18. feb 2008 19:54
mesni je napisal/a: |
sem zelo vesela da ste se tako odzvali na mojo temo.čim več inf.boljše je.ali dobiš pri nakupu psa oz.če dobiš iz zavetišča ,..kakršnokoli potrdilo da je vse ok z mladičkom.ali lahko to zahtevaš?čist ste me prestrašilimesni |
V Horjulu in Gmajnicah ti dajo v podpis posvojitveno pogodbo. Čisto zaresna pogodba. Včasih niso bili tako hudi, ampak zaradi slabega/neresnega odnosa nekaterih posvojiteljev so tudi v zavetiščih ratali bolj formalni.
V moji posvojitveni pogodbi je napisano (poleg različnih pogojev in obveznosti - mojih) tudi mnogo o psini. Na primer kako se obnaša z ljudmi, otroki, živalimi, drugimi psi, če ima kake zdravstvene težave. Šefica Horjula Polona mi je povedala kolikor je vedela in je lahko o njej, vključno s prvimi nasveti za "preživetje" novopečenega lastnika psa. Kadarkoli se mi zdi, da rabim nasvet, je vedno na voljo.
Vsaj v tem zavetišču ti nič ne zavijajo v celofan in se ne trudijo oddati psa za vsako ceno in komur koli. So zelo direktni, te tudi mal okregajo, če se jim zdi, da nisi resen ali da si narobe predstavljaš, kaj je pes ali zavetišče.
Geslo zavetišča Horjul je Od nas gredo le na enako dobro ali bolje, kot je rekla že ena pred mano. Zato če iščete psa za na verigo.... svetujem da raje ne kličete.
tjas