Predsednik

tema je zaklenjena

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

13. nov 2007 10:49

Šele danes sem odprla tole temo in sem popolnoma šokirana nad tem, kako ste nekateri (ne najdem ustreznejšega izraza) zaplankani. Nekoga volite samo zato, da ne drugega ... Volite leve samo zato, da ne bi zmagali desni - ker vse, kar je desno, je slabo ... Za zjokat! Začnite že enkrat RAZMIŠLJAT s svojimi glavami ... če ni že prepozno ... Noel

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

13. nov 2007 10:57

Ja, pa saj razmišljamo po svoje - pač tistega, ki je nam bolj simpatičen, pa kdrokoli že to je... O teh levih in desnih nimam pojma, kateri od tehdveh je pa bližje mojemu razmišljanju, je pa vsem jasno... Jaz sem v prvem krogu šla delat eno anketo, kjer si imel nekaj vprašanj, ki si jih še obtežil, koliko ti katera stvar pomeni - in mi je prišlo ravno to ven, kar sem že sama prej mislila... Tak da po moje ni stvar v levih in desnih... Veri

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. nov 2007 11:06

Moj kandidat pa žal ni prišel v drugi krog . Pred soočenji sem bila 100 % za Türka, med soočenji me je pa vseskozi nekaj pri njem motilo, ne vem povedati kaj. Pa tisto, da ni bilo nikoli jasno rečeno, zakaj je šel iz OZN. Tako,da ga nisem volila. Veliko bolj všeč mi je bil g. Gaspari in njegova soproga kot morebitna prva dama. Upam, da so moji pomisleku glede g. Türka prazni in da bomo z njim zadovoljni.

Mimogrede še en način pisanja preglasa:

Tipka "Shift" - zadrži - tipka  preglas (prva tipka v vrstici za števila)- spusti  - nato ustrezna črka, bodisi u, a, e , o, kar rabimo. Meni gre tako najhitreje od rok.

Cila

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4750

13. nov 2007 11:14

Noel, če bi si ti mene drznila od blizu ozmerjat z zaplankancem, bi ti jaz tudi čisto od blizu pokazala, kaj na kmetih pomeni imet planko v roki!

Drugač mi pa čist "dol visi", če je lev, al pa desni, glavno, da okol sebe ne seje zlobe in sovraštva do drugače mislečih. 

Ognjič

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. nov 2007 11:17

Noel, kar zjokaj se, ne bom napisal da so vsi politiki koristolovci, vendar ko premislim, ne grem na volitve, naj se svoje bedarije gredo brez mene. Po čem sklepaš, da drugi ne razmišljajo s svojo glavo? A morda potem ker rezultat premišljevanja ni identičan tvojemu rezultatu? ežoj

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

13. nov 2007 11:26

Noel, se strinjam s teboj. Znati videti več kot le lepo fasado in v celofan zavite besede. Mic

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. nov 2007 12:02

V osnovi je tudi izbira, da voliš A, zato da ne bi glasu dobil B, čisto legitmna izbira. Včasih se pač človek odloči tudi za tako metodo, pa ne samo pri državnih volitvah. Je pa dobro, če človek to izbiro kolikor toliko racionalizira in ne meša preveč emocij v celoten akt. V nasprotnem primeru se začnejo hitro ploti in late uporabljati. . Vendelina jr.

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

13. nov 2007 12:08

Noel je napisal/a:
Nekoga volite samo zato, da ne drugega ... Volite leve samo zato, da ne bi zmagali desni - ker vse, kar je desno, je slabo ... Za zjokat! Začnite že enkrat RAZMIŠLJAT s svojimi glavami ... če ni že prepozno ... Noel
Ti se kar zjokaj, ko bo na volilnih lističih še tretja možnost se mogoče odločimo zanjo..... Lp Nasha

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

13. nov 2007 12:57

Volitve Nekandidata so znane povsod po svetu, ne samo pri nas. Leta 1986 je bilo na slovitih ameriskih studentskih protivladnih demonstracijah eno od glavnih gesel ABJ, Anybody But Johnson. Vcasih je edino, kar ostane, bolj ali manj racionalna izbira manjsega zla (le ce bi tokrat v drugi krog prisel Jelincic, se ne bi mogla odlocit in bi najbrz abstinirala). Intimno sicer nisem zagovornica demokracije, ker potihem menim, da je nase geopoliticno obmocje dobro uspevalo le v redkih obdobjih res prosvetljenega absolutizma. Na glas seveda raje citiram Churchilla, "parlamentarna demokracija je slaba oblika vladavine, le da so vse ostale se slabse." Ne morem se namrec sprijazniti s tem, da vladajoce predstavnike izbiramo s pomocjo slabih reality showov, kakrsna so v zadnjih letih predvolilna soocenja, in da na referendumih ljudstvo odloca o vprasanjih, za katera je povsem nekvalificirano. Roko na srce, ali bi svojega mozganskega kirurga izbirali glede na to, kaksne floskule bi natresel v soocenju na televiziji? Ali bi prepustili vodenje svojega druzinskega ali podjetniskega proracuna nekomu, ki je obogatel s skrajno sumljivimi posli, prijateljuje z lokalnimi mafijci ali pretepa svojo ljubico? Dvomim - ampak za vodenje obcine ali, buhpomagej, drzave, se vedno najde ogromen delez ljudi, ki take kandidate podpre, ker se jim zdi, da "imajo jajca", whatever that means. Edino, za kar so volitve res dobre, je nekaksna simulacija Brownovega gibanja, plasti v mlakuzi se malo premesajo in lokalni tokovi odnesejo vsaj tiste, ki smo se jih res ze totalno navelicali, pa svinje pri koritu se vsaj malo zamenjajo - zal novih, se hujsih kljukcev zlepa ne zmanjka. Nekje v Ljubljani je videti grafit "Ce bi volitve res kaj spremenile, bi bile ze zdavnaj prepovedane." Ne bi se mogla bolj strinjat s tem. lp, proxima

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

13. nov 2007 13:01

Tudi volitve so kompromis; eden izmed mnogih, s katerimi se v življenju soočimo. Vedno obstaja tudi boljše od ponujenega, ampak ni na izbiro. Med ponujenim pa se odločamo na temelju zelo različnih kriterijev. Tretja možnost je še ne izbirati. Glede na volilno udeležbo se je zanjo odločilo veliko ljudi. Spet iz takih ali drugačnih razlogov. Zmerjati nekoga z zaplankanostjo samo zato, ker se je odločil za kandidata, ki se drugemu zdi nesprejemljiv, je milo rečeno odraz najhujše stopnje taiste lastnosti. Če človek stoji za svojo odločitvijo, je zagotovo dobra, če ne odlična. V tistem trenutku se mu je zdela edina prava. mimika (ki nisem opravila svoje državljanske dolžnosti in izbrabila pravice voliti)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti