Labradorec

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

19. feb 2008 10:31

Tud jaz mam labradorko, je brez rodovnika. Če nima rodovnika je potem to za nekatere mešanec, kakorkoli, zgleda labradorka.

Dvakrat je imela mladičke, enkrat sedem, drugič osem, a je bil en preslaboten, tako, da mu niso mogli pomagati. Letos bo stara 7 let, mladičkov verjetno ne bo več imela, že tri leta jo ne gonim več oz. prepustim.

Je zelo prijazna, poje pa vse živo, tako, da je treba biti pri prehrani zelo previden, občasno jo tudi kam švigne, nazaj pa pride z nosečniškim trebuhom, pa ne da je breja, VSE požre.... Velkio se jih da naučit, v glavnem je zelo vesel, dobro voljen pes.

Večjih težav z njo nisem imela, le nek dermatitis ima na zapestju, to je veliko od hrane- ne priporočam svinjsega mesa, piščančjih kosti, nasploh kosti, krompirja in mleka. Zakaj kosti? Naša je tako požrešna, da pogloda vsako kost, tako si je zlomila oba podočnika in jih je bilo treba ruvat, ja to je tisti največji zob, predzadnj, pod očesom in je za ruvanje potrebna prava mala operacija. Mleko pa požene, če se naje kosti je mleko sicer dobro, da se laže podela.

Bi prilimala še eno fotko, ko je s ta malimi kužki pa ne znam, samo povezavo znam.

katti

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. feb 2008 11:09

Loni oprosti, če si me tako razumela. Nisem mislila, da se moraš kakorkoli braniti, ker imaš rodovniškega psa - hvalabogu da ga imaš. Zmotil pa me je na tistem forumu odnos "bah mešanc" in "debili ki kupujejo mešance", kot da se moramo mi, ki imamo doma mešance tega sramovati, da smo zaradi tega neumni, naši psi pa ....... ah, raje neham. Meni je pomembno le to, da je kuža simpatičen, prisrčen in prijazen, pa če ima kup papirjev ali pa nobenega. Daleč od tega, da bi me ljudje z rodovniškimi psi motili - dokler jaz ne motim njih. Pasje razstave me v večini tudi ne motijo tako zelo, motijo pa me ljudje, ki pse oblačijo v oblačilca z krznenini ovratniki v živalskih vzorcih, obuvajo v škorenjce, v nedogled češejo, tupirajo in zlivajo po njih nenormalne količine laka za lase... Issi Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 19. feb 2008 11:11:42

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

19. feb 2008 11:28

Tole je pa Smrkolinin Doni:

Loni Makaroni

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

19. feb 2008 11:40

Issi pa si ugotovila katere pse tam imenujejo mešanci?In zakaj so tako proti vzreji le teh čistokrvnih brez rodovnika?zato ker se dogaja to: http://www.zavetisce-horjul.net/preobrazbe.php?sub http://www.zavetisce-horjul.net/preobrazbe.php?sub http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,8787.0. http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15032.0 http://www.moj-album.com/slike/1601452/K8St8 http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14881.0 Zato,ker obstajajo kreteni,ki štepajo te mešančke (ki so prav cotkani in sami nič krivi),oddajo prvemu ki pride mimo (ali pa tudi ne-vržejo v prvo reko,prvi kontejner) in ker novim bodočim lastnikom niti na kraj pameti ne pride kakšna sterlizacija,kastracija in ker so mladički takooooooo luštkani,da jih je treba štepati še naprej,polniti zavetišča znova in znova,pobirati na pol mrtve pse za cesto. In če vidite v rodovniku SAMO razstave in vzrejo šeenkrat premislite ali bi rajši vzeli hrčka. In ja tudi pri nas imamo nerodovniškega psa (ki je precej dober približek čistokrvnemu) ampak je bil prvi zadnji... Ja issi sama ne hodim na razstave ravno zaradi vzroka,ki si ga napisala (čeprav imam občutek,da so zgoraj navedeno dogaja predvsem pri malih pasmah in pudljih),kar s epa česanja tiče pa...je problem pri dolgodlakih pasma,ki se jim zelo vozlja dlaka (ampak res občudujem tiste,ki vsak dan 2x počešejo psa,jaz mojega 1x na 2 tedna pa je čist ok) Rodovniška,nerodovniška vzreja,mešanci in plemenjaki je bila že od nekdaj tabu tema in vedno bo-dokler bomo na svetu ljudje. Roncolino

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

19. feb 2008 11:44

Mi smo tudi nekaj časa kolebali med razičnimi pasmami , pa gledali , pa brali....dokler se niso odpravili do zavetišča v Vitovljah.

Tam pa se nam je v srce zasidrala ena luštna majhna kepica - Pia.

http://www.moj-album.com/uredi/terlikar/1051

Bernarda

Roncolino  

19. feb 2008 11:51

Ko pa že ravno lepimo slike,še moja nerodovniška kepa dlake in sline katti pošlji mejl na zs pa ti povem kako prilepiti sliko Ps.Zakaj je slika potlačena? Roncolino Sporočilo je spremenil(a) Roncolino dne 19. feb 2008 11:52:46

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. feb 2008 11:53

Glej, napisala sem glede na to, kar sem prebrala na tistem forumu. Nekdo, ki ima doma psičko, išče psička za očeta. In vsi "pametnjakoviči" na tistenm forumu se zgražajo, kakšen debil da je. Zakaj? Se ti zdi, da bi iskali psa za paritev, zato da bi potem mladiče zavrgli? Meni se ne. Psi ki končajo v rekah, so nenačrtovani. In upam si trditi, da se je to dogajalo ali se dogaja na vasi, kjer pač prvi pes ki pride mimo, skoči na psico. In nihče je ne pazi, zapira ko se goni,... Ko ugotovijo kaj se je zgodilo, je prepozno in sad tega "greha" običajno konča v reki ali pa zavržen. Vidiš razliko? Kdor ima psa -kakršnegakoli, rodovniškega ali pa mešanca- in ga načrtno pari (se pravi ne ponesreči, kot v zgornjem primeru), ta mladičev ne odnese v zavetišče. Kar se tiče česanja: naš Levi je dolgodlak in razčešemo ga dvakrat na teden, ga pa ne tupiramo in lakiramo. In da ti odgovorim, predno se umaknem, ker nima smisla: "In če vidite v rodovniku SAMO razstave in vzrejo šeenkrat premislite ali bi rajši vzeli hrčka." Ponavljam: meni je važno (in verjamem da še marsikomu) da je kuža simpatičen, prisrčen in prijazen - briga me ali ima kup papirjev o svojem poreklu ali nobenega. Issi Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 19. feb 2008 11:55:20

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

19. feb 2008 12:44

Ma, ja de. Jaz imam ta drugega rodovniškega korenjaka - z obema je bil križ s kostmi. Imela pa sem že tudi en kup mešancev - še z nobenim nič problemov kar se tiče zdravja. Glede labradorcev - če misliš zanj res odšteti veliko denarja ti ga priporočam, ker potem bo preverjen rodovnik in po vsej verjetnosti res ne bo večjih težav s sklepi, sicer pa ti raje priporočam kakšnega zavetiškega - pa malo počakaj, da se bo našel kakšen tak, ki je kar najbolj podoben labradorju in bo tud - če ne še bolj - v redu. Poznam dva primera od kolegov - oba labradorca sta rodovniška - oba probleme s kostmi - en noga, drugi spodnja čeljust. Pa oba poooooožrešnaaa. Saj ne da si jim fauš, ampak debel labrador ima slej ko prej probleme s kostmi, pa še izgleda, kot en pujs - sploh če je svetle barve : ). Pa seveda je tudi nevarno, ker najprej stvar požre in potem ugotavlja, če je za pojest ; ) vanjatajnsek

Roncolino  

19. feb 2008 13:02

Issi je napisal/a:
Glej, napisala sem glede na to, kar sem prebrala na tistem forumu. Nekdo, ki ima doma psičko, išče psička za očeta. In vsi "pametnjakoviči" na tistenm forumu se zgražajo, kakšen debil da je. Zakaj? Se ti zdi, da bi iskali psa za paritev, zato da bi potem mladiče zavrgli? Meni se ne. Psi ki končajo v rekah, so nenačrtovani. In upam si trditi, da se je to dogajalo ali se dogaja na vasi, kjer pač prvi pes ki pride mimo, skoči na psico. In nihče je ne pazi, zapira ko se goni,... Ko ugotovijo kaj se je zgodilo, je prepozno in sad tega "greha" običajno konča v reki ali pa zavržen. Vidiš razliko? Kdor ima psa -kakršnegakoli, rodovniškega ali pa mešanca- in ga načrtno pari (se pravi ne ponesreči, kot v zgornjem primeru), ta mladičev ne odnese v zavetišče. Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 19. feb 2008 11:55:20
Ja vredu je razlika ampak zakaj bi pri vseh ubogih psih,ki čakajo v zavetišču ti iskal pa samca za tvojo psičko?Nelogično... Sem se pa prav smejala ob razlagak,da je lastnica škota na dvorišču zagledala lastnika z bullom,ki je veselo razlagal,da sta tako zaljubljena in da si želita mladičkov... Sploh pa občudujem tiste,ki želijo pariti izklučno samo zaradi dobička (ja z vzrejo res obogatiš,s štepanjem pa še bol) Vanjatanjsek se strinjam,da rodovnik ti ne bo potrdilo,da imaš zdravega psa.Smo tudi mi uspavali rodovniško šarplaninko pri 9 letih,ker je bila hudo bolana -pa je imela precej dober rodovnik. Roncolino

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

19. feb 2008 14:29

No, če povzamem tole debato...

Rodovniškega si kupite, če imate kake hude tekmovalne ambicije (in če imate denar za tapravega rodovniškega).

Drugače pa osrečite sebe in olajšajte življenje kateremu od slovenskih zavetišč, ki pokajo po šivih, in si tam izberite kakega pesjana. Zagotovo boste našli takega, ki vas bo kupil že s prvim pogledom.

Psi so zakon!

tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti