neznan uporabnik
4. feb 2008 13:59
meni je pa od rebeke komad zelo fajni, pa od nastopajočih mi je bil najbolj všeč... lp lovebeybaneznan uporabnik
4. feb 2008 13:59
meni je pa od rebeke komad zelo fajni, pa od nastopajočih mi je bil najbolj všeč... lp lovebeyba
4. feb 2008 14:02
time out, Težko paru, kjer gre njemu ljubezen skozi želodec, njej pa kuhanje na jetra. Petra 1
4. feb 2008 14:04
Hja, bi člouk reku, da se tukaj čedalje bolj razvnemajo svobode divjih src, ampak na žalost ne v stilu pesmi.
LP
cervus
4. feb 2008 14:10
Fresh, morda včasih naravnost in včasih malo slikovito. Morda včasih koga malo "zmrazi", ker tell it like it is - to je za marsikoga malo neobičajno. Pa tudi povem, da se mi zdi nesramno kake punce pošiljati v po stare izvode receptov (in da se pri tem niti ne uporablja beseda "prosim"), namesto da bi šla mlada dama sama v knjižnico. In šlepanje tudi imenujem šlepanje. Pa med argumentum ad rem in argumentum ad hominem tudi ločim. Vendar, jaz nikogar ne sovražim in nikogar ne omalovažujem. Ni mi treba s sovražnim govorom skakati po nekom, samo zato, da bi se potem bolje počutila. Tudi mi ni treba šteti ljudi, ki se strinjajo z mano (in si misliti, jasno, da imam prav, saj se je toliko strinjalo z mano - ne, hvala, če nisem prepričana vase, me tudi ne vem kakšna podpora v to ne bo prepričala). Tudi ljudi, ki se z mano ne strinjajo, nimam ne za svoje sovražnike ne za nič ne vem kaj nasprotnega. Tudi mi ni treba početi tako, da bi se identificirala z etnično skupino, ki ji pripadam (in ki je nisem mogla sama izbrati - kot je ni mogel nihče) in mislila, da sem zaradi tega kaj boljša kot je kdorkoli od pripadnokov sosednje etnične skupine. Sem pa in bom - dokler bo pač treba - nastopala proti sovražnemu govoru. Na forumu, v službi, v širši familiji (ja, imam tudi take v plemenu, nobody"s perfect). In imela nulto toleranco do tovrstnih izpadov. In med artikuliranim mnenjem in sovražnim govorom je ogromna in debela ločnica. Tole sem napisala z namenom, da bi evocirala intimno razmišljanje ljudi o tem, da se vprašajo, če ločijo med mnenjem, izmenjavo mnenj in sovražnim govorom. Glede osnovne teme: Bom navijala za Rebeko, dasiravno mi pesem ravno ne potegne. Vendelina jr.
4. feb 2008 14:11
Trenutno je moje življenje na točki, ko zelo veliko razmišljam o tem, da bi zapustila svojega partnerja. Morda mi je prav zato besedilo Rebekine pesmi všeč, ker se nekako najdem v njem in si ga bom gotovo prepevala. Ja, morda je za nekatere plehko in brez vsebine itn, ampak meni je všeč. Všeč mi je bila tudi Ylenia, a je imela za moje trenutno stanje duha napačen le refren (našel si me ...). Sicer ne maram pocukarane in kr-neki-glasbe, ampak mi je letošnja zmagovalka res všeč.
4. feb 2008 14:16
Rebeka mi ni bila všeč in mislim, da letos nimamo možnosti za finale. Romi gor ali dol, njihova pesem mi je bila veliko bolj všečna in melodična in tudi bolj primerna za Evrovizijo. Sem bila pa zelo zadovoljna, da je Manca Špik pristala (skoraj) na dnu, ker so njeni pesmi napovedovali zmago, kar bi bila katastrofa (po moje). Lp, pikica82
4. feb 2008 14:16
Tole kopiram z rtvslo.si: Številke so sledeče: finale: Vrag naj vzame (Rebeka Dremelj) - 56.823 glasov, Za svobodo divjega srca (Langa in Civili) - 56.428 glasov. Tesneje skorajda ne gre. In rezultati prvega kroga glasovanja? Nekdanja misica Rebeka je prejela 12.665 glasov, romska skupina Langa pa kar 21.193. Za svobodo divjega srca je bila sicer prepričljiva zmagovalka 1. predizbora (7.176 glasov, drugouvrščena Butn..., butn!!! v izvedbi Johnnyja Brava pa 4.683), medtem ko je Rebekina Vrag naj vzame v 2. predizboru zasedla šele 3. mesto (3.541 glasov, za DJ skupine 4play (6.367) in Dovolj Eve Černe (4.919)). Če sklenem, folk je torej glasoval proti Langi in ne toliko za Rebeko ... šnorca
4. feb 2008 14:17
Eh kaj pa vem - meni so bili Langa tudi tako prisrčno všeč. Ta starejša hčera se je zvijala od smeha ob njihovem tapkanju po prsih in dvignjeni roki. Je rekla, da jo spominja na na pozdrav iz Star Wars - "naj bo sila s teboj" ali nekaj takega. Une backvokalistke zagotovo niso hujšale od začetka decembra (tako kot naša diva Helena, ki je po moje v tistem gvantu komaj dihala), čeprav bi jim za črne štumfe in belo kiklo dala rdeč karton. Pesem je bila taka srčna, polna enega hrepenenja. Po moje bi bila bolj uspešna od Rebeke. Pa kaj čmo. Glas ljudstva je sklenil, da nas bo zastopala še ena potrebna ortodonta. Jih je res bilo sinoči za en šolski razred, ki so špricali zobni aparat v otroštvu. Samo preveč resno se smemo vsega jemat, pa bo... Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
4. feb 2008 15:11
Jaz in vsi moji doma smo navijali za Lango, so imeli en tak "melos", ki se mi zdi, da bi na evroviziji "vžgal". Ker pa je bila izbrana Rebeka, ji želim, da bi se na evroviziji dobro odrezala. Finalna prireditev pa je bila dobra in s pravo mero humorja. Adrijanam
4. feb 2008 15:32
Glede sovražnega govora se strinjam z Vendelino in se mi zdi grozno, ko berem nekatere komentarje na tem forumu. Še hujše lahko preberemo na rtvslo.si. Očitno bo še preteklo nekaj vode, preden bodo vsi "zavedni Slovenci" ugotovili, da smo pod kožo vsi enaki in da vsi cigani ne kradejo žlebov. Tisti, ki pa jih, pa tudi niso sami krivi, da so se rodili v takšno okolje, ki jih je do tega pripeljalo. Kriminalce najdemo v vseh rasnih in etničnih skupinah, seveda pa takratko vedno potegnejo manjšine, ker bolj izstopajo. A poznate tisti komad "free your mind and the rest will follow, be colorblind, don"t be so shallow". Dajte se no malo skulirat in dajte ljudem priložnost. Kar se tiče Eme, se mi zdi, da je bila letos ena slabših. Izbor komadov je bil čuden, pa tudi glasovanje me je presenetilo. Očitno ni važno, kakšen je namen glasovanja; zmagala ne bo kvaliteta, ampak tisto, kar je popularno, ljudsko. Osebno me ne zanima, kakšno čeljust ali štunfe ima izvajalec. Pomembno je, da je komad dober in da je izvedba brezhibna. Rebeka mi ni všeč, njen komad tudi ne prav posebej, moram pa ji priznati, da je svoje delo opravila korektno in se celo potrudila, da ni bila tako spastična in vsiljiva kot ponavadi. Sama bi bila sicer bolj vesela, če bi izbrali nekoga, ki je dejansko res dober pevec (recimo Eva Černe), ampak glede na to, da štanc v Srbiji še ni out, bodo verjetno Rebeko dobro sprejeli. Ženska ima žilico za pritegovanje pozornosti in je očitno rojena pod srečno zvezdo. Zato bom tudi jaz navijala zanjo, čeprav menim, da je bil slabši zmagovalni komad za Eurosong samo tisti od Duo Platin. Moja najljubša sta bila Tih deževen dan in Prisluhni mi. Se mi pa strašno toži po tistih časih, ko so na Evroviziji še imeli orkester... Že od malega zelo rada spremljam ta festival in kljub očitni kuhinji pri točkovanju je bilo vedno fino poslušati izvajalce različnih evropskih držav in razlike med, recimo, irsko in turško glasbo. Zadnja leta pa je vse nekako preveč instant. RadaJemKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Dušeno sladko zelje