Zveza potrošnikov

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

18. dec 2007 12:45

ycrna, to ponavadi paša k pogrinjku. V ceniku je verjetno napisana cena za pogrinjek - serveta, jedilni pribor in še neka malenkost za "začetek", nekateri gostinci prinesejo npr. kruh in malo zaseke, kakšen košček sira, nekateri na koncu postrežejo kakšno grenčico. Ampak vse spada v pogrinjek, zato zaračunajo neglede na to ali poješ ali ne. matilda

ann  

član od: 15.2.2007

sporočila: 343

18. dec 2007 12:54

Pa niste menda tega plačali, jaz sigurno ne bi. Ravno včeraj sem hčerko in njeno prijateljico po končanem večernem pouku peljala na vročo čokolado. Glej ga zlomka, ena je dobila samo pol skodelice, druga pa niti tričetrt. V tistem bistroju smo bili že večkrat, tako da smo vedele, da je ponavadi skodelica polna. Še preden sta pojedli, sem prosila za račun in ko sem pogledala koliko je zaračunano (1,3 eur krat dva) sem povedala da mislim plačat samo polovico, ker niso cele porcije. Naj omenim, da je lokal bil prazen in če se ji je naredilo premalo čokolade, naj bi naredila ponovno in dolila, saj se nam ni mudilo. Denarja ne pobiram po cesti in ne mislim plačevati nekaj, kar nisem dobila. ann

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

18. dec 2007 13:01

matilda smo vprašali natakarja in je odgovoril da je to plačilo za pizzo. ann plačali smo preden smo opazili kaj piše na računu, denarja nam natakar ni mislil vrnit mi pa nismo bili razpoloženi za kreganje in pretep ker je bil oče bolan in smo morali domov :/ bomo pa poklicali na zvezo potrošnikov naj oni mal kažina naredijo. ycrna

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

18. dec 2007 13:12

ycrna je napisal/a:
:/ bomo pa poklicali na zvezo potrošnikov naj oni mal kažina naredijo. ycrna
Da ne bo kdo razočaran: zveza potrošnikov se ne ukvarja s takimi stvarmi. Njihova naloga je le opozarjanje in svetovanje. Lahko se pri njihovih pravnikih brezplačno pozanimaš kako je v določenem primeru, kdo ima prav. Ampak če želiš doseči svoj prav, to sploh ni tako enostavno. Podati moraš prijavo na pristojni inšpektorat in nato oni vodijo postopek. Zveza potrošnikov ne bo nič naredila... matilda

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

18. dec 2007 14:15

S tako imenovanimi pogrinjki je v restavracijah različno: v večini jih ne zaračunajo, pač po logiki, če ga ne naročiš, ti ga ni treba plačat. Oziroma je to dobrodošlica lokala. Ki jo seveda plačamo v ceni vsega drugega, ampak tako pač je.

Ponekod ga pa zaračunajo, četudi ga ne naročiš oziroma ne poješ. Ne vem, kakšna pravila to urejajo, vem le to, da me v lokalu, v katerem bi ravnali tako, kot je omenjeni natakar - to moram dat na mizo in zaračunat - ne bi več videli. Mamamia

mamamia

Vali2  

član od: 25.3.2007

sporočila: 12

18. dec 2007 16:23

Kolikor vem, se zveza potrošnikov financira samostojno. Državni denar dobi le preko koncesije za svetovanje, če jo še ima, oziroma preko raznih razpisov. Zato seveda svetuje samo svojim članom. Drugo pa je urad za varstvo potrošnikov, ki dela v okviru minstrstva za gospodarstvo. Ker so oni 100% financirani s strani države, so načeloma dolžni pomagati. Vem, da se da na njih obrniti in tudi posredujejo, če je treba. Vem, da so imeli pred kakšnim letom nazaj ful problemov z Rutarjem, ker so imeli res veliko pritožb. Drugače pa se strinjam, da se je treba najprej poskušati zmeniti, če pa ne gre, je treba poseči po "činih" - torej inšpektorat, zveza potrošnikov... največji problem je, če smo tiho. S tem, ko se nam zgodi nepravilnost in smo tiho, naredimo največ škode, ker bo trgovec/gostinec nadaljeval z isto prakso... Zato jaz nikoli nisem tiho, če storitev/izdelek ni tak, kot mora biti. Andromeda

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

18. dec 2007 20:06

GOSPAKATJA je napisal/a:
prav izpuščaj se mi nar´di, ko naletim na to, da zahtevajo davčno številko( recimo pri kaki nagradni igri)
Davčne številke ne zahtevajo kar tako brezveze.

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

18. dec 2007 20:29

ycrna, v tem lokalu pa mene nebi nikoli več videli. Pojem kar naročim, ne tisto kar mi oni dajo po svoji volji. Kaj pa če mi pica ni dobra? ariella

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

18. dec 2007 21:05

ja saj mene tudi ne bodo vec videli :) ycrna

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

18. dec 2007 21:24

GOSPAKATJA je napisal/a: prav izpuščaj se mi nar´di, ko naletim na to, da zahtevajo davčno številko( recimo pri kaki nagradni igri) Davčne številke ne zahtevajo kar tako brezveze. Zahtevajo jo lahko šele pred izplačilom oziroma vročitvijo nagrade. lp menci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti