Hujšanje

NIA  

član od: 21.10.2004

sporočila: 208

25. feb 2006 15:47

kg po določenih letih ne grejo kar tako lahko dol,jaz sem imela pri 33 48 kg,potem sem se zredila na 55 to je okrog štirdesetega leta ,sedaj proti 50-letom pa gre tam 65-68 to je pa malo preveč imam samo 1.65 metra,sploh pa ne jem veliko,sladko sploh ne maram,samo rada pečem,mislim da so to tudi leta,edina točažba je vnukinja ki me tolaži in pravi da se nisem nič zredila. NIA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

25. feb 2006 21:58

Nia, vidim, da sva po letih nekje blizu. Res je, po 40. pride do sprememb, če nič drugeag se koža okoli trebuha začne povešati in vedno težje je ob enakih navadah obdržati težo in tudi obliko telesa. Ček temu dodamo še težave nekaterih s presnovo in vsem, kar to potegne za seboj, smo pa tam. Jaz sem tvoje višine in imam zdaj 63, 64 kg, sem jih pa še pred osmimi meseci imela 75. Potem je prišla bolezen in so skopneli, zdaj pa teža osatja, ker sem pač prisiljena v dietno hrano in gibanje. Lepa postava pa je pač pozitiven stranski učinek. Tako se mi ne zdi, da imaš kaj veliko kg preveč, če snameš kakšne tri, bo zelo pra. Je pa res, da je težje sneti tri kg od 68 kot pa 15 ali dvajset s stotih. Mamamia mamamia

AK  

član od: 5.1.2006

sporočila: 112

26. feb 2006 14:39

Hvala za nasvete. Zdi se mi, da se zadnja štiri leta vrtim v nekem začaranem krogu. Takrat sem odnehala kaditi in sem se zredila za 15 kg ki jih nikakor ne morem izgubiti. Mogoče nekaj izgubim čez dva tri mesece pa zopet pridobim. Nikoli nisem imela probleme pri teži. Pri obeh nosečnostih sem se zredila več kot 25 kg in vedno brez hujšanja vse to izgubila. Ne razumem več mojega telesa. Pazim, kaj jem. Ne pretiravam pri količinah. Res pa se premalo gibam. Sedaj pa sploh ne vem kaj naj jem. Po službi ne grem domov in nimam kosila. V službi nimam možnosti, da bi pojedla nekaj toplega. Restavracije pa se mi zdijo predrage. Takoj se mi začne šola in sem zato do osmih ali pa še dalje brez toplega obroka. Visoka sem 166 cm, težka pa 68 kg. Zelo si želim, da bi prišla vsaj do 60 kg saj mojih 55 kg ne bom nikoli več videla. Probala sem tudi z ločevalno dieto, ki pa mi ne ustreza preveč. Ali mi lahko še, kaj svetujete. AK

NIA  

26. feb 2006 17:11

mamamia ,ja rada bi prišla nekako do 60-62 kg če mi bo uspelo drugače om pa tudi z malo več moral biti zadovoljna.danes zjutraj sem se tehtala in je bilo 64 kg.tako stroge diete se bom držala še približno štirinajst dni potem pa bom poskusila malo ločevat in upam da bo v redu. je pa zelo težko kuhat in pečt in sadne kupe delat ,ti pan ne smeš nič NIA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. feb 2006 17:45

Potem pa lahko mene razumeš, kako mi sline tečejo ob vseh teh krofih, miškah, slastnih pečenkah... Sem poskusila eno mičkeno miško pojest, pa sem takoj čutila, da je narobe...Torej še ne smem popuščat pri dieti. Grem pa kmalu merit trigliceride, bom videla, kakšno je stanje in kaj bo rekel zdravnik, čelahko po osmih mesecih kaj popustim... Mamamia mamamia

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

26. feb 2006 18:43

AK, si mogoče zamenjala kontracepcijske tbl.? Ali pa imela težave s ščitnico? Med mojo shujševalno so me pogosto spraševali te stvari... Morda je kaj resnice na tem. Pozdravček! Vrana

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

26. feb 2006 19:27

AK pomoje tudi to ni vredu,ker nimaš pravih obrokov,zelo pomembno je da imaš vsaj kosilo toplo. Teka

škarpina  

član od: 3.11.2005

sporočila: 294

26. feb 2006 23:07

Draga " AK ",res je napaka v nepravilnem prehranjevanju - sem ob celodnevni službi in na brzino pojedenem sendviču večkrat v isti situaciji,čeprav pojem veliko sadja in zelenjave, doma pečenega ajdovega kruha ter drugih žitaric.Po 12 - 14 urah dela se mi pošteno prileže dober zrezek in solata,pa naj bo ura tudi deset zvečer.Vidiš, tu delam zavestno napako,vendar lačna ne zaspim.Sem zaradi zdravja že preveč bila na dieti,zaradi lepote pa ne bom trpela. Kako veš,kdaj si resnično predebel? a/ ko ti mobitel zamenja omrežje,ko ga daš iz levega žepa v desni žep. b/ ko ležiš na plaži in pridejo aktivisti Greenpeacea in te začnejo riniti v vodo,misleč,da si nasedel kit. c/ se je zajetnejša gospa postavila pred ogledalo in rekla:"Zrcalce,zrcalce na steni povej,katera najlepša v deželi je tej!" "Stopi malo bolj nazaj,ker nič ne vidim" ji odgovori zrcalo. Smeh je pol zdravja,uživaj življenje,pojdi v naravo in pamet v glavo kot pravi " mamamia ",katere od- ličnih nasvetov bi se morale z mano na čelu vse držat. Pa brez zamere za zgoraj napisane vice,rada se smejim in želim tudi tebi veliko lepega v življenju.LP škarpina

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

26. feb 2006 23:19

Škarpina, hvala, super si! Res je smeh pol zdravja, nasmejala pa sem se tudi muci na www.krneki.com Škoditi res ne more! P.s. Vključiti je potrebno zvočnike. Lp iz Mb riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 26. feb 2006 23:23:15

NIA  

27. feb 2006 6:25

te muce so enkratne in smeh je res pol zdravja. NIA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti