29. november

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

29. nov 2007 23:11

jerneja, se čisto strinjam s tabo, da brez interneta ne gre, tudi midva z mojim bi bila brez interneta "bosa", še posebej ker sva že tri mesece na različnih kontinentih..., v mislih sem imela bolj to, da s(m)o danes "zmenjeni" na skypu, kot pa na sončku na kavici...v živo. Res pa je tudi, da brez medmrežja ne bi bilo kulinarike... Lp,pa veliko dobrih sladkih reči v veselem decembru! Sashika

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

29. nov 2007 23:53

Nismo imeli stvari, imeli pa smo drug drugega..... Potem pa je prišel čas, ko smo osebe zamenjali za stvari; imamo telefone, TV, računalnike ... ti pa nam ne vračajo topline in dotika in v vsej poljavi tehnike je vedno več ljudi osamljenih.... kobra 1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

30. nov 2007 7:06

Lovebeyba, limnol ti je lepo opisala tiste čase ( edine moje pripombe bi bile: jaz sem se učil dva tuja jezika, francoščino 8 let in ruščino 4 leta, sedaj pa nojbolj ne znam angleščino, ki sem se jo mogel naučit za potrebe "službe", pa tudi se mi zdi da je tisto o partijskem sekretarju in parkingu rahlo pretirano ).

Iz mlajših let ( otroških, šolskih ) se najbolj spomnem, kako so nas  naganjali v telovadnico, da poslušamo " govorancije " in " recital" .

Zdi se mi da je kobra lepo povedala: nismo imeli stvari, imeli smo drug drugega .

ežoj

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

30. nov 2007 7:24

Točno tako, kot so že pren povedali. Saj smo imeli vse, samo ni bilo tako velike izbire. Na primer, imeli smo 2-4 vrste praška, sedaj jih je ponekod v veletrgovina veš 10 različnih vrst, pa marmelade, čokolade. Saj smo imeli vse.

Imeli pa smo več prijateljev, več smo se družili in ni bilo toliko favšije, kot je je danes.

Se mi kar stoži po starih časih, ko pomislim za nazaj. Imam pa še vedno rutico in kapico, ko smo prisegli za Titove pionirje, za malico pa dobili hrenovko, žemljico in pomarančo. Vau, to je bilo lepo.

Kyara

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

13. feb 2008 17:00

Mi pa nismo imeli več pionirjev....sem se pa mal prepozno rodila ampak rojstni dan sem imela pa še nekaj let takrat ko država...in torto sem imela zmeraj na ta dan....in jo imam še zdaj, pa veselico tudi lp Sporočilo je spremenil(a) tresk dne 13. feb 2008 17:00:22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti