17. feb 2008 21:18
kako je paglede nege?je zahteven?sosed ima haskija pa pravi da se čisti sam.sicer meni haski ni všeč je ful trmast mesni
17. feb 2008 21:18
kako je paglede nege?je zahteven?sosed ima haskija pa pravi da se čisti sam.sicer meni haski ni všeč je ful trmast mesni
17. feb 2008 22:01
Nezahteven glede nege, običajne stvari pač, se pa izredno rad pusti masirati in krtačiti, tako tudi najlažje najdemo klope, Žeus že ve, kaj ga čaka, ko pridemo domov iz kake hoste.
Licence za vodnika reševalnega psa ne moreš dobiti sam, naš je bil izšolan tu:http://dvrps.tripod.com/
Loni Makaroni
18. feb 2008 8:17
mesni,
če sem še v času bi ti preglagala, da se pred končno odločitvijo odpeljete še v zavetišče Horjul. Prej pokličite in se napovejte. http://www.zavetisce-horjul.net/index.php
Zakaj ravno Horjul? Ker je to več kot zavetišče, ker tam pse socializirajo, ker se upraviteljica pomeni z vami, vas posluša, kaj iščete in vam izmed "gostov" zavetišča svetuje tistega, ki karakterno in telesno najbolj ustreza vašim potrebam.
Horjulski psi so res reklama za zavetišča. Eno imam doma, zato tako govorim. Vsaj razmislite doma še o tej možnosti. Mislim, da vam ne bo žal.
Tudi sama sem razmišljala o teh in onih pasmah, ampak to, da sem šla v Horjul, je bila odločitev stoletja. Mogoče se ti bo zdelo daleč od NM, ampak vzemite to kot izlet. Četudi se na koncu ne odločite za nobenega od njihovih varovancev, boste veliko odnesli že samo od obiska. Upraviteljica Polona je super človek. Ti da drugačen pogled na pse.
Res svetujem. Nič ne stane, lahko pa zelo pomaga, tudi če na koncu sploh ne vzameš psa pri njih.
Lep dan
tjas
18. feb 2008 8:57
Aja, pa ker si omenjala, da bi imela psa brez rodovnika.... tule si prosim preberi drugi post v temi Opozorilo vsem kupcem psov! na forumu mojpes.net: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,16293.0
Tudi sama poznam ogromno ljudi, ki so kupili pse brez rodovnika. In številni med njimi so to pošteno obžalovali. Od lažnih rodovniških psov do bolnih, hudo bolnih psov, vrtoglavih računov za veterinarja dalje...
tjas
18. feb 2008 10:05
Tjas,res je Polona super človek ampak se mi zdi,da pike faše ko kličeš in rečeš,da bi psa kupil za hčerko,pa da si imel namen kupiti nerodovniškega...gleda iskanja bodočih lastnikov je zelo zelo pikolovska,zato pa grejo njene mrcine res samo na enako ali boljše Mesni kratkodlaki psi niso tako zahtevni,največji problem je pomoje ta,da se dlaka dobesedno zapiči v obleke ipd. in jih stežka dobiš ven.Za dolgodlakimi pa samo posesaš pa je... Roncolino
18. feb 2008 10:39
Naš labi bo kmalu dve leti, zelo je bister, svojeglav, crkljav, o požrešnosti pa sploh ne bi govorila, saj je vse, razen zelo pekočih feferonov in polente, celo papir, ki ga uporabljamo pri odcejevanju ocvrte hrane. če želiš labija, ne zgrešiš, vendar ti priporočam izbiro dobrega legla (poglej na Slovenski klub retrieverjev), torej rodovniškega psa, pa še to ni garancija. Labiji so nagnjeni k displaziji kolkov in kolen (tudi naš je kljub sijajnemu rodovniku zdravljen zaradi displazije). Priporočam ti kvaliltetno hrano v briketih (Nutro, Hills, Bosch,itd), ne kupuj Pedigree in podobnih. Glede izbire spola: samičke ubogljivejše, bolj vodljive. Labi zahteva dolge sprehode in veliko pozornosti.Vse to ti vrne. peperoncino
18. feb 2008 15:45
tjaš, hvala za nasvete ,vsak je dobrodošel.sprejela pozitivno saj to je vse čist res .potem so pa ubogi psi mesni
18. feb 2008 16:03
tjas, katerega horjulčka pa imaš? Kar redno spremljam te posvojitve na forumu in me res zanima, katerega si Poloni odpeljala ti ;) s0ncek*
18. feb 2008 16:10
mesni, glede pasme si se dobro odločila, glede spola bi ti priporočala samičko. Naša Lora je novembra, tik pred 13 roj. dnem šla v pasja nebesa. Verige ni poznala, prav tako ne ograje (le krajši čas v mladosti, na drugem naslovu), vedno se je držala doma (poleti sence). Bila je krasen čuvaj in spremljevalka za našega sina, ki se je rodil, ko je bila stara dve leti. Tujce je prav težko spustila do njega. Res pa je ,da je bila precej požrešna, kar se je še bolj poznalo po sterilizaciji. Sicer je bila rodovniška, nebi pa me motilo, če bi bila slučajno sad prepovedane ljubezni mad podobnima pasmama. lp, Robida
18. feb 2008 16:44
Labradorčki so res super kužki. Karakterno jim ni para. Zlati, zvesti požeruščki :). Naš ni smel videti, če je kdo kaj mlel v ustih, ker so se mu tako sline cedile, da je za sabo puščal prave luže. Aja, pa noro radi imajo vodo. Če smo šli npr. v Bohinj, ni bilo šans, da bi počakal zunaj. Za vsako ceno je hotel v vodo tudi, ko se je revež že ves tresel od mraza. Če je šel kdo od nas plavat, ga je na vsak način hotel rešit. Je precej hiter plavalec, tako da mu uideš le s kravlom:) V kakšno reko je bumbar ušel včasih tudi sredi zime. Jah, kar se pa bolezni tiče je pa tako kot pri večini plemenjakov. Tudi, če je rodovnik okej, se lahko marsikaj najde. No ja, saj tudi mešančki zbolijo, ampak se mi zdi, da je pri pasmah, sploh popularnih, za to več možnosti. petkicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda
Jernejev zelenjavni curry