Hujšanje

vragolin  

član od: 7.7.2005

sporočila: 31

9. avg 2007 7:26

Jaz sem v zadnjem letu dojela, da je potrebno jesti z glavo. Predvsem je pomembna količina. Žal dandanes ljudje pojemo ogromno hrane, pri tem pa pozabimo uživati v njenem okusu. V dobrem letu sem izgubila 26 kg, vendar brez pretiranega odrekanja hrani. Rada imam sladko, a se kljub temu držim pravila, da je 5 piškotov, ali ena vrstica 100g čokolade,..., na dan čisto dovolj, da se pocrkljam. Tudi kuhati sem začela bolj zdravo in racionalno. Uredila sem si tudi obroke. Prej je bil totalni rastur, zajtrka sploh ni bilo in sem se potem napokala za kosilo, pa še pozna večerja... bljak, če pomislim kako razštelano sem se prehranjevala, joj, mi je kar nerodna sama pred sabo. vragolin

tajkec  

član od: 7.3.2005

sporočila: 55

9. avg 2007 9:32

Zivjo ženskice in gospodiči Naj se še jaz malo razpišem. Na dijeti sem od svojega petnajstega leta, torej polovico življenja. Sprva sem stradala, da sem dosegala željene rezultate, sedaj sem pa začela jest z glavo. Nikoli nisem bila debela, vendar rabim določen način prehranjevanja, da ohranjam idealno težo 53kg/159cm. Hrana je velik faktor v mojem življenju. Nekaj trikov, ki zagotovo pomagajo: - črtajte vse belo (kruh, testenine,sladkor) (prebava bo odlična) Polnozrnata pašta je lahko odlična, če na res malo olivnega olja prepražimo čebulo, nato dodamo česen, timjan, rožmarin, čili v slanici, kapre in olive. Pol min pražimo da zadeva zadiši, vmešamo pelate in kuhamo čim dlje. Nekje vmes vmešamo svežo baziliko in ne skoparimo (velik teglc na okenski polici). Začimbe so resnično pomembne. Kruh, težko je najt dober kruh, večimoma v pekarnah, pod nazivom polnozrnat, prodajajo pobarvan bel kruh. Najbolje ga je sam speč, s semeni, in resnično samo polnozrnato moko. OK, sladice so pač prepovedane. Če pa že "cuker pade", med ali pa rozine in ostalo suho sadje. - popijte vsaj 3 litre vode dnevno, jaz imam vedno sabo pollitersko plastenko (točim kar vodo iz pipe) in se prisilim da pijem, jasno sem veliko na WC-ju ampak počutim se odlično, pa še lepa koža je stranski učinek pretiravanja z vodo. - ogromno čimbolj pisanih solat, jasno ne z majoneznimi prelivi. Sestavine naj bodo čimmanj obdelane, sveže ali pa kuhane v vodi, Nikakor ne it v redtavracijo misleč, ah danes bom naredila nekaj zase in bom zbrala solatni krožnik iz bifeja. Hm odkorakaš do tam in prvo seveda zagledaš pohane bučke, šampijone, cvetačo, jasno vsakega malo, medtem imaš že nagledano francosko itd. ko si konec, pa za tisto zeleno solatko zmanjka prostora. - Zelenjavne juhce so tudi zakon. Čimbolj pisane, če nimate časa, kupiš vrečko grajske mešance, čebulo na minimalno olja olivnega jasno, česnček, začimbice....voda in zelenjavna mešanca. Dobro, zdravo in neredilno. - poskusite pravilno kombinirat hrano, po montignacu ali ločevalni dijeti, ni potrebo da se strogo držite vsega, po zdravi pameti. - vsak zalogaj pošteno premlej v ustih, žveči dokler popolnoma ne razpade, s tem boste pomagali želodčku in dle boste jedli. Občutek sitosti pride po 20 min.... - nič sladkanih pijač, ogromno kalorij se skriva v njih, radenska pa bo, tudi če piše voda z okusom....., poglejte na etiketo koliko kalorij vsebuje! - v trgovini si vzamite čas, preglejte vsako nalepko, kaj živilo vsebuje. - čimmanj predpripravljene hrane, ala mizica pogrni se, vzamite si čas in kuhajte, le tako boste zares vedeli kaj je v vsakem grižljaju, ki ga daste v usta. Tukaj mislim tudi na juhce iz vrečke, vem da so dobre, samo isti kremast efekt lahko doma dosežete, da juho, potem ko je kuhana, razdelite na dva dela, enega s paličnim mešalnikom zmlejete in nato dodajte ostanek juhce nazaj. - vsake toliko, obvezno večerja s prijatelji, družino, takrat se pa lahko pregrešite jejte vse, samo nikoli se ne najest do sitega! Ah sem se razpisala. Lep dan vsem. tajkec

tajkec  

član od: 7.3.2005

sporočila: 55

9. avg 2007 9:39

Samo še nekaj Obstaja pa še drugi način, s katerim sem iz 53kg padla na 48kg. Pred tremi tedni sem nesrečno padla s kolesom in si zbila zobke, Enega so ni uspeli nazaj vstavit, dva pa sta popolnoma razbita. Sedaj sem na slamci in kg. kar kopnijo. nauk te zgodbe je: VSI NA KOLO ZA ZDRAVO TELO tajkec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti