18. dec 2007 11:53
Glede osebnih podatkov: je anevin predlog odličen! Če bi od mene samo za informiranje o artiklu zahtevali podatke, bi bila rojena celo 31. 2. , stanovala bi v Kuščarjevem dolu št. 99, po poklicu bi bila pa vakuumski tehnik.
Čeprav po drugi strani prodajalce delno razumem, včasih takole stika konkurenca za podatki, vendar to vseeno ni zaščita, je konkurenca na to pripravljena.
Kadar je kaj z nakupi narobe je mislim
- prvi korak - pogovor s prodajalcem
- drugi korak - tržni inšpektor
- tretji korak - zveza potrošnikov, če si njen član.
Ne vem točno, ali Zveza potrošnikov (razen za revijo VIP) od države sploh kaj dobi. Če ne, potem ni dolžna pomagati nikomur drugemu kot svojim članom.
Pred leti je bila vzporedno ustanovljena tudi neka vladna institucija za varstvo potrošnikov, ta bi bila dolžna poskrbeti za vsakogar, ker je financirana iz državnega denarja, vendar o njenem delovanju kasneje nisem nič slišala. Znabiti se ukvarja bolj z zakonodajo, kot potrošniki. O tem bi najbrž Vendelina jr. kaj več vedela, se mi zdi, da je z državnimi zadevami bolj na tekočem.
Kar se nakupov tiče, nabavljam tako kot mamamia.
Neprijazni prodajalci me praviloma ne vidijo več, tudi če so cenejši, slabo kvaliteto enkrat toleriram, vsakemu se lahko zgodi, če se ponavlja - izdelek ali celo firmo "odpikam".
Na "akcije" ne nasedam nekontrolirano, sploh ne na "najnižje cene", je treba vse preračunati na kg, liter itd. dostikrat je isti artikel v drugem pakiranju po redni ceni cenejši, pa ni nujno, da gre za večjo količino!
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 18. dec 2007 12:01:02