli kaj se bo skuhalo na Kosovu,aja gremo pa z avtobusom čez Srbijo. Možu je pa tako vseeno,ker bi bil najrajši doma lep dan še naprej jesen

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. mar 2008 17:25

Vroč, bo, vroč, tale treking poleti po Makedoniji..............

rimljanka - zasebno mnenje

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

7. mar 2008 17:54

Jesen jaz bi šla na tvojem mestu v lastni režiji. Bolje je da greš s svojim avtom, midva sva prišla v enem dnevu do Skopja, ker čez Hrvaško in pol Srbije greš na hitro po avtocesti. Pazi samo na srbskih cestninah, ker znajo kar približno zaračunat, ko vidijo slovenske tablice (primer: midva nisva dobila ob vstopu na AC nobenega listka, česarkoli, ker ni bilo nobene hišice, nobenga človeka, ki bi jih dajal...potem ko sva šla dol z avtoceste prideva do cestnine in reče fant da sva prišla na AC takoj čez mejo s Hrvaško. In je rekel cestninar da kje imava pa listek? Ker ga nisva dobila, je rekel carinik da znaša cestnina za celotne AC v Srbiji 50evrov in da morava plačat toliko ker nimava listka....super...in to že prvi dan) V glavnem, treba je pazit, ker radi nategnejo turiste, saj je to najlažji način prit do denarja . Ceste so drugače čisto OK, cene sob in apartmajev pa nizke (no razen na ohridu je v sezoni vse malo dražje, pa še to ne: midva sva bila dol oktobra in sva dala za sobo s kopalnico 5 evrov za oba na dan!!!), ampak tam je pa veliko kampov. Na Ohridu imaš super treking na Galičico, kjer je čudovit pogled na jezero. Lepo je tud v okolici Kruševa in Prilepa, kjer je na vzpetini nad mestom srednjeveški grad oz trdnjava Markovi kuli. Pot tja gor je bila meni full lepa. Splača se it tud na vzhod Makedonije v Kratovo, mesto nastalo v ugaslem vulkanskem kraterju. Meni je bil ta del Makedonije zelo všeč, sploh zaradi velikih žitnih polj. Lepo je tudi v Bitoli in pa seveda v Skopju, kjer lahko greš na Vodno, hrib nad mestom (kot nekakšno Pohorje nad Mariborom). Na hribu je velik osvetljen križ. Ko sva šla gor, sva srečala presenetljivo veliko ljudi, sem mislila da so makedonci bolj balkanske (beri lene) sorte in ne hodijo radi v hrib tako kot mi slovenci. Aja pa če misliš it poleti, bo tako kot je rekla Rimljanka zelooooo huda...ker je vroče!! Kot sem že rekla: bila sem oktobra, pa sem skakala okrog v poletnih cunjah in se kopala v ohridskem jezeru. No da ne bom dolgovezila, Makedonija je super, mesta so lepa, pokrajina čudovita, hrana zeloooo okusna, ljudje neznansko prijazni in cene ugodne. In še tako lep jezik imajo...in za mene je super tudi makedonskata muzika! lp saš saš

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

7. mar 2008 21:00

Jaz sem bila lani v Makedoniji ravno v vročinskem valu. Temperature so se dvigale do 44 stopinj, po državi so divjali požari. Zato smo opustili idejo o križarjenju po Makedoniji in smo se kar najhitreje dvignili do Ohrida in Prespana, kjer je bila klima super. Moram priznati, da je bilo čudovito; mene je Makedonija popolnoma očarala in se bom zagotovo kmalu vrnila. Utrip, hrana, ljudje, narava, dediščina, glasba (Vlatko Stefanovski:) … fantastično. Edino kar nekaterim povzroča težave in kvari dopust je poleg vročine (ne)urejenost kampov. Za kakšne picajzle to res ni, ker so veceji in tuši porazni. Za kolegico, ki je na te stvari bolj občutljiva je bil vsak obisk wc-ja svojevrsten podvig. Srbiji se lahko izogneš tako, da se na pot podaš čez Hrvaško, Črno goro in Albanijo. Izjemno zanimiva pot, prečkanje Albanske meje je nekaj, na kar človek še dolgo obuja spomine:) magnolija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. mar 2008 21:14

In pogled na njihov vozni park, ja, Albanija je vsekakor memorabilna izkušnja. So mislili, da sem z drugega planeta, ko sem naročila kavo z mlekom. Katerega so mi potem prinesli za eno žlico.

Loni Makaroni

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

9. mar 2008 13:06

Tudi pri nas se odpravljamo v Grčijo. Izbiramo med otoki (izbira je res velika) in povsod je najbrž kar lepo. Zanima pa me, glede na omembe nekaterih v tem forumu, ali kdo ve, na katerih otokih je veliko komarjev (na Kreti sem, recimo, že bila in ni bilo teh problemov)? Zaradi alergije se jim moramo ogibati v velikem krogu Hvala! lunacka

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

9. mar 2008 14:03

Eh... na komarje sem naletela prav povsod, največ pa na Kreti. V glavnem se jim je dalo kar ognit, sploh če si pazil zvečer s prižiganjem luči, pa kaj za vtičnico je dobro imeti s seboj. Kot rečeno edino na Kreti smo bili v Malii zraven enega malega močvirja in tam jih je bilo za jest. So se naselili na kopalnični strop (vlaga in tema), tako da sva vstopala v kopalnico pri ugasnjeni luči, in so potem tam tudi ostali. No vsaj večina njih. Pa takrat še ni bilo raznih after bite mazil, ki se dobijo sedaj... Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

9. mar 2008 19:17

Ja magnolija prečkanje Albanske meje je prav res nekaj za v spominsko knjigo.Mislim,da cel avtobus ni dihal tako smo buljili skozi šipe in s strahom gledali vse tiste bunkerje po hribu.Sama Albanija je tudi čisto posebna,vsi tisti mercedesi -jih nisem videla v svojem življenju toliko,pa njihov promet,v krožišču vse kar leze in gre-kolesa,mopedi avtomobili,vprega,pešci za desert pa še kakšen pes. Loni kavo sem dobila pa dobro na trdnjavi Rozafa v Skadru,samo tako majhna šalčka,da je bilo sam za okus. Spagon veš z avtom,pa se kar ne morem odločit,ker je z avtobusom prav fino in veliko več vidiš okoli-vsaj zame.Sva bila v Bosni z avtom,pa sva bila crknjena še cel teden,ker potem hočeš še toliko več pogledat. lep nedeljski večer vsem. jesen

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

9. mar 2008 20:04

Ja Jesen saj te razumem, pa tudi skrb je, kje ti ga bojo ukradli al pa vlomili vanj.... No čeprav midva nisva imela teh problemov, predvsem zato ker sva potovala s točno tako merklo (staro tolko kot jaz - 27 let), kot jih je tam dol na tisoče! saš

melika  

član od: 16.9.2002

sporočila: 36

12. mar 2008 10:31

Lunacka , mi smo bili 3 leta nazaj na Krfu in je bila katastrofa. Komarjev ja kar mrgolelo, v trgovinah pa niso imeli več polnil električne odganjalce. Ampak smo vseeno preživeli teden prijetnega dopusta . Upam da bomo imeli letos več sreče vsekakor pa se bomo oborožili z mazili in razpršili že pred odhodom v Grčijo. Meli

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti