Ema 2008

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2008 9:37

Anaeva, tisto tvoje "razmišljanje" ni duhovito. Se spogleduje s sovražnim govorom. Do sovražnega govora imam nulto toleranco. Got it? Roncolino, velja isto. Grem nazaj na prireditev. Skoraj bi temu kelihu uspelo iti mimo mene. Pa so bile povolilni komentarji na srbski tevejki tako grozno dolgočasni, na film se pa ni več dalo vključiti, da smo potem ob deveti uri zvečer videli en del zadeve. Nacionalki je treba čestitati. Narediti oddajo, ki je imela kar en vhod-jedro-zaključek-logiko....s kopico zanič vhodnih podatkov - bravo, ekipa. Dobro porabljenih 11 EUR mesečnega prispevka ta mesec. Ni enostavno, ma kaj, vražje težko je narediti šov, v katerem imaš - 80% pevcev z zanič vokali - 80% nastopajočih z obupnim odrskim gibanjem - 80% nastopajočih, ki so iz domače kopalnice prestopili v lokalno veselico, kjer so srečali lokalnega menedžerja, ki jih je peljal na lokakno televizijo, spotoma so se ustavili še v vaškem frizeraju in od tam po dveh tedenskih zmagah na lokalnem televotingu direkt na EMO..... Skratka, ljudem ni bilo lahko iz tega narediti oddaje. Je pa res, da včasih nacionalki uspe iz tega šodra vendarle izvleči nekaj vsaj originalnega - če nič drugega. Sestre so bile originalne, Alenka Gotar je bila zelo originalna, letos je za malo manjkalo, da bi zmagala Langa, ki je definitivno največje odkritje (eni smo resda bili že na koncertu in žuru in bomo še šli) za širšo publiko. Fantje imajo glasbo radi - in v osnovi se človek ukvarja z glasbo, če jo ima rad - to je vendar bistvo, mar ne. Ostalo pa: oblačilno in scensko so še najbolje delovali 4play - zanimivi back vokali - kje je bil pa glavni vokal? Aja, oni so bend, oni niso back vokali???? Beli škorenjci - to je two for the price of one - nastopaš na emi, pa še pustni kostum (oponašaš Jane Fondo iz Barbarelle) imaš...Šparovno, ni kaj. Vokal Eve Černe je bil ubit s preveč neustrezne koreografije - ekipa je bila oblečena v klone od Catwoman-ki-bi-bila-rada-SM-Domina, tisto, kar je imel pa oblečeno ubogi otrok - to je pa nekaj med potapljaško obleko in čipkastim topkom in reklamo za hlače za zbijanje celulita. Manca Špik - kako iz lepe, postavne in zabavne punce narediti blond-bimbo? Vprašajte "ekipo", ki "osmišljuje" njene nastope. Manca, a jim plačaš za TOLE? Becky Dremelj - je polno zaposlena z gradnjo hiše - dopodlne je še mešala malto, potem je tekla v solarij, vzela iz omare ene hlače, ki jih je verjetno nosila na maturalnem izletu, od tam pa v avto v Lj in potem je celo zmagala. Je pa Rebeka ena podjetna punca in ima ambicijo - meni je ta njena karakteristika zelo okej - zlasti, ker je tako ne-sloveniš, skratka, če se bo malo pripravila na BG, utegne dobro zvoziti. Spremljevalni program: Helena Blagne vsako leto bolje izgleda. Nacionalka vedno rešuje petnajst minut "kar nekaj" programa s tercetom Godec-Švajger-Derenda. Pa naj bo Ema, poletna noč, ali pa novoletni program. Razlika je samo v oblekah. Za novoletni program so punce bolj v rdečem, drugače v črnem, poleti pa bolj v svetlih oblačilih. Za kaj več pa zmanjka. Vse so imele enak mejkap (sivo srebrn ajšadov in rjavkast glos) kar je izgledalo kot punce pri petnajstih, ko imajo vse tri samo eno šminko. In pri honorarju, ki ga Godčeva dobi za vse nastope na nacionalki - pa naj za božjo voljo že obišče ortodonta. Pa Darja Švajger tudi. Tista trojka levo zgoraj..... Upam tudi, da se bodo fantje iz Eroike v tem letu naučili nekaj veščin odrskega nastopa - imajo držo pevca samospevov iz 19. stoletja - če je Eroika na tevejki, grem jaz vedno malo za štedilnik, da ne gledam tiste njihove ultraštoraste drže (ki ubija izvrstno interpretacijo) Sicer je pa Eurosong vedno izjemen TV šov, ki ga gleda mnogo več ljudi, kot v ZDA gleda SuperBowl. Bravo Evropa, vodimo proti Ameriki!... Na tem TV šovu itak človek pozabi, kateri komadi so bili - dasiravno je zelo fajn, če pesmi pojejo ljudje, ki znajo peti. Zlasti pozabi, kdo je zmagal. Ampak, če naša nacionalna tv sodeluje na tem šovu, potem se naj, za božjo voljo, pripravlja nanj tako, kot da se gre na olimpijske igre, v smislu, da se gre tja zmagati. Ne sodelovati - zmagati! Tam so pesmi more-or-less podobne, dve tretjini jih je poskočni, ena tretjina je balad. Res da diaspore telefonirajo in dajejo glasove - ampak zmagujejo pa tisti, ki so se tekmovanja udeležili za to, da bi zmagali. Kar dokazuje lanska zmagovalka. Na Mariji Šerifović se oko ravno zelo ne ustavlja, tudi pesem ni ravno taka, da bi kar po tleh padel - pa vendar je dobivala glasove od povsod - tud od tam, kjer glasovi srbskih izseljencev ravno niso prinašali premoči (v Češki, Poljski, Španiji, Gruziji, - tam ravno ni veliko Srbov) - in to zaradi tega, ker je prišla na tekmovanje zmagati in temu primerno je imela tudi piar mašino pripravljeno. Skratka, če bo po poplavi belih škorenjcev in ostalega kiča in slabih vokalov nekako na čistini ostala pripravljenost za to, da se zmaga - pa magari na Eurosongu - potem je bila nedeljska muka na mestu. Drugače pa kakega divjega smisla ravno ni. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 04. feb 2008 09:38:47

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

4. feb 2008 9:55

Vendelina jr. je napisal/a:
Nacionalka vedno rešuje petnajst minut "kar nekaj" programa s tercetom Godec-Švajger-Derenda. Pa naj bo Ema, poletna noč, ali pa novoletni program. Razlika je samo v oblekah. Za novoletni program so punce bolj v rdečem, drugače v črnem, poleti pa bolj v svetlih oblačilih. Za kaj več pa zmanjka. Vse so imele enak mejkap (sivo srebrn ajšadov in rjavkast glos) kar je izgledalo kot punce pri petnajstih, ko imajo vse tri samo eno šminko. In pri honorarju, ki ga Godčeva dobi za vse nastope na nacionalki - pa naj za božjo voljo že obišče ortodonta. Pa Darja Švajger tudi. Tista trojka levo zgoraj..... Upam tudi, da se bodo fantje iz Eroike v tem letu naučili nekaj veščin odrskega nastopa - imajo držo pevca samospevov iz 19. stoletja - če je Eroika na tevejki, grem jaz vedno malo za štedilnik, da ne gledam tiste njihove ultraštoraste drže (ki ubija izvrstno interpretacijo) Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 04. feb 2008 09:38:47
Ampak je pa treba priznat da je bil to najboljši del 2-urnega mučenja. In tud če imajo grde zobe (?!), kakšno zvezo ima to s kakovostno glasbo? Tudi ti nisi ravno tolerantna al ne? Men se zdi da pojejo super, imajo posluh in vredu komade, kar ne bi mogla trdit niti za enega od včerajšnjih tekmovalcev. Vsakemu je nekaj manjkalo, al posluh, al pa dober komad, enim pa oboje. Kakorkoli že, zbrali smo Rebeko in treba jo je podpirat, pa čeprav nam ni vsem všeč njen komad. Ampak če že doma nima nobene podpore, potem je težko it nekam z zmagovalno miselnostjo. Ampak hvalabogu je Rebeka samozavestna punca. Upam da ji bo šlo. Aja pa vsaj tu na kulinariki ne smetit s "cigani" in podobnimi ksenofobičnimi izpadi.....smo meli zadnjič eno temo o fobijah, pa jih tam ni nihče posebej izpostavljal. Langa so čist ok fantje. lep dan saš Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 04. feb 2008 10:04:20

STANEJ  

član od: 4.9.2006

sporočila: 186

4. feb 2008 10:01

Roncolino , moj sin v petem razredu pri predmetu družba , se uči o predsodkih do drugih ljudi in o strpnosti, mislim, da bi ta snov bila tudi za tebe, da se iz tega kaj naučiš. lp STANEJ

Majuscka  

član od: 23.12.2005

sporočila: 162

4. feb 2008 10:05

Globoko razočarana nad Emo!!!! Kje vam je okus Slovenija???? ne morete dati pesmi z neko glupo vsebino, o nekem fantu pa kaj jaz še vem... na Eurosong..hello...takih besedil mam jaz z najstniških let na pune doma...samo zapet jih še moram...pa kaka nestrpnost to tli z vas? Pa kaj če so cigani? So pa peli z dušo in gorečim srcem...in bi v Beogradu sigurno bolj zažgali...ali pa tudi ne..mogoče se pa motim...ali se naj že vnaprej tudi opravičim, če sem koga užalila....Eh, saj se nima smisla razburjat, tako ali tako popluvate če vam kaj ne paše...samo nestrpnosti pa ne odpustim.. Majuscka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

4. feb 2008 10:10

Jaz sem navijala za Lango. So mi všeč, ker pojejo "z dušo".

Kar pa se tiče ciganov in "civilov", bi rekla le to: barab, lenuhov in podobne nesnage je med enimi in drugimi in mi ni všeč posploševanje.

Sicer živim v okolju, kjer je res še večina ciganov "ciganov", se pa med njimi najdejo tudi izjeme.

Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. feb 2008 10:12:30

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

4. feb 2008 10:11

Nisem gledala oddaje le kasneje sem poslušala zmagovalno pesem - meni se ne zdi nič posebnega, no vsaj razočarana ne bom, če ne bomo nikamor prišli. Takrat, ko smo imeli dober komad, me je pa jezilo, ker sem za glasovanjem videla evrovizijsko kuhinjo.

Kar se mene tiče, če je pesem dobra, bi lahko zmagali tudi cigani (ne bom napisala Romi, ker zame beseda cigan ne pomeni slabšalnice ampak pripadnika nekega naroda). Spoštujem vse tiste, ki se trudijo preživeti z delom svojih rok, najsi bo to petje  ali zbiranje starega železa, nestrpnost me pa zgrabi vedno, ko kdorkoli, ni važno iz katerega naroda, poskuša neupravičeno zbujati sočutje, si lastiti posebne pravice  in živeti na tuj račun.

Cila

tanya017  

član od: 16.2.2007

sporočila: 216

4. feb 2008 10:17

Katjushka,se strinjam s tabo.Slovenski narod je rojen za kritiziranje in pljuvanje po drugih.Namesto,da bi Rebeko podprli,jo popljuvamo po dolgem in počez.Meni so bile pesmi všeč,saj se je vsak trudil po svoje in v svojem stilu.Normalno,da imamo okuse različne,enim je všeč ena,drugim druga.Ni pa treba kar takoj čez vse udrihati.Po spletu krožijo raznorazni negativni komentarji na Emo in našo predstavnico Eurosonga.Če to preberejo ljudje iz drugih držav,si lahko mislijo samo eno:če Slovenci niso zadovoljni s svojo pesmijo,kaj jim hočemo še mi točke dajat.No,to je moje mnenje. tanya017

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

4. feb 2008 10:26

Ni se vsul plaz kritik še na moj račun.........................sem prav pozitivno presenečena. Še je upanje za nas! tanya017, temu bi pa tudi jaz pritrdila.............občutek imam, da si vsako leto kar sami jamo skopljemo.......... Vendelina, pa tudi tvoj komentar je kar na mestu............pa še smešen po vrhu. Kaj če bi kar ti naslednje leto prevzela (vsaj) sestavo scenarija. Pa mogoče bi tudi ežoj pomagal katjushka

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

4. feb 2008 10:27

Moje mnenje pa je, da smo verjetno vsi, ki smo se oglasili, Slovenci. Tudi tisti, ki slabo pišejo o Slovencih in celo o Slovenceljnih. Ali pač ne?

Mic

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

4. feb 2008 10:28

meni pa je bila pesem od Rebeke še kar všeč, pa tudi cigani niso bili slabi. Kdaj bomo uspeli na evroviziji pa mislim da nikoli z nobeno pesmijo. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti