Predsednik

tema je zaklenjena

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

12. nov 2007 11:26

hehe, prvič, odkar imava volilno pravico se nama je zgodilo, da je dejansko zmagal tisti, ki sva ga volila, hehe:) Aja, še odgovor, zakaj Turka: ker ni Petrle, hehe;) No, pač malo bližje je mojemu razmišljanju, čeprav politike ne spremljam kaj preveč (beri: praktično nič), ampak med njima mi ni bilo težko zbrat. Mislim pa, da noben ne bi mogel naredit kaj prav velike škode, ker pač predsedniki pri nas nimajo take moči in pooblastil (vojne upam, da ne bo...) Veri

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

12. nov 2007 11:46

Vendelina jr. je napisal/a:
Kdorkoli, ki je napisal še kaj več od svoje diplomske naloge, v simslu, da piše strokovne članke, knjige itd, ta se je vedno v svojih delih skliceval tudi na tekste, ki jih je že napisal in to seveda tudi navedel v seznamu virov. Kdorkoli je vsaj malo študiral in sicer tako, da je iskal knjige v knjižnici od različnih avtorjev (skratka, da se ni do diplome prišlepal s kratkimi obnovami iz skrpita) in je te knjige tudi prebral, je videl, da avtorji navajajo tudi svoja dosedanja dela. Kdor iz dejstva, da je nekaj stavkov ali pa da se način izvedbe določene misli v dveh delih ponavaljata, dela kraval, zgolj kaže na to, da mu je nivo, forma in omika univerzitetnega dela rahlo do pretežno tuja. In s tem, ko presoja o stvareh, o katerih nima dovolj znanj in izkušenj, zgolj in samo kaže na svoje pomankljivosti. Se mi zdi, da je pri nas včasih preveč k(K)opitarjev in premalo čevljev... Vendelina jr.
Končno ena konkretna in z dejstvi podkrepljena razlaga. Lp Nasha

ddarinka  

član od: 9.12.2004

sporočila: 158

12. nov 2007 12:34

Zanimivo je, kako blizu uradnemu rezultatu je rezultat ankete na naši Kulinarični Sloveniji, kljub relativno majhnemu in morda ne povsem reprezentativnemu vzorcu. Dobri smo! ddarinka

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

12. nov 2007 12:48

vsem tistim, ki delamo v znanstveni sferi, je kristalno jasno, da je večkratno objavljanje svojih spoznanj v sodobnem sistemu znanosti nujno potrebno. ne gre samo za navajanje svojih preteklih del; z novimi spoznanji se spremeni pogled na svoja pretekla spoznanja. zato je večkratno objavljanje istih spoznanj del ustvarjalnega procesa raziskovalca, seveda v predelani, dopolnjeni obliki, v okviru novega konteksta, primerjalno z novimi svojimi ali tujimi ugotovitvami. tako lahko z novega zornega kota osvetlimo že spoznano in s tem ustvarjamo nova spoznanja. drugi vidik večkratnega objavljanja je povezan s sistemom znanosti; je njegova posledica. že nekaj let se gradi točkovni sistem ocenjevanja, ki je dosegel kulminacijo za časa prejšnjega znanstvenega ministra, ki je v skladu s svojo stroko prepričan, da so vse stvari izmerljive. vsebina oziroma kakovost je v senci kvantitete, ki je edino zveličavno merilo uspešnosti posameznega znanstvenika. po novem ne objavljamo zato, ker bi nas znanje "tiščalo" in bi si želelo na plano, pač pa zato, ker sistem to zahteva. objavljamo zaradi nas samih in mnogo sodobnega znanstvenega publiciranja je samo sebi namen. če nimamo dovolj točk, ne dobimo projektov... točke pa pridobimo z objavami. in če nimamo projektov, zelo hitro ostanemo brez službe. sistem je postal zelo krut. država nam določa obveznosti in nas obenem ne plačuje, ampak si moramo sami priskrbeti projekte. pa smo pri točkah in objavah. turk se je torej obnašal v skladu z zahtevami sodobne akademske sfere in njene obremenjenosti z objavljanjem za točke, če je zato še plačan, srečko on. dela na področju, ki prinaša tudi materialne ugodnosti. vsi tisti v sferi, ki je ne moremo vnovčiti, objavljamo zgolj zaradi "moralnih" in znanstvenih dobrobiti oziroma, ker moramo. pa še nekaj o dvojni plačljivosti. sicer ne vem, točno za kaj gre pri turku. ko človek prijavlja projekt, mora kot reference našteti svoje že dokončane projekte, ker je to znak, da ni "outsider" na tem področju. torej je normalno, da svoje pretekle dosežke iz že plačanih projektov nadgradi v novem projektu, za katerega je tudi plačan. stvar je zelo preprosta. vsak znanstvenik gradi in nadgraduje svoje znanje in vedenje. mimika

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. nov 2007 15:53

Predsednik Türk je bil izvoljen s prepriččjivo večino. In to je dobro.

Negativna kampanija se nikoli ne izplača.

F r i n a

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

12. nov 2007 16:02

sem volila za njega in sem zadovoljna z njegovo zmago. p.s. glede na to, da bo predsednik države in bom verjetno še kdaj zapisala njegov priimek me zanima kje na tipkovnici imate tale u z pikicami zgoraj? imam namreč tipkovnico od logitecha in nimam posebnih označb gor pa me zanima če mi ve katera svetovat. nektarina

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. nov 2007 16:16

Tole je tako : levi Alt+0252 na numerični tikovnici = ü

F r i n a

BIANCA  

član od: 18.1.2007

sporočila: 46

No, z veseljem se tudi jaz oglašam, čeprav nisem volila g. Türka. Volila sem g. Peterleta, ker ga cenim, spoštujem in za razliko od protikandidata, mu zaupam. Sem pa zelo razočarana, da Slovenija še ni dovolj zrela, razumna in pripravljena sprejemati drugačnosti. Nekateri še vedno želijo živeti v času "še pomnite tovariši". Naslednje leto (ko se g.Pahor pripravlja na veliki prevzem) bomo samo še tri države v svetu: Kitajska, Kuba in Slovenija. Kako žalostno! BIANCA

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

nektarina, stisni hkrati tipko Alt Gr in tipko, kjer sta vejica zgoraj (mislim, da je to apostrof, če se motim se že sedaj posipam s pepelom) in vprašaj ter nati malo črko u, šele nato se izpiše ü. LP katjushka

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

12. nov 2007 16:18

No, me je frina malce prehitela....bolje 2x kot sploh ne. katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti