Zveza potrošnikov

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

18. dec 2007 21:46

hoj! menim, da vidi ta restavracija goste ( če so gostje pametni ljudje ) 3x : prvič, zadnjič in nikdar več! GOSPAKATJA

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

19. dec 2007 1:18

menci je napisal/a:
GOSPAKATJA je napisal/a: prav izpuščaj se mi nar´di, ko naletim na to, da zahtevajo davčno številko( recimo pri kaki nagradni igri) Davčne številke ne zahtevajo kar tako brezveze. Zahtevajo jo lahko šele pred izplačilom oziroma vročitvijo nagrade. lp menci
Davčna številka je potrebna zaradi plačila dohodnine. Torej je "kriva" država, da jo morajo darovalci nagrad zahtevati pred izročitvijo le-teh. seherezada

GOSPAKATJA  

19. dec 2007 8:32

hoj! popolnoma razumem, da moram dati davčno številko, če kaj zadanem( kot pri križankah), ampak da jo morajo dati vsi , ki pošljejo kupončke( pa je potem izžreban eden!), tega pa ne razumem! mogoče sem tumpasta... saj imajo gor tudi naslove, a je problem izžrebanca ( in samo njega ) pobarati po davčni ?! GOSPAKATJA

swarovski  

član od: 26.10.2006

sporočila: 290

19. dec 2007 17:25

Mene pa zelo moti ta Breda Kutin iz ZP. To je ena velika trapa, če se lahko tako izrazim. Včeraj je bila pametna in je povedala, da prihranimo pri kruhu 1090 eurov, če kupujeno sosedovega namesto sodedovih štručk. Lepo vas prosim. Za 5 člansko družino, ki ima praktično vse člane odrasle ne porabimo toliko za kruh celo leto, kot je ONA izjavila, da prišparamo. To je samo zavajanje in čenčanje. Mi porabimo natanko 2 eur na dan, s tem da kupimo nekaj kajzeric in ostalo po izbiri. Če bi 365 dni v letu kupili kruh je to 730 eu/ leto, ne pa da je 1090e prihranka. Ta ženska ima večkrat takšne nerealne priblijske in nasipa pesek naivnim ljudem v oči. swarovski

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. dec 2007 20:46

Davčno številko lahko zahtevajo za davek, ki ga obračunajo ob dobitku. Na to je Nataša Pirc - Musar posebej opozarjala.

Torej ni potrebno dajati vnaprej, no, jaz bi še napisala en mail na pooblaščenko in navedla primer. Več bo uporam bolj bodo mislili.

Za večino zadereg zadostuje poznavanje Obligacijskega zakonika, ko pa se zaplete , pride na koncu v poštev le odvetnik.

Če na tem forumu osvojimo samo pravico do izbire, na kak način bomo uveljavljali reklamacijo ( vračilo denarja, zamenjava izdelka, popust pri prodaji), kar je izbira kupca in ne dobra volja prodajalca, ki nas posiljuje z dobropisom, potem bomo pri takem številu obiskovalcev pretresli slovensko tržišče.

Bojl problem je pri zadevah, ki nas motijo in jezijo, pa so odraz le slabe zakonodaje. Tam pa tako nič ne pomaga.

F r i n a

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

19. dec 2007 20:58

swarovski je napisal/a:
Mene pa zelo moti ta Breda Kutin iz ZP. To je ena velika trapa, če se lahko tako izrazim. Včeraj je bila pametna in je povedala, da prihranimo pri kruhu 1090 eurov, če kupujeno sosedovega namesto sodedovih štručk. Lepo vas prosim. Za 5 člansko družino, ki ima praktično vse člane odrasle ne porabimo toliko za kruh celo leto, kot je ONA izjavila, da prišparamo. To je samo zavajanje in čenčanje. Mi porabimo natanko 2 eur na dan, s tem da kupimo nekaj kajzeric in ostalo po izbiri. Če bi 365 dni v letu kupili kruh je to 730 eu/ leto, ne pa da je 1090e prihranka. Ta ženska ima večkrat takšne nerealne priblijske in nasipa pesek naivnim ljudem v oči. swarovski

Po moje si pa slabo poslušala. Kutinova je rekla, da ČE BI kupovali namesto sosedovih štručk kruh taistega (s tem, da je TOČNO povedala, katere štručke in kateri kruh misli), BI v letu dni privarčevali 1090€.

Nikakor NI trdila, da toliko v resnici privarčujemo. (toliko po spominu, kar sem pač slišala na radiu).

Citat:

• Primerjajte cene istovrstnih izdelkov na kilogram, liter. Le tako boste dobili predstavo, koliko stane vaš izbrani izdelek v primerjavi z drugimi iste vrste. Kot primer lahko navedemo prihranek, ki ga bi družina lahko imela pri kupovanju kruha: Če bi družina namesto Sosedovega peciva kupovala Sosedov hlebec, bi v enem letu po našem modelu prihranila več kot 1.000 evrov. Tudi če se družina za zamenjavo odloči občasno, bo prihranek še vedno visok! Konec citata
  • Vir: http://www.zps.si/sl/za-medije/izjave-za-javnos
  • Tvoja oznaka gospe Kutinove je, milo rečeno, vsaj nevljudna, če ne kaj drugega, žalitvi blizu. Prosim torej za bolj primerno izražanje.

rimljanka

GOSPAKATJA  

20. dec 2007 1:05

hoj! v italiji je OBVEZNO prikazati poleg cene za "pakungo" tudi ceno za enoto količine ( kilogram, liter, meter ) za dotični izdelek. kaj če bi stopile v akcijo , in zahtevale sprejem takega zakona tudi pri nas !? GOSPAKATJA

neznan uporabnik

20. dec 2007 5:27

Saj so tudi pri nas v trgovinah napisane cene za kg, vsaj v Mercatorju in Sparu, pa tudi v katalogih, ki jih dobimo domov to pogosto piše. So pa cene na kg napisane z tako malimi številkami, da bom kmalu pri polici stala s povečevalnim steklom. Je pa res zanimivo, ko ugotoviš, da ugodna ponudba ni tako ugodna, ker je izdelek, ki ni označen z akcijsko ceno, lahko tudi cenejši. Tudi pravilo več izdelkov v večji pakungi ni nujno ceneje kot manj izdelkov. Res, jaz pogosto gledam na ceno na kg in se tako odločam o nakupu. Primerjajte cene za ribje konzerve, pa kavo, pa začinko, paštete.... boste videli razklike, ne le nekaj centov, celo nekaj evrov. Mene pa moti nekaj drugega. Na izdelkih je navedena deklaracija v mnogih jezikih, toda kaj, ko je deklaracija napisana s tako malimi črkami, da je normalno videč človek ni sposoben prebrati brez povečevala. Tu bi se tudi morala malo pobrigati ZP. Nenazadnje potrošniki iščemo informacije kaj je v izdelku, mogoče smo alergični na kakšno stvar, ali pa rabimo samo pojasnilo kako se določen izdelek uporablja (npr. čistila). Ali to moti tudi vas? tedi

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

20. dec 2007 5:51

tedi je napisal/a:
    Mene pa moti nekaj drugega. Na izdelkih je navedena deklaracija v mnogih jezikih, toda kaj, ko je deklaracija napisana s tako malimi črkami, da je normalno videč človek ni sposoben prebrati brez povečevala. Tu bi se tudi morala malo pobrigati ZP. Nenazadnje potrošniki iščemo informacije kaj je v izdelku, mogoče smo alergični na kakšno stvar, ali pa rabimo samo pojasnilo kako se določen izdelek uporablja (npr. čistila). Ali to moti tudi vas? tedi

Uuh, pa kako!  Posebej pri kakšnih čistilih, ko moram po povečevalo, da lahko preberem navodila o uporabi.

Cila

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

20. dec 2007 7:17

Tedi, se strinjam s tabo. Ne vem, kako bi lahko vplivali na trgovce, da bi ceno na enoto mere vsaj pravilno izračunali. Še dobro, da imajo mobilniki tudi kalkulatorje in tako lahko sami preračunamo ceno na kg, če se nam podatek zdi sumljiv. jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
    MOJ vrtmalaga
    malo za hecanjica1998
    Kaj danes za zajtrkjohana
    Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti