29. nov 2007 13:02
Meni je pa ostal najbolj v spominu po mandarinah, ponavadi so prišle na trg okrog dneva republike. Lijana
29. nov 2007 13:02
Meni je pa ostal najbolj v spominu po mandarinah, ponavadi so prišle na trg okrog dneva republike. Lijana
29. nov 2007 13:22
Ja ,pa vedno smo imeli kulturne programe.Še sedaj se vidim ,ko smo stali v belih bluzah,modrih krilih pa rutke in kape.Pa šole ta dan ni bilo.Zakon. Karmina si me dobro nasmejala.
29. nov 2007 13:26
...samo Ctrl C in Ctrl P sem naredila...
29. nov 2007 13:31
Tako mi je bil všeč da sem ga kopirala in parim poslala. Kaj niso takrat vrtel Bitko na Neretvi pa Desant na Drvar? Tak je dober,da se še kar smejem. Sporočilo je spremenil(a) balonka dne 29. nov 2007 13:33:18
29. nov 2007 13:40
Ja, Lijana, mandarine pa so bile drobne, kot orehi, in tako polne koščic, da ni bilo nič mesa. Najbrž jih je kak beograjski minister že pol leta iskal po celem svetu, da je našl to revščino. Ampak, veseli pa smo jih bili... Prav tako tistih ubogih banan, čisto so bile rjave in tekoče. Ko so nam sorodniki iz tujine prinesli normalne banane, jih sploh nismo jedli, dokler se niso "utekočinile". ovčka
29. nov 2007 13:45
Stari dobri časi.... Sem se spomnila,ko sem bila sprejeta v pionirčka,smo v šoli imeli pravo poj edino,pa torto in rumenega piščančka za spomin.Kje je že to...Kajne balonka? ha,ha. Lep pozdravček!vanilija76
29. nov 2007 13:59
Nekje ima še vedno spravljeno rutico, kapico in pionirsko značko. Spomini so pač spomini, preteklosti ne moreš izbrisat, tudi če si kdo to tako zelo želi.
V Jajcu muzej Avnoja obnavljajo, smo bili lani tam, tudi ob slapu Plive. Fotelj je tam, v katerem je sedel vrhovni poveljnik, njegov kip in še kaj, dvorana je takšna, kot je bila ob zasedanju. Smo pustili tudi nekaj prispevkov, saj zbirajo za obnovo.
Enkrat nas je, prav za te praznike, v eni divji pokrajini v nekdanji skupni državi tako zametel sneg, da smo tri dni zamujali v šolo, do avtobusne postaje pa nas je stric peljal na tistih velikih saneh, ki so jih vlekli konji. In zraven je imel puško, ker so v tistih krajih volkovi...
Mimogrede, a imate knjigo Leksikon YU mitologije? Je tudi na interentu. Zanimivo branje, kaj vse je zaznamovalo naše nekdanje skupno bivanje.
Ja, včasih smo bili na današnji dan že na dopustu, danes pa obujamo spomine. Mamamia
mamamia
29. nov 2007 14:04
Mamamia,ali veš mogoče prav naslov te strani za leksikon YU?Bi malo pokukala.Firbec,saj veš. Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76
29. nov 2007 14:04
Hja, takrat smo gledali (poleg Ne joči , Peter in Bitke na Neretv)i tudi Sutjesko. In mislim, da bo to nedeljo spet na sporedu .
pa peli smo tudi. Se še kaj spomnete?
Bodi zdrava, nam, republika,
srečnih ljudstev domovina,
složna bratska si družina,.....
Hmmmmm.... Ja, res je, nič ni večno....
cervus
29. nov 2007 14:12
Prava stvar, 29. november! Meni je to dan spomina na brezskrbno otroštvo in na en splošen občutek varnosti in tega, da je vse enostavno... Lani sem v Berlinu obiskala en klub, kjer je bilo vse v stilu nekdanje DDR(jih je kar precej po Berlinu). Ki ga obiskujejo tisti vzhodni Nemci, ki so z združitvijo prosperirali in hodijo v klub po košček nostaligje. Pa seveda tudi drugi Nemci, ker so taki klubi kao trendi. Nemški gostitelj je rekel, da ne razume čisto dobro, pa ljudje so tako hoteli tisti zid porušiti, zdaj pa se jokajo za "starimi časi"... Sem mu rekla, da naj ne poskuša razumeti, ker če nimaš izkušnje, da se ti v življenju zgodi toliko tranzicijske zgodovine, se tega pač ne da razumeti. Smo pa nekdanji Titovi pionirčki takoj poštekali vzhodne Berlinčane. S tem, da smo se pionirji vendarle imeli bolje. Jože je bil pa car. BTW: ta vikend je na eni komercialni teve postaji film Bitka na Neretvi. Bodo spet tisti kultni stavki: Prozor noćas mora pasi, Tifusari, za mnom, preko vode do slobode.... Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Kakijeva nevesta