24. feb 2006 16:32
AK, malo preštudiraj svojo presnovo. Če je dobra, potem lahko pred odhodom v šolo zaužiješ kak močnejši obrok oziroma glavnega dnevnega, sicer pa ga prestavi na čas, ko imaš malico.
Morda si privošči dober, raznovrsten zajtrk, pa za malico kajlahkega, da vzdržišp do glavnega obroka, zvečer pa potem spet kaj lahkega.
Če pa te presnova zafrkava, kot mene na primer (prav ta reč je botrovala, poleg nekaterih drugih elementov, mojim bolezneksim težavam), boš seveda potrebovala nekaj čsa, da ugotoviš, kakšen način prehranjevanja ti ustreza in kaj smeš oziroma česa ne. Naše potrebe so različne. Jaz brez dobre hrane ne vzdržim, a se tudi v mejah, ki jih imam, dobro hranim. Kdo drug, ki na hrano ne da toliko, pa vzdrži brez težav z malo hrane,pa še kakšnih posebnih zahtev nima. Jaz na zelenjavi in polnozrnatih rečeh ne vzdržim, nekdo drug lahko to je celo življenje in mu je super.
Zato pravim, da ni vsaka reč za vsakogar. Jaz Montignata ne prenesem, poznam pa ljudi, ki se tako prehranjujejo že leta in je vsa družina zadovoljna in jim nič ne manjka. In tudi če kdaj kaj zagrešijo, ni to nič narobe in se jimnikjer ne pozna, ne na kilah ne na zdravju. Ampak da bi se pa mučila z nečim, kar mi ne ustreza, samo da pokažem, da zmorem - ne, hvala lepa. Življenje in hrana sta namenjena ućitku, ne pa mučenju.
Različne izkušnje najdeš na onem forumu o zdravi prehrani. Poglej malo tam, kako teče debata, pa boš videla različne izkušnje in tudi poglede. če ti ta sistem ustreza, morda velja poskusiti - če je volja, se boš tudi znotraj tvojih časovnih omejitev gotovo znašla. Če pa ti ne ustreza, poišči kaj drugega. Rešitev za vse je tu nekje okoli nas, samo videti jo je treba in vzeti za svojo. Ker če odločitev ni zgolj in izrecno tvoja, potem je tudi uspeh vprašljiv, ne glede na to, da drugi prisegajo na tisto, kar pač njim odgovarja. Smo si pač različni.
Pa tudi za to gre, koliko smo pravzaprav pretežki.
Mamamia
mamamia