7. dec 2007 14:34
Je treba imeti jasno ločene pojme: kolega, prijatelj, sodelavec. Prijatelja spoznaš v nesreči. Ker če
ti že ne more pomagat, te vsaj posluša. S kolegi se da marsikaj početi, kar počnemo tudi s prijatelji, ampak z njimi ne govorimo o globljih zadevah. Na splošno se z večino ljudi zelo dobro
razumem, če s kom nimam podobnih interesov in pogledov na svet, če so čustveno "plitvi", s takimi
se ne spuščam v daljše debate. Čeprav nisem še ravno stara, me je doletelo več dogodkov,
pri katerih si je človek na jasnem, kdo ti je prijatelj, kdo pa te samo izkoristi, ko se njemu zljubi.
Potem spoznaš, da je človek sam sebi najboljši prijatelj. In ko se imaš rad, si poln pozitivne energije, ki jo drugi občutijo, sam pa si si povsem samozadosten. Pa ne me razumet, kot da mislim, da pravih prijateljev ni, so, so, samo redki si zaslužijo ta naziv. Pa na tisti verz iz ene
pesmi se dostikrat spomnim: "Mama je ena sama, luč sredi teme".
Je pa nekaj zanimivo: v osnovni šoli sva bili dve punci kot rit in gate 3 leta skupaj, po počitnicah
in vstopu v srednjo šolo (pa sva ostali v istem kraju, samo drugačno šolanje sva izbrali), pa si
nisva imeli sploh več kaj rečt, komaj še dober dan. Res pa je, da sem se jaz takrat imela priliko
družit s par let starejšo generacijo, ki so bili že študentje, in so mi veliko več pomenili dolgi
pogovori in sprehodi, kot pa da bi šla v disko, ker tam sem že bila in ugotovila, da to ni moj
desert. V srednji šoli sem imela prijateljico (ki je bila v bistvu že iz OŠ), s katero sva bili ena
duša v dveh telesih. Je včasih že kdo vprašal, če sva lezbijki:: Po koncu srednje šole, ko je šla
ona na faks, jaz pa sem spoznala sedanjega moža, so se po treh čudnih večerih najina pota
brez besed preprosto razšla, česar še zdaj ne morem popolnoma razumeti. Tako da, čudna
so pota Gospodova...Mamamia, si tako lepo napisala, se mi zdi, da si si dobra sama s seboj,
pa se zato lahko razdajaš drugim. Zima, veseli me, da vam prijatelji stojijo ob strani, kajti
pred boleznijo (oz.človekom, ki zboli) marsikdo zbeži. Kakorkoli, vreme zgleda, da se spravlja
k dežju, vsak pa si lahko reče: "Vesel sem, da sem". In polešpa svoj, prijateljev, partnerjev dan.
Lp
PISTACIJA